Lösemili çocukların yüzünü güldüren etkinlik

Güncelleme Tarihi:

Lösemili çocukların yüzünü güldüren etkinlik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2014 15:00

Playdate Turkey ve Kids Nook, LÖSEV’e kayıtlı çocuklara özel bir etkinlik düzenledi.

Haberin Devamı

Playdate Turkey ve Kids Nook, 26 Ocak Pazar günü, Lösev’e kayıtlı 10 lösemili çocuk için “Masal Atölyesi” etkinliği düzenledi. Ayşegül Özmen’den “Jack ve Fasülye Sırığı” masalını dinleyen çocuklar, hikayenin kahramanı Jack gibi minik saksılara fasülyelerini diktiler. Etkinlik, öğlen yemeğinin ardından ünlü oyuncu Beste Bereket’in katılımıyla devam etti.

Etkinlik sonunda verilen; Migros Money Club alışveriş kartları, Marks and Spencer pijama takımları, Kinder çikolatalar, Nivokido Bloco ve Meccano oyuncakları, Doğan Egmont kitapları, Nuuba the Gang kıyafetleri, Cinecity Cineclub sinema biletlerinin bulunduğu hediye paketleri çocukları mutlu eden sürprizler arasındaydı.

[fotogaleri=664]

Fotoğraflar: Aslıhan Tokat 

LÖSEV’i daha yakından tanıyalım

Sadece lösemi değil, diğer kanser hastası çocuk ve yetişkinlere çare olup hizmetler sunan vakfın çalışmaları tüm dünyaya örnek olacak nitelikte. 2007’de Birleşmiş Milletler’den özel danışmanlık statüsü alan vakıf, Ankara Merkez olmak üzere; İstanbul, İzmir ve Bursa’dan sonra Antalya şubesini de 13 Ekim 2012’ de açtı.

Yardımlar

Geleceğin anne-babaları, eğitimcileri, liderleri, yasa koyucuları, medya mensupları ve sanatkârları olan çocuk ve gençlerimiz erken yaşta kanserle tanışıyor, acılar çekiyor… Anne ve babalar geçim sıkıntısı yaşayarak ailelerine bakmaya çalışıyor. Nice aileler, nice yuvalar dağılıyor…

Çocukların ve ailelerinin tüm bunları yaşamaması için her türlü ihtiyacı karşılamak üzere dürüstçe ve büyük bir enerji ile çalışarak bugün onlarca çalışanı, 14.000’ini aşkın lösemili-kanserli çocuk/ yetişkin kayıtlı hastası ve onların aileleri, binlerce gönüllü üyesi, binlerce destekçi kurum- kuruluşuyla LÖSEV kocaman bir ailedir.

  • Her ay düzenli karşılıksız sağlık-eğitim bursları,
  • Yalnızca lösemi değil diğer kanser hastası çocuk ve yetişkinlere de “gıda, giysi, ilaç, psikolojik destek”,
  • 2011 itibarıyla yetişkin kanser vakalarına da sosyal yardımlar götürmeye başlamıştır.

Tesisler-hizmetler

Ankara’da merkezi bulunan Vakfın İstanbul, İzmir Bursa ve Antalya’da şubeleri bulunmaktadır. LÖSEV, diğer kanserli çocuklara da maddi yardımın yanı sıra kan, ilaç, giysi yardımında bulunuyor. Bütün erişkin (16 yaşın üstü) kanser hastalarına ise ilaç ve sosyal desteklerini sürdürüyor. Tedavi oranını %90’lardan %100’lere çıkarmayı hedefleyen LÖSEV, bu amaçla Gölbaşı-İncek’te hizmete başlayan ve dünyada bir ilk olan Lösemili Çocuklar Köyü’nde onlarca laboratuvar açtı ve deneyimli bilim insanlarını kadrosuna aldı. Vakfın ayrıca lösemili çocukların annelerine meslek edindirdikleri üretim atölyeleri ve lösemili çocuklara kolej statüsünde eğitim verdikleri LÖSEV Ana ve İlköğretim Okulu da bulunuyor.

  • LÖSANTE Lösemili Çocuklar Hastanesi,
  • LSV Dükkân ve Anne Atölyeleri,
  • Lösemili Çocuklar Eğitim Merkezleri,
  • Lösemili Çocuklar Ana ve İlköğretim Okulu,
  • Lösemili Çocuklar Köyü,
  • Akıllı Çocuk Dünyası tesisleri ile ailelere hizmet veriyor.

Lösev Vakfı’na nasıl bağış yapabilirsiniz?

  • www.losev.org.tr “Nasıl Bağış Yapabilirim?’ i tıklayarak,
  • Türkiye’deki tüm bankalardan (havale ücreti ödemeden)
  • Kredi kartları ile düzenli bağış yaparak,
  • Faturalı hatlardan 3406’ya boş sms göndererek,
  • Tüm seçkin zincir mağazalarında yer alan LÖSEV kumbaralarına 1 TL de dahi bağış yaparak,
  • Tüm seçkin alışveriş merkezlerinde ki LÖSEV stantlarından ve www.lsvdukkan.com’da yer alan Anne Atölyesi ürünlerimizden satın alarak bağışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

DİKKAT: LÖSEV hiçbir zaman kapı kapı dolaşarak bağış toplamamakta ve ürün satışı yapmamaktadır!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!