30 yıllık ayıbı diş fırçasıyla temizleyecekler!

Güncelleme Tarihi:

30 yıllık ayıbı diş fırçasıyla temizleyecekler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 15:21

Zonguldak’ta, uzmanların yaptığı incelemede doğa harikası İnağzı Mağarası’nın, 30 yılı aşkın süredir belediyenin kanalizasyon çukuru olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Genişliği 5 ve 12 metre, yüksekliği 4 ve 8 metre arasında değişen 793 metre uzunluğunda, sarkıt, dikit, sütün, örtü, duvar damlataşları ve damlataş havuzları ile kaplı mağaranın kaderine terk edilişine bir grup çevreci, İstanbul’da faaliyet gösteren, proje ortağı özel bir Ağız ve Diş sağlığı kliniğinin desteğiyle dur dedi.

Üniversiteli öğrencileri ve bir profesyonel mağaracıdan oluşan ekip, mağaranın temizlenmesine katkıda bulunmak adına 5 Haziran Dünya Çevre Gününde çalışmalarına başladı. 15 gün sürecek olan çalışmada, ilk olarak mağaranın 70 mt derinliğine kadar atılmış çöp ve benzeri atık maddeler toplanılarak mağaradan çıkartıldı.

30 yıllık ayıbı diş fırçasıyla temizleyecekler

Haberin Devamı

DİŞ FIRÇASIYLA TEMİZLEYECEKLER!

Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde çalışmaya destek veren, Tanfer Sağlık Grubu Kurumsal Pazarlama Yöneticisi Mustafa Sökmen, Zonguldak adına, ülkemiz adına hatta dünya adına, bu güzel oluşumun tekrar kazandırılması sürecine katkı vermelerinden dolayı mutlu olduklarını söyledi. Sökmen, “Profesyonel Mağaracı Sayın Engin Zaman bize bu projeyi getirdiğinde ilk olarak bir bağ kuramamıştık. Fakat mağaralarında ağızlarının olması, sarkıt ve dikitlerin bir insanın ağzındaki dişleri andırması ve dişlerimize gösterdiğimiz hassasiyetle mağara oluşumlarına uygulama yapıldığında, temizlenmeden sonuç alınması bizi umutlandırdı.

DOĞA ANANIN DİŞLERİ VE ESTETİĞİNİ DE DÜŞÜNMELİYİZ

 

30 yıllık ayıbı diş fırçasıyla temizleyecekler
 

Biz İstanbul’da faaliyet gösteren bir sağlık kuruluşuyuz. Ağız ve Diş sağlığı üzerine başladığımız çalışma hayatımıza sonrasında estetik branşları da dahil ettik. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak sadece insanlarımızın sağlığını değil, doğanın sağlığını ve estetiğini de düşünmemiz gerektiğinden hareketle böyle bir adım atmak istedik. Sadece bugün burada değil umarım ülkemizde doğaya yapılan benzeri tüm ayıplar düzelir. İnağzı Mağarası bir an önce Zonguldak halkına ve Türkiye’ye turizmine kazandırılır “ dedi.

Haberin Devamı

DÜNYADA SAYILI GÜZELLİKLER ARASINDA!

 

30 yıllık ayıbı diş fırçasıyla temizleyecekler
 

Profesyonel Mağaracı Engin Zaman İnağzı’nda bulunan İnağzı Mağarası’nı temizleme projesini 6 aylık çalışma sonucu 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde hayata geçirdi. Önceki Belediye Başkanları döneminde mağaradan geçirilen kanalizasyonun sarkıtlara zarar verdiğini belirten Zaman, proje kapsamında sarkıtları dişlerimize gösterdiğimiz hassasiyetle diş fırçasıyla temizleyecek. İstanbul’da bulunan Tanfer Klinik sağlık kuruluşunun verdiği destekle mağara projesini hayata geçiren Engin Zaman, “İnağzı Mahallesi’nde bulunan, İnağzı’na adını veren bir mağaramız bu. Antik çağdan itibaren bölgeye gelen korsanların, gemicilerin fırtınalar patladığı zaman sığınmak için buradaki ilk 70 metreyi kullanmışlar. Mağara 793 metre olarak ölçüldü. Benim daha sonraki dönemlerde yaptığım çalışmalar da 793 metreden sonra devam ederek 1000 metreye ulaştı. Şu anda içinde bulunduğumuz mağara 100 metrelik bir mağaradır. Mağaramızın özelliği ise şu: İçerisinde kireç taşı tabakasından kaynaklı olarak kalsiyum karbonat içerikli kar beyazı oluşumlar var.” Mağaramız, özellikleri bakımından dünyanın Sayılı güzellikleri arasında dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!