Burun estetiğinde yeni trend!

Güncelleme Tarihi:

Burun estetiğinde yeni trend
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2015 14:00

Burun estetiği ameliyatı kaç yaşında ve kimlere yapılabilir?

Haberin Devamı

Burun, yüzün merkez noktasında bulunduğu için insanların en fazla dikkatini çeken organlardan birisidir. Bu nedenle orada meydana gelen farklılıklar hemen göze çarpmaktadır. Bu tür bozuklukları düzeltmek için uygulanacak yöntem ise burun estetiği ameliyatlarıdır.

Uzmanlar yeni trendin doğal görünüm olduğu belirtiyor

Opr. Dr. Nazmi Bayçın açıklamalarına, “Düzgün bir şekle sahip ve yüzle orantılı bir burun o kişiye gerçekten ek bir güzellik katar. Aynı burun orantısız bir yapıya sahip ise o zaman da kadının güzelliğine, erkeğin de yakışıklılığına gölge düşürebilir. Kadın ya da erkek fark etmeksizin herkes iyi bir görüntüye sahip olmak ister. Ancak kadın yüzü erkeğe oranla çok daha kibar göründüğü için şekilli bir burna sahip olmak kadınlar açısından çok daha önemlidir. Burnunun yüzü ile oranlı ve düzgün şekilli olması kadına daha sempatik bir hava katar. Burun estetiğinden bahsedilince bu alan kapsadığı birkaç konu ile ‘rinoplasti’ ameliyatı diye adlandırılan estetik burun ameliyatını da içine alır” diyerek başladı.

Haberin Devamı

Burun sadece görsel olarak etkilemez

Opr. Dr. Bayçın, “İnsanların estetik görünümlü bir burna sahip olma isteklerinin dışında, burun tıkanıklığı, nefes alma zorluğu, horlama gibi sorunlar da burun ameliyatı olmak için geçerli sebepleri oluşturur. Burun estetiği ameliyatında burna şekil vermenin dışında, eğer kişide horlama, burun tıkanıklığına sebep olan septum deviasyonu ve burun eti büyümesi diye tanımlanan konka büyümesi de mevcutsa bu sorunlara yönelik işlemler de aynı zamanda gerçekleştirilmelidir. Çünkü burun, görünüm olarak yüzde ciddi bir estetik etki oluşturmasının, dışında asli işlevleriyle kişi için oldukça önem arz eder. Koku alma duyumuz burun tarafından yerine getirilir. Nefes alırken vücuda havanın alındığı ilk organdır. Kişilerin birbirinden farklı ses tonlarına sahip olmaları da burnun iç yapısından kaynaklanır” dedi.

Burun estetiği ameliyatı kimlere yapılabilir?

Opr. Dr Nazmi Bayçın, kimlerin bu ameliyatlar için uygun olduğu ve kaç yaşında yapılabileceği ile ilgili olarak da şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Burun estetiği için uygun yaş sınırı kemik ve kişilik gelişimi ile ilişkilidir. Klasik olarak SIMON tipi hasta grubu, yani açılımı S (Single, bekar), I (Immature, henüz zihinsel olgunluğa ulaşmamış), M (Male, erkek), O (Overexpectant, gerçek ötesi, aşırı beklenti sahibi), N (Narcissistic, narsistik kişilik özelliğinde olan) özelliklerini üzerinde taşıyan adaylar, burun estetiği ameliyatı için uygun aday niteliğinde değildir. ABD’de estetik cerrahlar ile psikologların yapmış olduğu ortak bir çalışma sonucu, saymış olduğum bu beş özellikten ikisine sahip hastaların yarıya yakın bir kısmı, üçüne sahip hastaların ise yarısından fazlasının, yapılan ameliyatın kendileri için memnun edici olmadığı saptanmıştır. Bu nedenle ameliyat adayları için her şeyden önce bedensel ve zihinsel gelişimin tamamlanması beklenir. Bu kriterler göz önünde bulundurulduğunda, burun estetiği ameliyatı 17-18 yaşından itibaren her yaşta yapılabilir. Adayın, ameliyat kararını, etrafındaki insanların eleştirel, teşvik edici ya da engelleyici etkisinden sıyrılarak, tamamen kendi özgür iradesiyle alması, bunun sonucu ameliyat olması gerekir.”

