GeriSağlık Fırında levreğin püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fırında levreğin püf noktaları

Fırında levreğin püf noktaları

Lezzeti ile damaklarda bir şölene dönüşen levreğin pratik pişirme yöntemlerinden biri de fırında pişirme… Basit, hızlı ve çok lezzetli bir tarif olan fırında bütün levrek, aynı zamanda formuna dikkat edenlere de alternatif sunuyor. Evde kokusuz balık yapmak isteyenler için Şef Mustafa Karaca, fırında levreğin püf noktalarını veriyor.

Balık severlere harika yemek önerilerini sunan Şef Mustafa Karaca, levreği fırında pişirmek isteyenler için lezzetli bir tarif sunuyor. Hazırlık süreci dahil toplamda 30 dakikada hazırlanan fırında bütün levrek, sofralarda hızlı ve lezzetli tatlar arayanların tercihi oluyor.

Fırında levreğin püf noktaları

LEZZETİN PÜF NOKTASI: TAZE KEKİKTE

• İyi temizlenmiş bütün levreğin üzerine kolay pişmesi için bıçakla birkaç çizik atıyoruz.

• Halka şeklinde doğradığımız limonları balığın içerisinde ve üzerine yerleştiriyoruz.

• Levreğin üzerine 2-3 dal taze kekik ekleyerek balığın lezzetini artırıyoruz.

• Tuz ve az miktarda karabiberi balığın üzerine ekliyoruz. Ayrı bir kasede bir limonun suyunu ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırarak balığın üzerinde gezdiriyoruz.

• 200 derecede 25 dakika pişiriyoruz ve servis tabağına alıyoruz.

• Levreği pişirirken yağlı kağıda bohça gibi sarmak tüm lezzetlerin balığa daha fazla karışmasını sağlıyor.

False