GeriKişisel Bakım “Keşke dudaklarım daha dolgun olsaydı!”
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

“Keşke dudaklarım daha dolgun olsaydı!”

“Keşke dudaklarım daha dolgun olsaydı!”

Eğer dudaklarınızın görüntüsünden şikayetçiyseniz bu uygulama tam size göre.

Her insanın içten içe görünüşüyle ilgili ufak da olsa keşkeleri vardır. Aslında herkes bu keşkeleri gidermek için ufak tefek operasyonlar yaptırmayı göze alsa da etraftaki kötü örneklerden korkuyor. Oysaki 60’lı yılların en ünlü starları Türkan Şoray, Filiz Akın, Emel Sayın bile daha o dönemlerde estetik operasyon geçirmiş. İyi örnekleri unutup uzman doktorların elinden çıkmadığı için kötü olan örneklere bakılıyor.

Eğer dudaklarınızla ilgili keşkeleriniz varsa…

  • Dudaklarınız ince bir görünüme sahipse ve güldüğünüzde kayboluyorsa
  • Yaşlandıkça dudağınız inceliyorsa
  • Kendinizi dudağınızla ilgili rahatsız hissediyorsanız
  • İnce dudaklarınız yüzünüze sinirli ve gergin bir ifade veriyorsa

Hiç çekinmeden uzman bir doktora gidin ve estetik cerrahinin size sunduğu mucizelerden faydalanın.

Dolgun ve biçimli dudaklara sahip olmanın yolları

Dudak dolgusu yöntemiyle dolgun dudaklara sahip olmak mümkün. Kullanılan dolgu maddesi kolajenden elde edilen yumuşak jölemsi malzemedir. Dolgunun kullanım yerine ve şekline göre birkaç çeşidi var. Bunlar kalıcı ve kalıcı olmayan şekilde iki çeşittir. Kalıcı dolgular geri dönüşümü olmadığı için çok güvenli değildir. Bu yüzden de çok gerek duyulmadıkça kullanılmaz.

Kalıcı olmayan dudak dolgusunda ise sağlık kuruluşları tarafından onaylı, kalıcılığı 6 ay ile 2 yıl arasında değişen son derece güvenilir maddeler tercih edilir. Kullanılan dolgunun kalitesi, yapılan işin kalitesini de artırır dolayısıyla yapılan işlemlerde doğal ve güzel görüntü yakalanabilir. Ayrıca istenilen doğal görüntüyü elde etmek için gereken diğer faktörler doktorun kullandığı teknik ve kullanılan ekipmanın yeterli olmasıdır. Bunların herhangi birinin eksik olması, dolguda oluşabilecek kötü senaryoları doğurur.

Dudağınızın yeni şekline nasıl karar verilir?

Dudağın çizgisi ve kalınlığı belirli olduğu için bu bölgelerin herhangi bir şekilde artırılması mümkün değildir. İşlemin amacı mevcut dudağın az noktasına düşük miktardaki dolguların doğru yerleştirilmesi ve dudağa hacim kazandırmaktır. Bunu da en iyi şekilde yapabilmek için doğru analiz ve yöntemler kullanılır.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Güncel Öztürk 

False