GeriSeyahat Atlas, Hayvan Krallığı’nda
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Atlas, Hayvan Krallığı’nda

Atlas, Hayvan Krallığı’nda

Beş yıldır Türkiye'nin ve dünyanın en güzel ve çarpıcı coğrafyalarını Türk okuyucusunun önüne getiren Atlas Dergisi, ekim sayısında Afrika'nın en vahşi topraklarına ulaştı. Namibya'nın tuz çölünde ‘‘Vahşi Hayvan Krallığı’’ da denen ve dünyanın en büyük milli parklarından biri olan Etoha'da günlerce dolaştı. Yaklaşık 20 bin kilometrekare büyüklükteki Etosha Milli Parkı'nda tam 114 memeli türü ile 340 kuş türüne ait yüzbinlerce binlerce barınıyor. Atlas ekibi, Etosha'nın tuz çölündeki vahşi dünyayı kare kare görüntüledi.

Derginin son sayısında hastalıklar ve kaçak avcılık yüzünden sayıları hızla azalan Afrika aslanıyla ilgili bilimsel bir araştırma da yer alıyor.

Beyaz gergedan

Afrika'da soyu tükenmekte olan bir diğer memeli türü de beyaz gergedan. Boynuzu yüzünden öldürülüyorlar. Yetkililer, kaçak avcılığa önlem olarak beyaz gergedanları yakalayıp boynuzlarını kesiyorlar.

En uzun memeli

Etosha'da yaşayan zürafalar için su içmek, hayli sorun. Ön ayaklarını bükerek su içen hayvan, bu işlemi yapmadan önce keskin bakışlarla çevresini süzüyor ve pusuda bekleyen bir aslan olup olmadığını araştırıyor.

En iri Afrikalı

Afrika'nın en iri filleri Etosha'da yaşıyor. Ağırlıkları ortalama 5-6 ton... Fildişi ticareti yüzünden 1970 ve 80'li yıllarda sayıları yüzde 80 azaldı. Koruma altında olmalarına rağmen kaçak avcılık hala çok yaygın.

Vahşi güzellik

Afrika'daki hayvanların en güzel türlerinden birini oriksler oluşturuyor. Boyu 1 metreyi geçen orikslerin kılıç gibi uzun boynuzları var ...

Afrika antiloplarının en belirgin özelliklerinden biri dövüşmek. Saatte 85 kilometreyi aşan bir hızla koşan bu hayvanları izlemek ise, doyumsuz bir zevk ...

False