GeriSağlık Eşimin seks konusunda hiç isteği yok
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Eşimin seks konusunda hiç isteği yok

Eşimin seks konusunda hiç isteği yok

Eşimle birbirimizi çok seviyoruz ama eşimin seks konusunda hiç şevki ve isteği yok.


Eşimin seks konusunda hiç isteği yok

Siz de cinsellikle ilgili sormaya çekindiğiniz soruları rumuz kullanarak konusunda uzman isimlere sorabilir ve yardım alabilirsiniz.


Yedi senedir evliyiz, ikimiz de birbirimiz çok seviyoruz ve severek evlendik ama benim hanımın seks konusunda hiç hiç hiç şevki ve isteği yoktur. Ne yapabiliriz bu konuda bize yardımcı olursanız çok memnun olacağız.

A. CEM KEÇE’NİN CEVABI

Merhaba, ilginizden dolayı teşekkür ederim. Kadınlar arasında en sık görülen cinsel işlev bozukluklardan biri olan cinsel isteksizlik; sıklıkla cinsel bilgisizlik ve yanlış inanışlardan dolayı korku, stres, cinsellikten suçluluk duyma, katı dini inançlar, çocuklukta ya da daha sonrasında cinsel tacize uğramış olma, kendine güvensizlik, başarısızlık korkusu, obsesif-kompulsif kişilik bozukluğu ve depresyon yatabilir. Hormonsal değişiklikler de cinsel isteğin azalmasına neden olmuş olabilir.

Size tavsiyem öncelikle eşiniz ile sıcak ve samimi bir iletişim kurun. Cinsellikten kaçınmasının nedenlerini anlamaya çalışın. Ancak bunu yaparken sorgulayıcı ve yargılayıcı değil, anlayışlı olun. Seks öncesi temizliğe ve kendi bedeninize dikkat edin. Cinselliğin kötü, ayıp, utanç verici olmadığını ve dokunmanın verdiği hazza odaklandığınızda hoş duygular verebileceğini ve cinselliği yaşamın doğal bir parçası olarak kabul etmesine yardımcı olun. Bu saydıklarımı uygulamanıza rağmen sorununuz çözülmezse bir cinsel terapiste başvurmanızda ve gerekli bazı tetkikleri yaptırarak cinsel terapi sürecine başlamanızda sorununuzu çözmede fayda sağlayacaktır. Saygılar…

False