Epilesiye farkındalık yaratan yarışma!

Güncelleme Tarihi:

Epilesiye farkındalık yaratan yarışma
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2015 15:10

“Epilepsiye Objektif Ol” fotoğraf yarışmasına başvurular başladı.

Haberin Devamı

Türk Epilepsi ile Savaş Derneği tarafından Sanofi’nin desteği ile düzenlenen “Epilepsiye Objektif Ol” fotoğraf yarışmasına başvurular başladı. Tedavi çözümleri geliştirmenin yanı sıra kurumsal vatandaşlık hassasiyetiyle kurumsal sosyal sorumluluk projeleri yürüten Sanofi, yarışma ile tüm dünyada en yaygın rastlanan nörolojik hastalıklardan biri olan epilepsiye dikkat çekmeyi amaçlıyor. Epilepsi hastası olsun olmasın 6 yaşından büyük herkesin katılabileceği “Epilepsiye Objektif Ol” fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar yıl içerisinde özel bir tören ile sergilenecek

Halk arasında “sara hastalığı” olarak da bilinen epilepsi, kısa süreli beyin fonksiyon bozukluğuna bağlıdır ve beyin hücrelerinde geçici anormal elektrik yayılması sonucu ortaya çıkar. Dünya Sağlık Örgütü son araştırmaların erken teşhis konan epilepsi hastası çocuk ve yetişkinlerin yüzde 70’e yakınının başarılı bir şekilde tedavi edilebildiğine işaret ediyor. Epilepsiye Objektif Ol” fotoğraf yarışmasıyla epilepsi hastalarına destek olmak ve toplumsal önyargıya maruz kalan epilepsi hastalarına ve ailelerine özgüven aşılamak amaçlanmaktadır.

Haberin Devamı

Nasıl başvurabilirim?

9 Mart 2015 tarihinde başlayan “Epilepsiye Objektif Ol” fotoğraf yarışmasına son başvuru tarihi 31 Temmuz 2015. www.epilepsiyeobjektifol.com adresinden ve posta yoluyla başvuru yapılabilen “Epilepsiye Objektif Ol” fotoğraf yarışmasına en fazla üç fotoğraf ile katılmak mümkün. Yarışmaya başvuruda bulunurken fotoğrafların kısa hikâyelerinin de başvuru formuna eklenmesi gerekmektedir.

6 yaşından büyük herkesin katılabileceği “Epilepsiye Objektif Ol” fotoğraf yarışmasında 3 farklı yaş kategorisi ile her kategorinin birincisine 2.500 TL, ikincisine 2.000 TL, üçüncüsüne ise 1.500TL ödül verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!