Yılın en kayda değer projesini açıklıyorum:

Haberin Devamı

KONUŞAN KİTAPLAR

DOKUZ Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde aynı sıraları paylaştığım cabbar bir arkadaşım var. İsmi Yeliz Tuna... Yeliz, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi, fotoğrafçılık eğitimi sebebiyle ameliyat fotoğrafçısı ve aynı zamanda yeni kurulan Ege Üniversitesi TV’de yapımcı. Bir koltuğa pek çok karpuz sığdıranlardan. Annesi de aynı üniversitede (Uzm.Dr. Beyhan Tuna) olunca network’lerini bir araya getirip görme engelliler için ne yapabiliriz diye düşünüyorlar ve ortaya ‘Konuşan Kitaplar’ projesi çıkıyor.

Yılın en kayda değer projesini açıklıyorum:

Bu sene üçüncüsü düzenlenen proje, yaşamda sınırlılıklar içine hapsolmuş görme engelli vatandaşların hayata geri kazandırılması adına Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nce sosyal sorumluluk projesi olarak hayat buluyor. Konuşan Kitaplar Projesi, görme engelli vatandaşların kitap okuma ihtiyacını gidermek amacıyla gönüllüler tarafından kitapların seslendirilmesiyle başlamış ve geçen iki yılda bu amaçla birçok kitap seslenlendirilerek Milli Kütüphane’ye bağışlanmış.

Haberin Devamı

Yılın en kayda değer projesini açıklıyorum:

Bu sene projeyi daha geniş kitlelere yaymak ve bu konuya farkındalığı artırmak amacıyla Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi bir ilke imza atmış. İzmir merkezli bir yayın kuruluşu olan TUDEM’le yapılan protokol çerçevesinde 100’e yakın sanatçı, spiker, tiyatrocu ve oyuncuya hikaye kitapları gönderilmiş ve kitaplar ünlüler tarafından kendi imkanlarıyla ya da bir diğer proje paydaşı olan Virgin Radio Stüdyoları’nda seslendirilmiş.

Yılın en kayda değer projesini açıklıyorum:

Ayrıca proje kapsamında 44 kitap, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ve projeye destek veren Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi, İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi’nce seslendirilmiş. Kimler yok ki görme engelliler için kitap okuyan ünlüler arasında! Ahmet Kural, Aslı Hünel, Ali Kırca, Ayşe Şule Bilgiç, Beyazıt Öztürk, Can Bonomo, Cem Davran, Cem ve Seda Öğretir, Deniz Tuzcuoğlu (4x4 Grubu), Emre Altuğ, Emre Karayel, Engin Altan Düzyatan, Ferhat Göçer, Feridun Düzağaç, Fettah Can, Gökçe, Göksel, Gripin, Gupse Özay ve Gülben Ergen bu isimlerden sadece bazıları...

Haberin Devamı

Yılın en kayda değer projesini açıklıyorum:

Ayrıca bugün, Engelliler Haftası kapsamında, Ege Üniversitesi Yusuf Vardar Kültür Merkezi’nde (MÖTBE) gerçekleştirilecek özel bir etkinlikle kitap seslendiren gönüllülere, projeye destek veren üniversitelere, Atlasjet’in ulaşım desteğiyle törene katılacak olan sanatçılara bir teşekkür töreni gerçekleştirilecek.

Yılın en kayda değer projesini açıklıyorum:

Konuşan Kitapları konuşturan ve projeyi bu noktaya getiren tüm İzmirli akademisyenleri gönülden tebrik ediyorum.

***


Dünyaca ünlü PECHA KUCHA Gecesi, İzmir'de

NEDİR ki bu? Dediğinizi duyar gibiyim. PechaKucha Night, Tokyo’da Klein Dytham Mimarlık Ofisi’nce başlatılmış bir etkinlik.

İngilizce chit-chat,
Türkçe “çene çalmak” demek.
Tokyo’da, tasarımcılar ve her disiplinden yaratıcı insan için bir buluşma bahanesi olarak başlayan etkinlik, dünya üstünde 600 şehirde düzenleniyor.
Yaratıcı zihinler buluşması...

Haberin Devamı

Yılın en kayda değer projesini açıklıyorum:

Etkinlikte sunum yapan her konuşmacı, yaratıcı üretimini ya da ilham verici hikayesini 20 slaytx20 saniye sürede anlatmak zorunda. Informal bir ortamda, 6 dakika 40 saniyede yoğun, dinamik, eğlenceli bir anlatı...

Keyifli bir bilgi paylaşımı ve tanışma ortamı sağlayan etkinlik konseptiyle büyük ilgi uyandırdı ve dünya üzerinde düzenlendiği şehir sayısı 10’uncu yaşında 600 şehre ulaştı.

Düzenlendiği her yerde, o kentte yaşayanlar tarafından gerçekleştirilen etkinlik, İzmir’de Klein Dytham’ın onayıyla NOBON tasarım markası adına, markanın kurucusu H. Cenk Dereli tarafından organize ediliyor. İzmir’deki etkinlikte sunum yapacak isimler arasında çok iyi tasarımcılar, mimarlar ve kültür-sanat insanları var: Annanee Nesli Ceylan, Vardo Tasarım Atölyesi, Koda Kolektif, Mehmet Refik Soyer, Kaan Bağcı, Erdem Yıldırım ve Mihrican Damba.

Haberin Devamı

Özellikle tasarım, mimari öğrencileri ve profesyoneller açısından çok önemli olduğuna inandığım Pacha Kucha Night; 22 Mayıs saat 19.00’dan itabaren Alsancak 1888 Club’te. Giriş, ücretsiz. http://www.pechakucha.org/cities/izmir

 

Yazarın Tüm Yazıları