GeriEtkinlikler Cimnastikseverler, Cimnastik Şöleni’nde buluşuyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cimnastikseverler, Cimnastik Şöleni’nde buluşuyor

Cimnastikseverler, Cimnastik Şöleni’nde buluşuyor

Performans Ritmik Cimnastik Spor Kulübü (Performans RCSK) tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Geleneksel Ritmik Cimnastik Şöleni, 21 Mayıs 2017 Pazar, Bahçeşehir Spor Merkezi’nde sporseverleri bir araya getiriyor.

Türkiye Cimnastik Federasyonu ve İstanbul Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştirilecek şölende; 16 profesyonel ritmik cimnastikçi, 70 sporcu gerek bireysel gerek grup serileriyle güne renk katacak.

Çocukların cimnastiğe teşvik edilmesi ve daha büyük kitlelere ulaşması hedeflenen organizasyona, Türkiye Cimnastik Federasyonu adına Asbaşkan Derviş Çatalbaş, Cimnastik Federasyonu İstanbul İl Temsilcisi Adem Özel ve İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına İl Şube Müdürü Kubilay Kalaycıoğlu katılacak. Ayrıca Başakşehir, Beylikdüzü, Esenyurt ve Küçükçekmece ilçe kaymakam ve belediye başkanları da şölene davetli bulunuyor. 

Cimnastikseverler, Cimnastik Şöleni’nde buluşuyor

Alman Ritmik Cimnastik Milli Takım Kaptanı Rana Tokmak, Türkiye’de!

Performans RCSK profesyonelleri ile tecrübelerini paylaşacak

Şölenin onur konuğu ise Alman Ritmik Cimnastik Milli Takım Kaptanı Rana Tokmak. 9 kez gençlerde Almanya şampiyonu olan ve 2012'de büyüklerde Almanya ikinciliği bulunan Tokmak, 2 yıldır Almanya Ritmik Cimnastik Milli Takımı’nın kaptanlığını yapıyor. Ayrıca 2016 Rio Olimpiyatları’nda da yarışmış olan Tokmak, genç kızların spora ve sanata kazandırılmasında ailenin önemi de kuşkusuz çok büyük olduğuna dikkat çekiyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:  "Aile izin vermezse ya da yeterince desteklemezse bir çocuk olimpiyat düzeyine gelemez. Benim en büyük desteğim ailem. Onların fedakârlığı, sevgisi olmasaydı asla bu duruma gelemezdim." diyor.

Haftanın 6 günü, 3 saat antrenman yapan Performans RCSK’nın profesyonel sporcularıyla bir hafta sonu geçirecek olan Tokmak; geleceğin ritmik cimnastikçilerine disiplinli çalışmanın faydalarını, yarışma hazırlıklarında stres yönetimini ve tecrübelerini aktaracak. 

12:00 - 15:00 saatleri arasında gerçekleşecek şölen, sporculara ve antrenörlere takdim edilecek madalya ve plaket töreni ile son bulacak. Şölene tüm Bahçeşehirliler davetli bulunuyor. 

False