Yorucu maraton başladı

ANKARA’da yaz tatiliyle birlikte bürokrasi hayatı da rehavet dönemine girdi.

Haberin Devamı

Birçok bürokratın sahillere koşmasıyla çoğu bakanlık boşalırken, Ankara da sessizliğe gömüldü. Durgunluğu aşan tek şey ise hazırlıkları başlayan bütçe maratonu oldu.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yaptığı bütçe çağrısıyla ekonomi yönetimi hummalı çalışmaları hızlandırdı. Bu çerçevede Maliye, Kalkınma ve Hazine bürokratları tatile aldırış etmeden fazla mesai yapmaya başladı.
Görünen o ki ekonomi bürokratları bir süre daha evin yolunu unutup, bütçe hazırlıkları nedeniyle kurumlarında sabahlayacak.

İnanın arkadaşlar...

KENTSEL dönüşümle ilgili artık son viraj dönülürken, bürokratlara yönelik eğitimler de başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye’nin dört bir yanından gelen bakanlık bürokratlarını Ankara’da topladı. Bürokratlar bu toplantılarda eylül ayında start alacak kentsel dönüşümün detaylarını da öğrenmiş oldu. 81 ilden 187 personel katıldığı toplantının faydasını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.
Ancak, bugün tamamlanacak toplantının bana göre en dikkat çeken yanı Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın bürokratlara verdiği önemli mesaj oldu. Bayraktar’ın “İnanın arkadaşlar” diyerek başladığı konuşmasında bürokratlarına herkes tarafından düşünülmesi gereken şu çağrıyı yaptı:

Haberin Devamı

Siyaset üstü mesaj

“Temiziz, samimiyiz, yüreğimizle varız. Menfaattir, rüşvettir, dalaveredir, böyle şeyde yokuz. İnanın yokuz. Bu bakımdan bu yasayı biz dalga dalga insanlarımıza anlatmak durumundayız. Burada siyaset yok. Bu işi siyaset dışı, siyaset üstü bir anlayışla beraber götürmemiz lazım. İnanın bu Türkiye’ye çok ciddi şekilde katkı sağlayacak.”
Bakan Bayraktar’ın bu açıklamalarıyla damga vurduğu eğitim toplantısı bugün tamamlanacak. İllerine dönecek bürokratlar şimdiki görevi de dalga dalga yayılacak dönüşümü başta Ankara olmak üzere vatandaşa “siyaset üstü” yaklaşımla anlatmak olacak.

Başkandan “bodrum” talimatı

SON zamanlarda yaşanan seller TOKİ’yi de harekete geçirdi. Toplu konut projeleriyle adından söz ettiren kurum, Ankara gibi büyük şehirlerden başlayarak konut projelerindeki bodrum katlarını depoya dönüştürmek için çalışmaları hızlandırdı. Bu kapsamda konuya büyük önem veren TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, çalışanlarına “vakit kaybetmeyin” talimatı verdi. Buradan hareketle artık bodrum katlarından başlayarak risk taşıyan bölgelerdeki bodrum katları depoya dönüştürülecek. Böylece seller nedeniyle yeni acıların yaşanmasının da önüne geçilecek.

Yazarın Tüm Yazıları