GeriSeyahat 36 saatte Brooklyn
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
36 saatte Brooklyn

36 saatte Brooklyn

Buttermilk Kanalı’ndaki Brooklyn Limanı, tablo gibi bir manzaraya sahip.

Suyun ötesindeki yeşil Governor Adası’nın arkasındaysa tüm heybetiyle Manhattan yükseliyor. Kuzeyde East River’ın muhteşem köprüleri, batıda Özgürlük Anıtı duruyor. Doğuda ise görkemli Brooklyn ilçesi ...

Cuma

Kordon gezisi
Manhattan Köprüsü’nün altındaki arnavutkaldırımlı sokaklar çok sayıda küçük mağazaya ve 30 yıldır Brooklyn’in sanat hayatında önemli yeri bulunan Saint Ann’s Warehouse tiyatrosuna ev sahipliği yapıyor. Fulton Ferry State Parkı’nın hemen karşısındaki tiyatro, Brooklyn Heights’daki Promenade’da yürüyüş yaptıktan sonra gitmek için dört dörtlük bir lokasyon. Hangi etkinliğin olduğuna bakın ve gişeden biletlerinizi alın.
17.00
Parkta yürüyüş
Alternatif plan olarak daha içte, yapraklarla kaplı Fort Greene’e doğru ilerleyip Brooklyn Müzik Akademisi veya Mark Morris Dans Grubu’nda bir gösteri seyredebilirsiniz. İlçenin derinliklerindeki antika dükknları ve restoranlarla dolu Atlantic Caddesi’ni takip ederek yolu bulabilirsiniz.
18.00
Tiyatro öncesi yemek
Gezintiniz bittikten sonra başka şirin mahalleler Cobble Hill, yakınındaki Carroll Gardens ve kısa mesafedeki Park Slope ve Prospect Heights’a yolunuzun düşmemesi zor. Yol üzerinde harika yeme-içme yerleri var.
22.00
Perdeden sonra içki
Fort Greene, gece geç saatte içki alabileceÄŸiniz barlarla dolu. Minimalist ve ev sıcaklığındaki No.7’nin kokteylleri bunun için ideal. SalaÅŸ bir yer arayanlar Alibi’de daha ucuz içkiler, bilardo masası ve hem sanatçı hem işçilerden oluÅŸan bir kalabalık bulabilir.Â

Cumartesi

36 saatte Brooklyn

9.00
Kahvaltı cenneti
Prospect Heights’daki Tom’s restoran hem yıllardır bu mahallenin kalabalık ve dost canlısı mekânlarından hem de Kings County’de güne başlamak için en iyi yerlerden biri.
10.00
Parklar ve sanat
Tom’s’daki bir kahvaltı sizi hemen yakında Brooklyn Müzesi’ndeki sergileri gezmeye hazır hale getirmiştir. Ayrıca öncesinde, 19’uncu yüzyılda kül atıklarının toplandığı ama şu an dünyanın en güzel bahçe manzaralarına sahip Brooklyn Botanik Bahçesi’nde bir yürüyüş de faydalı olacaktır. Tabii Frederick Law Olmsted ve Calvert Vau’nun 1867’deki şaheseri, Manhattan’daki Central Park’ın devam projesi Prospect Parkı’nı da atlamayın.
14.00
Genç tarzı ziyaret
Brooklyn’in kuzeyinde bulunan, gençlerin uğrak noktası Williamsburg ve Greenpoint’i butikler, kahve dükkânları ve restoranlar süslemeye devam ediyor. Bunlarla birlikte Güney Williamsburg’daki Brook Farm mağazası çiftlik kozmopolitanlığının estetiğini sunuyor. Artists and Fleas’da hafta sonu sanatçı, tasarımcı, koleksiyoner ve zanaatkârlar işlerini gösteriyor. Spoonbill and Sugartown kitapçılarında da sanat ve tasarım kitaplarının eklektik bir karışımını bulabilirsiniz. Ayaküstü bir kahve veya eve almak için bir kahve makinesi istiyorsanız Blue Bottle Coffee’yi deneyin. Siphon, filtre kahve... Her şey var.
19.30
Kralların akşam yemeği
Williamsburg havalarını sevenler akşam yemeği için mahallede kalıp Fatty ‘Cue, Zak Pelaccio’nun antik ve lezzetli Güney Asya barbeküsünü tadabilir. Greenpoint’teyse mükemmel, yetişkinlere yönelik Anella var. Şef Joseph Ogrodnek sebze ve ördekle harikalar yaratıyor. Çocuklu aileler Motorino’nın pizzalarını deneyebilir veya Park Slope’da Bromberg kardeşlerin sıcak ev sahipliğinde Blue Ribbon Brooklyn’i aratmayacak lezzette yemekler yiyebilir.

Pazar

10.00
Dim sum keyfi
Brooklyn’in Sunset Park’a
komşu Eight Caddesi’ndeki Çin
Mahallesi, Manhattan’ınki kadar büyük değil. Ama büyük keyiflere ev sahipliği yapıyor. Erkenden Pacificana’ya dim sum yemeye gidin.
13.00
Yeraltındaki tarih
Yediklerinizi, güzel bir park olan Green-Wood Mezarlığı’nda yürüyerek sindirin. Haritaların bulunduğu mezarlığa giriş ücretsiz. Rüzgarla dalları sallanan ağaçların arasından harika bir Manhattan manzarası çıkacak önünüze.

False