GeriBebek Sağlığı Evde bebek pudrası nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Evde bebek pudrası nasıl yapılır?

Evde bebek pudrası nasıl yapılır?

Bebeğinizin cildindeki nem, koku ve tahriş oluşumunu bebek pudrası ile engelleyebilirsiniz. Üstelik evde yapacağınız bebek pudrasını gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Peki, evde doğal bebek pudrası nasıl yapılır? Ev yapımı bebek pudrası için gerekli malzemeler neler?

Cilt dostu olarak tanımlanan bebek pudrasını bebeğinizin cildinde güvenle kullanabilirsiniz.

Evde bebek pudrası nasıl yapılır

Ev yapımı bebek pudrası için malzemeler

1 fincan mısır nişastası
5 damla lavanta yağı

Ev yapımı bebek pudrasının hazırlanışı

Uygun bir kapta mısır nişastası ve lavanta yağını karıştırın. Mısır nişastasının topaklanmaması için iki malzemeyi tahta kaşıkla iyice ezin. Elde ettiğiniz karışımı daha sonra üzeri geniş ve delikli bir kaba alabilirsiniz. Doğal pudranız hazır! Bebeğiniz için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Evde bebek pudrası nasıl yapılır

ISLAK MENDİL KULLANILIRKEN DİKKAT!

Islak mendillerdeki alkol ve parfümün, alerjik reaksiyonlara yol açabileceğini söyleyen Türk Dermatoloji Derneği Üyesi Prof. Dr. Meltem Önder, ebeveynlere şu uyarıda bulundu:

“Bebek ve çocuklar için kullanılan ürünlerde dikkatli davranılması gerekir. Islak mendil kullanımında dikkatli olunmalı. Çünkü bunlar yüksek miktarda parfüm ve alkol gibi dezenfektanlar içerebiliyor. Yüksek miktardaki alkol ve parfüm, ciltte kızarıklık, ödem, kabartı, su toplaması ya da döküntü gibi çeşitli alerjik reaksiyonlara yol açabiliyor. Bunların yerine bebeklerin temizliği için ılık su kullanılması doğru olacaktır. Temizlik koton ya da pamuklu bezle yapılmalı. Özellikle ağız ve göz çevresi temizliğinde dikkatli olunmalı. Hele ki egzaması olan çocuklarda bu ihmal edilmemeli. Genital bölge ve kalça temizliğinde idrar ve kullanılan mendillere bağlı pişikler olabiliyor. Burada da ıslak mendil kullanılmamalı.”

HÜRRİYET AİLE ÖZEL

False