GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE’NİN ŞİİRİ

DAVET

Sana lodos demişiz
Bize alıştığın gibi gel
Güneyden koku getir
Dolu dolu bulutların önünde
Es ince ince es ılık ılık
Bir sabah kalkınca
Karları erimiş bulalım
Kabarmış bulalım tarlaları
Buralara oturmuşuz
Sevdir bizi
Selam getir
Güldür bizi

Talip Apaydın

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Günlük 1950-1952
Orhan Burian
Yapı Kredi Yayınları

Edebiyat tarihimize eleştirileri, denemeleri ve günlüğüyle önemli katkıları bulunan sıradışı bilimadamı Orhan Burian, Günlük adlı eserinde, ufak uğraşlarından arkadaş ziyaretlerine, aylık harcamalarından sanat etkinliklerine kadar yaşadığı ve yaptıklarına yer vermiş. Burian bu arada 1950’lerin koşullarında yaptığı yurtiçi ve yurdışı yolculukları renkli bir dille anlatıyor. O günün koşullarında otomobille çıkılan Avrupa seyahatinde yaşadıklarını, Türkiye’nin farklı şehirlerindeki gözlemlerini ilgiyle okuyacaksanız.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

BARIŞ KOÇAK BU KİTABI ÖNERİYOR

Kurtlar İmaparatorluğu
Jean Cristophe Grange
Doğan Kitap

Tatillerinde eğlenmekten çok sakinliği arayan oyuncu Barış Koçak, sosyal aktivitelerden uzak seyahatlere çıkıyor. Genellikle otomobili tercih ediyor. Kaş, Marmaris ve Bodrum’u çok seviyor. Ailesi İzmir’de yaşadığı için İzmir ve Çeşme’ye sık sık gidiyor. Doğduğu şehir Kars’a geziler düzenliyor. Karadeniz’in doğasından, kültüründen etkilendiğini söylüyor. Türkiye’de en merak ettiği şehir Mardin. Yurtdışında ise en beğendiği şehir Paris. Avusturya ve Insburgh’un doğasından etkilendiğini anlatıyor. Barış Koçak, Avare okuyucularına Jean-Christophe Grange’ın Kurtlar İmparatorluğu romanını tavsiye ediyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

EMREHAN HALICI BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Visions Of The Emerald Beyond
Mahavishnu Orchestra
Columbia

Kısa fakat çok amaçlı seyahatleri tercih eden CHP Milletvekili Emrehan Halıcı, katılacağı bir toplantının öncesine veya sonrasına 1-2 gün ekleyerek tatil yapıyor. Kısa boşlukları seyahatle değerlendirmeyi seviyor. Ailesiyle her yıl mutlaka 4-5 günlüğüne Çeşme’ye gidiyor. Çeşme’nin havasını, suyunu ve insanlarını “muhteşem” sözcüğüyle tarif ediyor. Yurtdışında tercihi Amerika ve Las Vegas. Tatil cenneti olarak değerlendirdiği Las Vegas’ı sadece eğlence amaçlı görmenin yanlış olduğunu belirtiyor. Teknoloji, ses, ışık ve görsel sanatların en güzel ve yoğun olarak sergilendiği şehir olduğunu hatırlatıyor. Avustralya ve Çin, çok merak ettiği halde görmeye fırsat bulamadığı ülkeler. Halıcı Avare okuyucularına Mahavishnu Orchestra’dan Visions Of The Emerald Beyond’u öneriyor.

False