Hamilelikte Başkalarının Deneyimleri

Güncelleme Tarihi:

Hamilelikte Başkalarının Deneyimleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2010 00:00

Çevrenizdekiler size yardımcı olmak için mi yoksa sadece kendi deneyimlerin anlatmak için mi sizinle konuşuyorlar?

Haberin Devamı

Arkadaşlarınız ve aileniz sizin hamilelik haberinizle çok mutlu olabilirler fakat içten içe sadece kendi deneyimlerini düşünüyorlardır.

Bir süre sonra insanları davranışlarınız, beslenmeniz, doğumunuz, bebeğinizi besleme şekliniz gibi bir sürü konuda size tavsiye verirken bulursunuz. İsim, okul ve tatil seçenekleriyle ilgili verebilecekleri tavsiyelerden bahsetmiyoruz bile.

Hamile bir kadın, her gün yaptığı gibi kahvesini içerken “ Bunu gerçekten içmeli misin?” şeklinde seçimlerini sorgulayan bir soruyla karşılaşabilir.

İnsanlar, kendilerine olanlardan ya da olmasını istediklerinden yola çıkarak size bilmişlik taslayabilir.

“ Bence doğumda epidural anestezi almak istemezsin. Ben onu denemiştim ve hiçbir işe yaramamıştı. Bir de üstüne üstlük günlerce baş ağrısı yapıyor.”

Haberin Devamı

“ Bence bir dadı tutmalısın/bebeğini kendi başına büyütmelisin/işini değiştirmelisin/başka bir eve taşınmalısın/arabanı değiştirmelisin…”

Tavsiye listesi sonsuzdur ve en kötüsü ise istenmeden verilmesi ve sizi tedirgin etmesidir.

Peki Ne Yapacaksınız?

• İnsanlara ilgileri için teşekkür edin. Sonra da kendi bildiğinizi yapın.

• Söylediklerini değerlendirin. Kendinizi bilgilendirerek, güvenilir ve mantıklı kaynaklar kullanın.

• Fikrinizi belirtin. Eğer diğer insanların fikirlerinden bıktıysanız, ısrarcı olun ve “Teşekkürler fakat sanırım ben kendi başımın çaresine bakabilirim.” deyin.

• Fikirlerine güvendiğiniz ve sizi yeni endişelere sürüklemeyecek insanlarla konuşun. Örneğin, doğum öncesi kurslarındaki diğer anne-baba adayları olabilir.

• Eşinizle konuşun, birbirinizin güvenini tazeleyin.

• İşin eğlenceli tarafını görmeye çalışın. İnsanların müdahalelerini sizin işinize karışmak olarak değil de, sadece fikirlerini beyan ettikleri şeklinde yorumlayın ve ilgi odağı olmanın keyfini çıkarmaya çalışın.

HAFTA HAFTA HAMİLELİK

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!