GeriÇocuk Beslenmesi Çocuklarda gıda zehirlenmesi belirtileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çocuklarda gıda zehirlenmesi belirtileri

Çocuklarda gıda zehirlenmesi belirtileri

Gıda zehirlenmesi genellikle yaz aylarında duymaya alışkın olduğumuz bir sağlık sorunu ancak aslında her mevsim yaşanabilecek bir problem. Çocuklarda gıda zehirlenmesi belirtileri nelerdir? Çocuklarda gıda zehirlenmesi olduğunu nasıl anlarız?

Açıkta satılan besinler, iyi pişmemiş etler, düzgün yıkanmamış sebze ve meyveler hem büyüklerin hem çocukların mide ve bağırsak sağlığını tehdit ederken çocukları daha fazla etkileyebilir.

ÇOCUKLARDA GIDA ZEHİRLENMESİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Çocuklarda gıda zehirlenmesi belirtileri arasında ilk fark edilen karın ağrısı, ishal ve kusmadır. Gıda zehirlenmesine sebep olan bakterinin türüne, geçirilen enfeksiyonun şiddetine ve gıda zehirlenmesi ile birlikte olabilecek diğer hastalıklara bağlı olarak çocuklarda gıda zehirlenmesi semptomlarının şiddeti değişir.

Çocuklarda gıda zehirlenmesi belirtileri

Genelde gıda zehirlenmesi, yenilen gıdadan 30 dakika sonra başlamak üzere 12-48 saat arasında meydana gelebilir. Gıda zehirlenmesi belirtileri başladıktan sonra bu semptomlar genellikle 1-3 arası görülür.

Gıda zehirlenmesi belirtilerinden olan kusma, ishal ve karın ağrısıyla birlikte ateş, üşüme, dışkıda kan, sıvı kaybına bağlı halsizlik, kas ağrısı ve bitkinlik görülebilir. Nadiren de olsa sinir sistemine zarar verebileceğinden çocuklara gıda zehirlenmesi mutlaka ciddiye alınmalı ve doktora başvurulmalıdır.

HÜRRİYET AİLE ÖZEL

False