GeriBebek Sağlığı Uyku koçundan uyku eğitimi konusunda tavsiyeler
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Uyku koçundan uyku eğitimi konusunda tavsiyeler

Uyku koçundan uyku eğitimi konusunda tavsiyeler

İrlandalı Anne olarak tanınan uyku koçu Esra Şimşek bebeklere 4'üncü aydan itibaren uyku eğitimi verilmesi gerektiğini ifade ederek, “Bebeğinize uyku rutinleri oluşturun, bu aktiviteleri uykusundan önce her gün aynı saatlerde ve aynı sırayla yapmaya devam edin” dedi.

İrlandalı Anne olarak tanınan Uyku Koçu Esra Şimşek annelerle buluştu. Uyku eğitimi hakkında püf noktaları katılımcılarla paylaşan Şimşek, annelerin uyku sorununa çare aradı.

BEBEKLERİN DESTEKSİZ UYUMASI ÇOK ÖNEMLİ

Uyku eğitiminin bebeğe desteksiz ve kendi başına uyuma becerisi kazandırma çalışmalarının bütünü olduğunu söyleyen Şimşek, “Emzirme, sallama, el tutma, emzik ve anne-baba ile temas halinde uyuma en yaygın kullanılan desteksiz uyuma şekilleridir. Bunları bıraktığı ve gece kesintisiz uyumaya başladığı zaman bebekler uyku eğitimini almış olacaktır. Bebeklere uyku eğitimi 4’üncü aydan itibaren verilmelidir” dedi.

SAĞLIKLI GELİŞİMİN YOLU KESİNTİSİZ UYKUDAN GEÇİYOR

Bebeklerin yaşadıkları uyku sorununun nedenlerine değinen Şimşek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bir uyku döngüsünden diğerine geçerken bebekler uyanırlar, tekrar uyumak için desteğe ihtiyaç duyarlar ve destek gelene kadar ağlarlar. Aslında biz yetişkinler de gece boyu çok defa uyanırız ama bağımsız uyuma becerimiz geliştiğinden tekrar uyuruz ve bunu hatırlamayız. Bu yüzden çocukların desteksiz ve kendiliğinden uyuması çok önemlidir. Çocukların büyüme hormonlarını salgılamaları ve sağlıklı gelişimlerini tamamlamaları için kesintisiz ve erken saatte uyumaları gerekmektedir.”

UYKU EĞİTİME BAŞLAMAK İÇİN DOĞRU ZAMANI SEÇİN

Çocukların uyku eğitimine nasıl başlanacağı konusunda da tavsiyelerde bulunan Şimşek, “Kararlı olmalısınız, doğru zamanı seçmeli ve bebeğinizi gözlemlemelisiniz. İyi bir plan yapın ve bunları not alın. Bebeğinize bir uyku rutini belirleyin. Uyku rutini, bebeğin uykusundan önce, her gün aynı saatlerde ve aynı sırayla yapılan aktivitelerdir bunu atlamayın. Uyku saatlerini netleştirin. Son olarak da kendinize bir uyku metodu bularak adım adım uygulayın” dedi.

DHA

False