GeriSağlık Kanserle mücadele için “aronia” meyvesi tüketin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kanserle mücadele için “aronia” meyvesi tüketin!

Kanserle mücadele için “aronia” meyvesi tüketin!

Bu süper meyve kanserden soğuk algınlığına kadar tüm hastalıklarla savaşıyor!

Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünde yetiştirilen, ABD'de birçok hastalığa karşı iyi geldiği için "süper meyve" olarak nitelendirilen "aronia" bitkisinden ilk ürün alındı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz “Kuruluş olarak yeni ürünler geliştirmenin yanı sıra bazı türlerin Türkiye'de yetiştirilmesine yönelik çalışmalar yapılıyor. Yalova'da üç yıldır "süper meyve" olarak bilinen "aronia" bitkisi üzerinde yoğun bir çalışma yürütülüyor, araştırma ve çabalardan olumlu sonuç alarak bu meyveyi üretmeyi başardık” dedi.

[fotogaleri=79]

İSTER REÇEL YAPIN İSTER ŞERBET YETER Kİ TÜKETİN!

"Bu büyük bir başarıdır. Bu meyve, birçok ülkede sağlık meyvesi olarak da biliniyor. Şimdi bu meyveleri toplayarak topluma hangi şekilde sunacağız onun çalışmasını yürütüyoruz. Kuru meyve olarak da tüketilebiliyor, reçel veya şerbet olarak da sofralara sunulabiliyor. Tüm bu çalışmaların ardından, aronia bitkisinin Türkiye'de yetiştirilmesi için halkımızı bilgilendireceğiz. Devlet eliyle araştırılarak, titiz bir çalışmayla Türkiye'de ilk kez üretilen bu bitkiyi üç yıl önce ektik. Bilimsel olarak sağlık açısından faydalı olduğu tespit edilen bu bitkiyi Türkiye'de üreticilerle tanıştırmak ve yaygınlaştırılmasını sağlamak istiyoruz."

Kanserle mücadele için “aronia” meyvesi tüketin

BİRÇOK HASTALIĞI TEDAVİ EDİYOR!

Aronia meyvesinin, yüksek aktivitesi nedeniyle Rusya'da tıbbi bitki olarak kabul ediliyor. Meyve soğuk algınlığı, mide hastalıkları, bağırsak, karaciğer, ve safra kesesi dahil olmak üzere çeşitli hastalıkların ve radyasyon zehirlenmesinin tedavisinde kullanılıyor. Her derde deva bu meyvenin kısa sürede tüm Türkiye'de yaygınlaşması bekleniyor.

AA

False