GeriSağlık Erkekler Cinsel Sorunlardan Utanıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erkekler Cinsel Sorunlardan Utanıyor

Erkekler Cinsel Sorunlardan Utanıyor

Araştırmalara göre erkekler sanıldığı gibi cesur değil.

Erkekler, özellikle kendilerini güçlü saydıkları cinsellik konusunda yaşadıkları sıkıntılarını, uzman bir hekimle paylaşmayı reddediyorlar.

Araştırmalara göre, dünya üzerinde 152 milyon erkek seksüel disfonksiyondan yani cinsel fonksiyon bozukluğundan yakınıyor.

40 yaş üstü erkeklerin yüzde 5’i, 65 yaş üstü erkeklerin de yüzde 15-20’si kronik, 40-70 yaş arası erkeklerin ise yüzde 50’si hayatlarının bir döneminde geçici de olsa bu sorunla karşılaşıyor.

Türkiye’de Durum Daha Vahim

Rakamlar, Türkiye'de de erkeklerin bu konuda fazlasıyla çekimser olduğunu ortaya koyuyor. Kimi korktuğu kimi de kendine bu tür bir hastalığı yakıştıramadığı, hastalığı reddettiği için doktora gitmiyor.

Rakamlara göre, Türkiye'de bu sorunu yaşayan erkeklerin sadece yüzde 2'si doğru teşhis ve tedaviden faydalanabiliyor. Ve bu durum erkeğin cinsel yaşamında olumsuzluklara yol açtığı gibi beraberinde daha birçok sorun getiriyor.

Cinsel hayatında yaşadığı sorunlar nedeniyle doktora gitmeyen erkeklerde, psikolojik sıkıntılar, ailevi sorunlar, toplumda kendini yalnız hissetme, başarısızlık hissi, kendine güvensizlik gibi sıkıntılar ortaya çıkıyor. Hatta bu sıkıntılar nedeniyle zaman zaman çiftlerde boşanma noktasına bile gelinebiliyor.

Çözüm Yok mu?

Bir erkeğin cinsel yaşamında sorunlar yaşamasının normal bir durum olduğunu belirten Opr. Dr. Merhmet Kırdar, bu tip bir sorunla karşılaşıldığı zaman bir hekime başvurulması gerektiğini ifade ediyor.

Opr. Dr. Merhmet Kırdar, birçok erkeğin, sorunu sanki sadece kendi yaşıyormuş gibi algıladığını, bunun da toplumda genel bir utanma duygusu yarattığını vurguluyor.

Sorunların doğru zamanda teşhis edilmesiyle çözülebileceğine de dikkat çeken Opr. Dr. Merhmet Kırdar, bu tip durumların vücudun herhangi bir organında yaşanan sağlık sorunundan farksız olduğunu ifade ediyor.

Opr. Dr. Merhmet Kırdar, birçok erkeğin sorunlarının tedaviyle giderilebileceğini ancak endişe, korku, çekingenlik ve benzeri nedenlerle doktora başvurulmadığı için daha büyük sıkıntılar ve sağlık sorunlarıyla karşılaştıklarını da dile getiriyor.

False