GeriSeyahat 36 saatte San Sebastian
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
36 saatte San Sebastian

36 saatte San Sebastian

Yarım daire şeklindeki geniş kumsalı, inciye benzeyen küçük adasıyla Atlas Okyanusu kıyısında bir kum istiridyesini andırıyor San Sebastian.

Sıradışı coğrafyasının yanı sıra tapas barları ve Michelin yıldızlı restoranlarıyla lezzet cenneti. 2016’da Avrupa Kültür Başkenti olmaya hazırlanan şehrin tek kötü özelliği gidenlerin ayrılmakta zorlanması.

Cuma

16.00

Fantom sahili
San Sebastian’ı keşfetmeye okyanus kıyısında, üç kumsalı birbirine bağlayan altı kilometrelik yolda yürüyüşe çıkarak başlayın. La Concha Koyu’nun soluk kesen manzarasını seyredin. İsterseniz 9 TL’ye Motoras de la Isla’nın düzenlediği kısa motor turlarına katılın, koyun yanı sıra içindeki Santa Clara Adası’nı da yakından görün. Sular çekildiğinde, kentin dördüncü güzel kumsalı bu adanın kıyısında ortaya çıkıyor
(motorasdelaisla.com).

18.30
Museo Paseo

Birkaç yıl önce tarihi bölgede açılan San Telmo Museoa’ya manzarası çok güzel bir yoldan ulaşılıyor. Yol boyunca Urgull Tepesi’ndeki kiliseyi, dev İsa heykelini seyredebilirsiniz. 16’ncı yüzyıl dominikan manastırında Bask tarihiyle ilgili objeler, yerel sanat ürünleri sergileniyor (santelmomuseoa.com).

21.00
Teatral akşam yemeği

Yeni açılan restoranlardan Ni Neu (ben), Zurriola sahilindeki modern iki heykeli andıran kübik alışveriş merkezi Kursaal’da. Siyah duvarların önündeki spotlarla aydınlatılmış, tiyatro dekorunu andıran masaları akşam boyunca birbirinden leziz yemeklerle donatılıyor: Yeşil limon köpüğüyle tatlandırılmış ton balığı, kakule ve kahveyle marine edildikten sonra fırınlanmış kuzu (restaurantenineu.com). Daha sade bir mekân arıyorsanız Hotel Niza’nın altındaki Narru’yu deneyin. Mönüsü de dekoru gibi, fakat leziz seçeneklerle dolu. İki kişi, şarap dahil yaklaşık 140 TL (narru.es).

36 saatte San Sebastian

23.30
Keyif saatleri

Rıhtımdaki gürültücü diskoları bir kenara bırakın... Zurriola sahilinde, Gros semtindeki bar Ondarra günbatımında masalarını kaldırıma çıkarıyor. Önce manzaraya karşı cin toniğinizi yudumlayın, ardından alt kattaki kulübe, 16 bis’e inip eğlenceye devam edin (ondarraclub.com).

CUMARTESİ

09.30
Ödevi yemek serbest

Michelin yıldızlı şeflerle tanışma fırsatını kaçırmak istemiyorsanız sabah uykusunu fazla uzatmayın. Bask Mutfağı Merkezi’nde günün ilk kursu başlamak üzere. Ünlü şef Ferran Adria’nın başkanlığında uluslararası danışmanlar kurulunca programları belirlenen araştırma enstitüsü gastronomi meraklıları için yarım günlük kurslar düzenliyor. Başlangıçtan, ileri tatlı yapımı tekniklerine kadar her konuda kurs bulmak mümkün. Üstelik İngilizce’si de var (bculinary.com).

14.30
Ders gibi tadım mönüsü

Parte Vieja’nın pintxo (tapas) barları arasına saklanmış bir merdiven sizi aydınlık bir restorana çıkarıyor. Bodegon Alejandro, uzun yıllardır Bask mutfağının kalelerinden biri. Rengârenk zemin karoları, tahta masalarıyla geleneksel dekorasyona sahip. Altı tabaktan
oluşan 90 TL’lik tadım mönüsü, yerel mutfağı klasik ürünleriyle tanıtmaya yönelik. Sardalyalı lazanyasını, bol kalamarlı, idiazabal peynirli deniz ürünleri pilavını unutamayacaksınız (bodegonalejandro.com).

