GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

Doğan HIZLAN seçti

AVARENİN ŞİİRİ

Ölüm

Gel anla ve yaşa doğusal hüznü
Acılar güvence ölümsüzlüğe

Senden her kaçtıkça sana yaklaştım
Göç nasibim özlem kanımdır benim

Bu tenha dünyanın ürküntüsünü
Ekledim gövdeme bir parça gibi

Bir sözdür susuşun bir ince fikir
Bin yorum getirir aklıma birden

Gövdemi kurşunlar sererse yere
Kırgın bakışların değdi bilirim

Ve ölüm konuğum olduğu zaman
Duyduğun vicdanın ayak sesidir

M. Akif İnan

AVARENİN ÖNERİSİ

François Rabelais
Pantagruel
Everest Yayınları

Rönesans’ın müjdecisi olan yazarlardan François Rabelais baba-oğul iki dev olan Gargantua ve Pantagruel’in maceralarını anlattığı beş ciltlik eseriyle Fransız ve dünya edebiyatında önemli bir yerde durur. Pantagruel, beş cildin ilki olmasına rağmen Gargantua’nın devamı niteliğindedir. Bir şövalyelik güldürüsü sayılabilecek Pantagruel, insanlık tecrübesine doyumsuz merak duyan devin doğumundan gençliğine kadarki maceralarını anlatıyor. Bilgelikle müstehcenlik arasında çok ince bir çizgi çizen Rabelais’nin sivri dilinden ne avukatlar ne akademisyenler ne de kilise kaçabiliyor.

Seyahatte Ne Dinleyelim
Erim Özsen Bu Albümü Öneriyor
Jamie Cullum
Twentysomething
UCJ/Candid Records

TV yerine sahnede yapılan ilk talk şov Lokal Anestezi’nin yaratıcısı Erim Özsen şehirden uzaklaşmak istediğinde nereye gittiğine önem vermeden kendini yola vuruyor. Tatillerinde sessiz ve sakinliğin peşinde. En sakin koyları belirleyip tekne kiralıyor. Uzun zamandır Karadeniz’de motosikletle tura çıkmayı hayal ediyor. Bir başka planı İstanbul’dan otostopla yola çıkıp bir günde mümkün olduğunca uzağa gitmek ve bu yolculuğun filmini çekmek. Hasankeyf’i en yakın zamanda görmek istiyor. Yurtdışında ise babasının 1989-1992 arasındaki NATO görevi sırasında yaşadığı Napoli, Pinetamare’ye tekrar gitmeyi tasarlıyor. Capri Adası’ndaki Villa San Michele de bu gezide uğrayacağı yerler arasında. Erim Özsen, Jamie Cullum’un Twentysomething albümünü öneriyor.

Seyahatte Ne Okuyalım
Genç Osman Yavaş Bu Kitabı Öneriyor

Max Frisch
Çarpık Sevda (Homo Faber)
Can yayınları

Mavi Sakal ve Meksika’ya Sevgilerle gruplarından tanıdığımız Genç Osman Yavaş, önümüzdeki ay solo albümünü yayınlamaya hazırlanıyor. Yavaş her seyahatte yeni yerler keşfetmeyi seviyor. Farklı ülkelerin ve şehirlerin işlek, alışveriş caddelerini değil kenar mahallelerini dolaşmayı tercih ediyor. Halkını, mimarisini takdir ettiği İspanya’yı merak ediyor. Sırt çantasıyla Güney Amerika ve özellikle de Meksika’yı gezmek istiyor. Yurtiçinde en sevdiği yer Akhisar’da bir çiftlik. İstanbul gibi telaşlı bir şehirde yaşadığı için böyle sessiz ve sakin bir yerden çok etkilendiğini söylüyor. İlk hedefi Karadeniz sahilini boydan boya gezmek, ertelediği motosiklet turunu en kısa zamanda gerçekleştirmek. Genç Osman Yavaş, Avare okurlarına Frisch’in günümüz insanını sorguladığı Çarpık Sevda adlı romanını öneriyor.

False