GeriEtkinlikler “Contemporary İstanbul” başlıyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

“Contemporary İstanbul” başlıyor!

“Contemporary İstanbul” başlıyor!

İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda...

10 yıldır İstanbul’un çağdaş sanat merkezi olarak konumlanması için çalışmalarını sürdüren Contemporary İstanbul’ 10. yılını kutlarken 24 ülkeden 102 galeriye ev sahipliği yapıyor. İlk senesi 2006’da, 40 ulusal ve 9 uluslararası olmak üzere 49 galeri ile yola çıkan Contemporary İstanbul, 10. yılını kutlarken 24 ülkeden 102 galeriye ev sahipliği yapıyor.

Dünyanın sayılı çağdaş sanat etkinliklerinden biri olan Contemporary İstanbul’un bu yılki en dikkat çeken bölümleri; yeni medya sanatının nabzının tutulacağı Plugin, çağdaş İran sanatı örneklerinin sergileneceği Contemporary Tehran ile Uzakdoğu’nun özgün ve çağdaş sanat eserlerinin yer alacağı Australia China Art Foundation olacak.

Geri sayımın başladığı Contemporary İstanbul’un katılımcı galerileri; Contemporary İstanbul’un bu yıl sanat danışmanlığını yapan ve dünyanın en ünlü küratörlerinden olan Artistik Danışmanı, Küratör ve The Chalet Society kurucusu Marc-Olivier Wahler liderliğinde, koleksiyoner Natalie Mamane Cohen, koleksiyoner ve küratör Freda Rozenbaum-Uziyel ile The Empire Project kurucusu Kerimcan Güleryüz’den oluşan seçici kurul tarafından belirlendi. Bu yıl için Marc-Olivier Wahler’in küratörlüğünde özel projelere de fuarda yer veriliyor.

CONTEMPORARY İSTANBUL'UN 10. YAŞINDA ÖNE ÇIKAN GALERİLERİ 

“Contemporary İstanbul” başlıyor

Bu yıl, König Galerie, xavierlaboulbenne, Dubner Moderne, Loevenbruck, Galerie Bernard Ceysson, Vogelsang Gallery, Lazarides Gallery, Galeria Joan Gaspar, Daniel Marzona, Art Lexing, Galerie Paris-Beijing, Galerie Koal, Analix Forever; Contemporary Tehran katılımcılarından, Shirin Gallery, Aaran Art Gallery, Assar Art Gallery, Dastan's Basement ve Lajevardi Foundation; Plugin bölümünde ise DAM Gallery, PearlLam Galleries ve LICHT FELD Gallery öne çıkıyor.

Fransa’nın en önemli galerilerinden Galerie Loevenbruck standında sanat ve mimari alanında birçok ödül sahibi sanatçı ikilisi Lang/Baumann’ın eserleri sanatseverlerle buluşuyor.

Contemporary İstanbul, 12-15 Kasım tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda sanatseverlerle buluşacak.

False