GeriSeyahat AVARE
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
AVARE

AVARE

DOĞAN HIZLAN SEÇTİ
AVARE’NİN ŞİİRİ
VE BİR GÜLÜŞ
Gece asla tamlaşamaz ki
Olacak değil mi ki diyorum kesin
Belirtiyorum değil mi ki
Bir pencere açık uçunda ezginin
Bir pencere aydınlık
Bir düş olacaktır, bekleyen
Eksiksiz istek giderilecek açlık
Yiğit bir yürek
Uzanmış bir el, bir el açık
Uyanık gözler
Yaşamın paylaşıldığı bir yaşam.
Paul Eluard
(Çeviren: Özdemir Asaf)

 

AVARE’NİN ÖNERİSİ
Fotoğrafçı, yazar Lütfi Özgünaydın’ın beşinci öykü kitabı “Kuş da Öldü” geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Yazar öykülerinde kırsal kesimden kentlere inenleri anlatıyor. Hasreti, acıyı, sevgiyi yansıtan, yaşatan bir üslup kullanıyor. İnsanoğlunun mücadelesini, büyük şehirlerin gittikçe hızlanan ritminde bocalamasını dile getiriyor.

ÇAĞAN IRMAK BU KİTABI ÖNERİYOR
Ünlü yönetmen Çağan Irmak Türkiye’de ayak basmadığı şehrin neredeyse kalmadığını söylüyor. Yurtiçindeki gizli, saklı muhteşem güzellikleri keşfetmek İzmir sevdasını azaltmamış. Seferihisar’ın hayatında hâlâ önemli bir yeri var. Yurtdışında favori şehri Londra. Nedeni tiyatro ve müzikaller. Irmak, doğayla iç içe tatillerden hoşlanıyor. Denizin bir seyahati güzelleştiren en önemli öğe olduğunu savunuyor. Lüks tatillerden hoşlanmıyor. Karadeniz’i tekrar gezmek istiyor. Mardin’i anlatılmaz, yaşanır bir mekân olarak değerlendiriyor. Irmak seyahatte fotoğraf çekmiyor, fotoğrafını çektirmiyor. İzlenimlerini belleğinde, ruhunda saklıyor. En çok görmek istediği yerlerin başında Uzakdoğu ve Batı Amerika geliyor. Şehir hayatını iyi bildiği Amerika’nın kırsal hayatını merak ediyor. İlk fırsatta Büyük Kanyon ve Teksas’a gitmek istiyor. Irmak, Avare okuyucularına İnci Aral’ın Mor romanını öneriyor.


BENGİ ÜNSAL BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR
İKSV Salon Direktörü Bengi Ünsal her zaman yeni mekânlara seyahati seviyor. Yıllık izinlerini denize girmek ve gezmek olarak ikiye ayıran Ünsal’ın en sevdiği şehir Berlin. İşi gereği sürekli yeni gruplar ve müzikler peşinde olan Bengi Ünsal Berlin’i sanatı ve güzel müziğinden ötürü tercih ediyor. En sevdiği tatil mekânları güzel denizi olan yerler olan Ünsal’ın favori tatil mekânları Alaçatı, Bodrum ve Girne. Güzel bir Karadeniz Yaylaları turu yapmak isteyen Bengi Ünsal için bu turun amacı içini açmak ve kafasını dinlemek. Kapadokya’ya hiç gitmediğini söyleyen işletmecinin çok gitmek istediği bir diğer şehirse yemeklerini tatmak için Antakya. Yurtdışında en çok gitmek istediği yerler ise Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya. Bengi Ünsal Avare okuyucularına Kings Of Convenience’nin kolay dinlenebilir son albümü Declaration Of Dependence’i öneriyor.

False