GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

DOĞAN HIZLAN ÖNERİYOR

AVARE'NİN ŞİİRİ

BİR ŞİİRİN GELİŞİ

İlmekler atar

günlerin yatay rüzgárlarına

bir yağmur başlangıcı gibi belirsiz.

Uzakta boşanan bir yayın, açık havada çekiç seslerinin ve bir omuza

yaslanmış ağlayan güzel bir yüzün

parmak uçlarıyla gelir, yaklaşır.

Nedensiz bir kıra çıkma isteği

ya da çok eski bir kitabı yeniden okumak.

Bir kazıya hazırlanır gibi, bir yolculuğa.

...

ONAT KUTLAR


AVARE’NİN ÖNERİSİ

Ortaçağ’dan Mitolojik Öyküler

Gustav Schwab / İlya Yayınevi


Gustav Schwab’ın Ortaçağ’dan Mitolojik Öyküler kitabında dokuz öykü yer alıyor. Ortaçağ mitolojik kahramanlarının maceraları, iyilik ve kötülüğün bitmek bilmez mücadelesini anlatan hikayeler günümüzde yaşanan olaylara bağlanan yanlarıyla ders de veriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

SİBEL GÖKÇE BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Seyahate çıkmayı çok seven Sibel Gökçe dans gösterileri ve çekimlerden fırsat buldukça plansız ani seyahatlere çıkıyor. Eğlence amaçlı seyahat ettiğini söyleyen ünlü oryantal yeni yerler göreceği dinamik gezileri tercih ediyor. Yolculuklarında yalnızsa çok müzik dinleyen ve gittiği yerlerden de bol bol CD alışverişi yapan Gökçe, ‘Her dönem Pink Floyd dinlenmeli’ diyor ve özellikle uzun yolculuklar için Avare okurlarına grubun Best Of albümünü öneriyor.

NE OKUYALIM

METİN ÜSTÜNDAĞ BU KİTABI ÖNERİYOR

Mizah yazarı ve karikatürist Metin Üstündağ, tüm seyahatlerinden büyük keyif alıyor. Yurtdışında Amsterdam ve Zürih, yurtiçinde ise güney ve Ege sahillerini seviyor. Prag, Londra ve Paris ise bir an önce görmek istedikleri. Yurtdışında müzelere düşkün olduğunu söyleyen Üstündağ, plansız ve ani çıkılan kültür gezilerine bayılıyor. Avare okurlarına Alain De Botton’un Seyahat Sanatı adlı kitabını öneriyor.
False