Zorlayıcı ama sonuç veren koşullar

Bugün Başak burcuna giren Ay, Merkür ile Uranüs arasındaki zıt etkileşimi tetikliyor.

Çocuklar, eğitim, komşular ve düşüncelerin ani değişimine neden olabilecek sürpriz olayları işaret ediyor. Karar vermek için zorlayıcı koşulların sinirler üzerinde etki meydana getirmesi mümkün. Daha önce başlayan fakat bir türlü sonuçlanmayan işlerin tamamlanması için meydana gelen koşullar hem zorlayıcı, hem de sonuç aldırıcı olacak. Bugün aniden ortaya çıkan olaylar düşüncelerin karışmasına ve sürpriz açıklamalar yapılmasına neden olabilir. Doğal gazlar veya gazdan gelebilecek etkiler şaşırtıcı ve etkileyici olabilir.

Bilincin derinliklerinden yükselen öfke (3)

Son derece mantıklı açıklamalarla çepeçevre sarıp akıl örgüsüyle kapladığımız öfkenin altında, en derinlerinde korkularımız yatıyor. Fakat korkumuzu kendimize bile açıklamaktan korktuğumuz için öfkeleniyoruz.

Bilincimizin derinlerinde yatan korkumuzu tetikleyen bir olay, davranış veya tek bir kelime ile çileden çıkıyoruz.

Hatta şuurumuzu kaybedecek noktaya geliyoruz. ‘Öfkeden gözü döndü, ne yaptığını bilmiyor’ şeklinde tanımladığımız durum, aslında korkumuzun derecesini açıklıyor.

Şayet farkına varacak olursak, bu durumu kaldırmamız daha zor olacak. Kaybetmekten korkuyoruz, öfkeleniyoruz. Küçük düşürülmekten korkuyoruz, yine öfkeleniyoruz.

Yaşam ile ölüm çizgisi arasında varlığımızı tehdit eden her şey bizi korkutuyor. Bazen şuurlu, bazen şuursuz biçimde açığa çıkan korku, büyük bir hızla öfkeye dönüşüyor. Öfkelendiğimiz zaman yaşam enerjimiz yükseliyor. Çünkü dikkatimizi tek bir noktaya odaklıyoruz ve büyük bir enerji açığa çıkarıyoruz. Böylece korkularımızla başa çıkabiliyoruz.

Fakat bunun sonucunda korkularımız bilincimizin daha da derinlerine gömülüyor. Ve ortada olan sadece ‘öfke’ oluyor.

Öfkenin bir çeşit savunma mekanizmasının açığa çıkardığı bir duygu olduğunu söyleyebilirim. Fakat kendinizi ne kadar fazla koruma altına alırsanız, gelişiminiz o derece ağır olacaktır. Çünkü korkular aynı zamanda ilerlememizi durduran bir duygudur.

Korku duygusunu alarm sinyali olarak kullanmayı öğrendiğimiz zaman hayatımız kolaylaşır fakat kendinizi korku duygusuna kaptırdığınız zaman hayatınız zorlaşır. Çok fazla sessizleşmek ve içine kapanmak ile çok fazla dışa yönelip saldırganlaşmak, aynı duygunun (korku) değişik yansımalarından başka bir şey değil. (Devam edecek)

MEKTUPLAR

Yükselen burcunuz Balık. Değişim sürecinde bulunduğunuz için yazmış olduğunuz davranışları sergiliyorsunuz. Kendinizi tanıyamadığınızı belirtmişsiniz. Bu durum tamamen gezegen etkilerinden kaynaklanıyor. Çünkü hem Pluto sizi tetiklemiş, hem de aynı zamanda Uranüs döngüsü yaşıyorsunuz. Üstelik Jüpiter’in derinleştiren etkisini de gözönünde bulunduracak olursak kendinizi keşfetmek, dünyayı ve çevrenizi keşfetmek dönemindesiniz. Sizin düşünceleriniz değişiyor buna bağlı olarak çevrenize farklı düşüncelerle bakıyor ve çevrenizdeki kişileri ve olayları yeni düşünceyle değerlendiriyorsunuz. Bu dönemi iyi değerlendirin. Çünkü bu durum aynı zamanda sizin aşama yapmanızı sağlayacak.

RUMUZ: KÜLKEDİSİ
Yazarın Tüm Yazıları