Haberin Devamı

Ameliyat teknikleri 

Dr. Bayçın, burun estetiği ameliyatları yani rinoplasti konusunda da detaylı açıklamalar yaptı. Dr. Nazmi Bayçın rinoplasti teknikleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Burun estetiği ameliyatlarında açık rinoplasti ve kapalı rinoplasti olmak üzere başlıca iki teknik uygulanmaktadır.

Estetik burun ameliyatı teknikleri, asla cerrahın becerisinin önüne geçemez. Gerçekleştirilen burun estetiği ameliyatından elde edilecek güzel sonuçlar uygulanan tekniğin hangisi olduğundan çok cerrahın becerisi ile ilgilidir. En iyi tekniği, cerrahın en hakim olduğu teknik olarak tanımlamak en doğrusu olacaktır” diye konuştu.

Dr. Nazmi Bayçın iki teknik arasında seçim yapmak konusunda ise “İki teknik arasındaki fark cerrahın hangi tekniğe daha çok hakim olduğuyla ile ilgilidir. Bu bir kişisel tercihtir. Her cerrah en iyi bildiği, inandığı, kendini güvenli hissettiği yöntemle en iyi sonucu alır” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Burun ameliyatı olduğunuz fark edilmemeli

Dr. Nazmi Bayçın, iyi bir burun ameliyatı, bahsedilen konular göz önünde bulundurularak hem estetik bir güzellik kazandırmalı ve yüzün hatlarına uygun şekil yaratmalı, hem de yüzde yapay görünüm yaratmamalı ve de burnun asli işlevsel görevlerini de iyileştirebilmelidir. Başarılı sayılabilecek estetik burun ameliyatı, bu niteliklere muhakkak sahip olmalıdır. Yani böyle bir ameliyattan sonra yüzünüze bakan insanlar burnunuzun estetik ameliyat geçirdiğini fark edememeliler, dedi.

Burun şekli yüzün diğer yapılarıyla uyumlu olmalı

Opr. Dr. Bayçın, burun ameliyatlarında yaşanan temel sorunlardan bir tanesinin estetik ameliyat sonrasında ortaya çıkan burun yapısının yüzde bulunan diğer unsurlar ile uyum içinde olmaması olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Burnumuz, yüzümüzde merkezde yer aldığı için, yüzde bulunan diğer yapılar olan gözler, kaşlar, alın, yanaklar, dudaklar ve çene ile görsel bir ilişki içindedir. Bu yapılar yüzde, kendi aralarında olduğu gibi burun ile de uyum içinde olmalıdır. Bu uyumu bozan herhangi durum ise yüzdeki dengeyi bozar ve olumsuz anlamda göze batar.

Her insanın yüzü ve burnunun şekli birbirinden farklıdır. O halde her burun farklı bir çalışma olarak ele alınmalı, hem kişinin mevcut durumuna hem de burnun yapısına özel özgün tasarım yapmak gerekir. Birçok cerrah tarafından maalesef hala her hastanın burnuna aynı standart ameliyat teknikleri uygulanmaktadır ve bu durumda kişilerin burun ameliyatı oldukları uzaktan bile kolaylıkla anlaşılabilmektedir. Bu durumda rahatsız edici yapay görünümlü bir burun şekli ortaya çıkarmaktadır.

Kadın ve erkeklere göre farklar

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Burun, erkekler için erkeklik karakterine uygun, bayanlar için güzel ve zarif olmalı. Yapılacak ameliyat bu nokta da dikkate alınarak planlanmalıdır. Kişiye özel çalışma yapılırken cinsiyete göre uygulama amacında farklılıklar oluşur. Bir erkeğe erkeksi karakterini yansıtacak bir görünüm sağlayacak burun tasarımı yapılırken bir bayana ona görünüm olarak güzellik ve zarafet katacak bir tasarım yapılmalıdır.’’

BAKMADAN GEÇME!