17.00
Tişört zamanı

Kukuxumusu’da tişörtlerden termoslara pek çok ürün eğlenceli çizgi roman karakterleriyle renklendirilmiş. Parte Vieja’daki bu mağaza öyle başarılı oldu ki, diğer şehirlere de yayıldı (kukuxumusu.com). Daha otantik ürünler için Viva la Vida’ya gidin. Küçük mağazada orijinal grafik tasarımlar, gökkuşağı renkli gözlükler, sırt çantaları bulacaksınız (vivalavidatodalavida.com).

18.30
Çocuk ve moda meraklılarına

Soluk kesici manzaraya hazır mısınız? Koyun batı ucundaki fünikülere binin, Igueldo Tepesi’ne çıkın. Buradaki kuleye 7.5 TL ödeyip giriyorsunuz. Merdivenlerden tırmanırken, kentin geçmişiyle ilgili fotoğraflar, objeler göreceksiniz. En tepede ise sizi yeryüzünün en etkileyici manzaralarından biri bekliyor. Kulenin dibindeki lunapark çocuklu ziyaretçiler için yapılmış. Kulenin önündeki restoranın geniş terasında oturup bir kahve için ve bu güzelliğin tadını çıkarın (www.monteigueldo.es).

21.30
Tapas tadımı

Yerel mutfağın ürünlerini, tadımlık porsiyonlar halinde arıyorsanız bir tapas barına uğrayın. Örneğin Astelena’nın uzun tezgâhına kurulup şamfıstığıyla renklendirilmiş kroket, somon ve peynirle doldurulmuş çıtır krepleri tadın (Calle de Aigo No:1). Sonra daracık La Cuchara de San Telmo’da elmalı kazciğeri, keçi peynirli, şehriyeli risottoyu deneyin (lacucharadesantelmo.com). A Fuego Negro’da kızartılmış muz, böcek adı verilen yengecin eti ve avokado sosuyla yapılan mini burgerleri (makrobe),  mutlaka tadın. Tapasların her biri 7 TL (afuegonegro.com).

PAZAR

09.00
Camino Yolu’nda

Sekiz yüzyılı geride bırakan Santiago de Compostela Katedrali ünlü yürüyüş rotası, hac yolu Camino de Santiago’nun son durağı. Bu ünlü yürüyüş yolunu tanımak istiyorsanız, en güzel parkurlardan biri olan Calle de Zemoriya’yı deneyebilirsiniz. Gros semtinden başlayan sarı işaretleri takip edin. Güzel ormanlardan, kartpostal manzaralı koylardan, uçurumlardan geçeceksiniz. Fotoğraf makineniz yanınızda olsun. Yola çıkmadan, kendinize ağzınıza layık bir sandviç yaptırın. Küçük bir mahalle fırını olan Galparsoro, sandviç çeşitleriyle restoranlara meydan okuyor (galparsorookindegia.eu)

13.30
Kaç yıldız istersiniz

Üç yıl önce yangın geçirip dört ay kapanan çifte Michelin yıldızlı Mugaritz, aradan geçen zamanda şöhretine şöhret kattı. Şef Andoni Luis Aduriz hardal çorbası, dil gibi lezzetlerle kendisinden söz ettiriyor. Üç yıldızlı bir restoran çektiyse canınız Akelarre’nin deniz manzaralı masalarından birine rezervasyon yaptırın. Pedro Subijana’nın 30 yıllık lezzet tapınağında yenilebilir kâğıttan, kazciğeri şekerlemesine kadar her türlü sürpriz sizi bekliyor (akelarre.net). Mugaritz’in 18, Akelarre’nin 8 tabaklık tadım mönüleri içki hariç 290 TL civarında.

Nasıl gidilir?

Haziranda THY, İstanbul’dan Bilbao’ya 821 TL’den başlayan fiyatlarla direkt, Lufthansa ise 863 TL’den başlayan fiyatlarla aktarmalı uçuyor. Bilbao’dan San Sebastian, 100 kilometre. Havaalanı otobüsleriyle ulaşılan merkez garından otobüsle 70 dakika sürüyor. Ücreti 37 TL.

False