Yumurta

GENÇ Milli Takımı, Avrupa Şampiyonu yapan Serpil Hamdi Tüzün hocamın bir lafı vardır: “Futbolcular üçe ayrılır. Kaleciler, golcüler ve diğerleri.

Haberin Devamı

” Değerli hocam, diğerlerini kırmamak için bu lafını pek dillendirmez, kulağıma fısıldardı. Ama, diğerlerini kırmamak için sahaya golcüsüz çıkmak fazla abartı. Arda’yı, Keita’yı veya Kewell’ı kıramayabilirsin. Ama, orta üçlüden Mustafa, Mehmet ve Barış’tan birini kırıp Baros’un yokluğunda Nonda’yı ilk 11’e koyacaksın. Sahaya golcüsüz çıkmayacaksın. Hiç değilse iki yumurta kırıp, G.Saray taraftarını futbola, pozisyona ve gole aç eve göndermeyeceksin.
Maçın başlarında Galatasaray defansında özellikle Servet ve Gökhan’ın gereksiz uzun top oynama çabalarını da anlamak mümkün değil. Çünkü, forvette ne hava hakimiyeti olan oyuncun var, ne de sağa ve sola deplase olan forvetin. Sabri’nin ofansı destekleme çabaları, defansında hızlı Bursaspor forvetlerine karşı sıkıntı yaratıyor. O kadar hızlılar ki birçok pozisyon harcayıp, gereksiz ofsaytlara kalma lüksleri bile var.
Ertuğrul Sağlam’ı forvet seçimlerindeki bu başarısından dolayı ayrıca kutluyoruz.

Haberin Devamı

İyi takım bu Bursa

BURSASPOR iyi bir deplasman takımı. Ayrıca bu çabuk forvetleriyle içeride üstüne gelen her takımı yenebilir. İsterse üç büyük olsun. Defansında Zapotocny ve Ömer uyumlu bir ikili. Ivankov da kalesinde güven veriyor. Ergiç ve Kirita’ya bayıldım. Sercan, eski golcülüğünü yakalasa Bursa, Sivas’ın gösterdiği başarıları rahatlıkla tekrarlayacak.

ÖPÜLEN EL Yanlış EL

VOLKAN’ın gol sonrası kulüp müdürünün elini öpmesi yanlış. Neeskens’in elini öpmesi lazım. Rüyayı görenin değil, bayram şekerini verenin elini öpeceksin. G.Saray’ın acil, Hollanda’ya jet ambulans yollaması lazım. Bu, Rijkaard’da var bir keramet. Onsuz kalan hastalanıyor...

Yazarın Tüm Yazıları