GeriEtkinlikler Kalp krizi geçiren sağlıkçı ambulansı kendi sürdü
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kalp krizi geçiren sağlıkçı ambulansı kendi sürdü

Kalp krizi geçiren sağlıkçı ambulansı kendi sürdü

Avustralya’da ambulans sağlık görevlisi olarak çalışan bir şahıs, tek başına olduğu sırada kalp krizi geçirdiğini fark edince kendi sürdüğü ambulans ile hastaneye giderek kurtuldu.

Avusturalya’nın Viktorya eyaletindeki Casterton kasabasında yaşayan David Watson, tek başına egzersiz için ısınma hareketleri yaptığı sırada göğsünde yoğun bir ağrı ve kollarında uyuşma hissetti. Kalp krizi semptomlarını derhal fark eden 52 yaşındaki acil yardım görevlisi Watson, ambulanstaki elektrokardiyografi (EKG) cihazıyla kendini kontrol etti. Watson durumunu teyit ederek derhal çok yakında yer alan hastaneye gitmek üzere direksiyon başına geçti. Kalp krizi geçirirken ambulansı kullanan Watson, Casterton Hastanesi’den acil servise alındı ve oluşan kan pıhtısını geçirmek için verilen ilaçla hayatı kurtuldu. Daha sonra Geelong Hastanesi’ne nakledilen Watson’ın atardamarına stent takıldı.

Sağlık durumunun iyileşmekte olduğu bildirilen Watson, bir televizyon kanalındaki programda yaptığı açıklamada, doktorun kendisine "Halen sağ olmasının hayret verici olduğunu" söylediğini belirtti. Watson, büyük atardamarlardan birini tıkayan pıhtının, tehlike türde bir kalp krizine neden olduğunu söyledi.

David Watson, işine dönmeden önce en az iki ay istirahat edecek.

DHA / Dış haberler

False