Yıldızlar da korudu

ESASEN tenis kamuoyu 2006 Avustralya Open tek bayanlar finalinin çekişmeli ve tenis yönünden kaliteli geçeceğini bekliyordu. Kesin favori yoktu.

Bir taraftan iki kez Fransa Açık Şampiyonu ve Atina Olimpiyatları’nda altın madalyalı Belçikalı Justine Henin Hardenne. Diğer taraftan da bence bayanlarda en atletik yapıya sahip ve gücünü tekniğe mükemmel bir şekilde aktarabilen 26 yaşındaki Fransız Amelie Mauresmo.

Mauresmo tartışmasız bu şampiyonluk maçına en önemli eksiği olan psikolojik yönden de çok iyi hazırlanmıştı. Mauresmo, sadece 1.65 cm boyunda olan Henin’e karşı topların yüksek sektiği top spinli forehandler ve servisler atarak Henin’in tercih ettiği süratli oyun tarzını engelledi.

Midesi ilaçları kaldırmadı

Birinci sette Mauresmo 30-40; 40-30 gibi kilit puanlarını kararlı oynadı. Böylece de az miktarda basit hata yaptı. Bir de Henin’in ilk servislerinin sadece yüzde otuz civarında sahaya düşmesi Mauresmo’nun oyun kontrolünü tamamen eline almasına neden oldu.

İkinci setin başında ise Henin omuzundaki ağrılardan dolayı aldığı ağrı kesicileri midesi kaldırmadığından bu önemli maçı yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Sonuçta Mauresmo hem finalin üçüncü setinde Clijsters ve finalde Henin’e karşı maç sayısı atmadan tenis kariyerinde ilk kez Grand Slam Şampiyonu oldu. Sporda bir deyim vardır; ’Müsabakaya gerçekten iyi hazırlanmışsan genelde şansın da yaver gider.’’
Yazarın Tüm Yazıları