Zorlama bir trend arayışına girmeyin

Yeni sezonun kadınları, farklı ruh halleri içinde kendini keşfetme yolculuğuna çıkıyor.

Hafif ve tok kumaşlarla yaratılan zıtlık, farklı dönemlere çağdaş bir üslupla göndermeler yapma, zarif bir seksapel, zengin dokular hep bu yüzden. Siz yine de dayatılmış trendlerle kendinizi aramak yerine, aralarından tarzınıza uygun seçimler yapmayı deneyin.

ndirimlerle yaza veda ederken, tam olarak havaya girmiş olamasak da yeni sezona şöyle bir uzaktan bakalım: Aslında, geçtiğimiz yıl başlayan o sadelik arayışı bize yine her şeyi anlatıyor. Tasvir edilen yalınlık, renk ve tasarım detaylarıyla buluştuğunda akıllıca kurgulanmış kombinasyonlar yarattığı için bir tezat oluşturuyor. Öyle ki, ince düz bir ipek elbise, kalın bir triko, ve belde kemerle buluştuğunda sadelikten biraz uzaklaşıyor.

Yine de moda detaylarını tarzında mutlaka kullanmak isteyenler için bizleri daha özgür bir sonbahar-kışın beklediğini söyleyebiliriz. Önümüze koleksiyonların tümünü koyduğumuzda aksesuvarlar kadar, kesimlere ve kumaşlara da çok iş düşecek.

Lüks duygusunu vurgulayan parlak renkte kumaşlar, elbise ve eteklerde kendini gösterirken deri, özellikle kalem etek ve ceketlerde öne çıkarılıyor. Özel örme kumaşlar ise kadınların kendilerini "ayrıcalıklı" hissetmeleri için tasarlanmış. Trikolar, ince ve soğuk günlerde özellikle kalın, iyi kurgulanmış kesimleri ile bedende uzun ve özgür bırakılmış.

Elbiseler revaçta

Önümüz sonbahar; o nedenle bu ara mevsime uygun birkaç şey söyleyelim. Grafik desenler elbislerde ustaca kullanılmış. Bol kesimli, karpuz kollu veya içinde mutlaka bir tasarım detayı barındıran, soğuk günlerde de renkli çoraplar, bilekte botlar ve kalın örme hırkalarla giyilebilecekler.

Gördüm ki, geçtiğimiz haftalarda sonbahar-kış sezonunu standlarına yerleştiren birçok markanın da geniş bir elbise koleksiyonu mevcut. Bunu pantolonun üzerine giyilen renkli, uzun "tunik bluzlar" izliyor. Belde kemerle veya trençkot tarzı ceketlerle şık duruyorlar. Kışın dar paça pantolonlar kadar, hippi dönemine göndermeler yapan bol paça denimleri de unutmayın. Üzerinde yine renkli veya desenli, bol ve dökümlü, hatta robadan bluzlar, süveter veya belde kemerle giyilen beyaz koton gömlekler var. Ceketler sezonun olmazsa olmazları arasında. Bedene oturuyor, kıvrık yakaları ve farklı kol detaylarıyla öne çıkıyor. Sonraki aylarda ise paltolar, genelde diz boyu ve volümlü kesimleriyle önümüze çıkıyor.

Unutmayın önemli olan ne giydiğiniz değil, nasıl giydiğiniz. Hatırlatmakta fayda var: Dayatılmış trendlerle kendinizi aramak yerine, aralarından tarzınıza uygun seçimler yapmak, alışverişte size tasarruf da sağlayacak.

Kış modasında özenli detaylandırma görünürdeki sadeliğin arkasına gizleniyor. Tıpkı Louis Vuitton’un resim sanatından esinlenerek yarattığı bu koleksiyon gibi.

Yükseklik korkunuz var mı

Sonbahar-kış sezonunda olduğumuz yerden biraz daha yükseliyoruz. Haute couture üstatları, hazır giyimde aksesuvarlara 14. yüzyılının Fransız tarzını modern yorumla ve başarıyla uygulamışlar. Chanel’in bilek hizasındaki botlarında ve ayakkabılarında bu etki yoğun olarak hissediliyor. Topuk sesleriyle kendini hissettirecek soğuk sezonda, kalın topuklar, dolgu altlar, sık bantlı geçişler, kontrast renkler kombinasyonu, mat deriler, canlı renkte parlak ruganlar, sofistike bir dokunuşla şekillendirilmiş.

Yeni sezonda öne çıkanlar

Çantalarda kullanılan büyük cepler ve küçük el çantaları.

Özel örme kumaşlar veya kalın dokuma trikolar.

Belde kemer.

Ceketler, bol kesimli veya balon kollarla düz kesimleri buluşturuyor.

Paraşüt kumaşı, kaşmir.

Gri tonları, siyah, kobalt mavisi, hardal, turuncu, yeşil, bordo ve beyaz.

T-strap ayakkabılar ve bilekte botlar.

MODA HABER

Timsaha dokunur gibi

Lacoste, bu kez ünlü sanatçı Michael Young ile bir araya gelerek yepyeni bir koleksiyonun Plastik Polo’nun müjdesini veriyor. Young, erkek ve kadınlar için yedi renkten oluşan ve tepsi şeklinde farklı bir ambalaja sahip tişörtlerinde timsah dokusunu önden başlatıp arkaya devam ettiriyor. Ve dokunduğunuzda bu silk-screen yöntemi timsaha dokunuyormuşsunuz hissi veriyor.

Oyun hamuru hediyeli

Reebok Play Doh çocuk ayakkabıları, Reebok mağazalarında oyun hamuru hediyeli diye duyduk. Ayakkabılarının özelliği, renkli, çocukların ayak yapısına uygun olmalarıymış. Ve tabanlarında yeni şok emici "versaflex sistemi" kullanılmış. Bu da onlara rahat ve esnek bir yürüyüş sağlıyor.

BENİM olmalı

Hem şık hem kullanışlı

Gözlüğünüzün kaybolmasını, düşerek kırılmasını engelleyen gözlük zincirleri, birbirinden şık modellerle So Chic mağazalarında yerini alıyor. Pembe altın ile tasarlanan gözlük zincirleri dışında, incili, gümüş toplular da seçenekleriniz arasında.
Yazarın Tüm Yazıları