YetiÅŸtirme Yurdu’nda büyüdüm

Ayşe Hanım Merhabalar, Ben R. Perşembe akşamı sizin ekip telefonlarından arkadaşlarınız aradı ve mail atmamı, durumu anlatmamı söylediler.

Haberin Devamı

Öncelikle selamlar diliyorum. Ben Ankara 50.Yıl Yetiştirme Yurdu’nda büyüdüm ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Türk Dili ve edebiyatı bölümünü bitirdim. Şu an öğretmenliğe hazırlanıyorum; gelecek hafta sonu sınava gireceğim kpss’ye. Hem de Dokuz Eylül Üniversitesi rektörlüğünde memur kadrosunda görev yapıyorum. Kardeşim K. Trabzon Çocuk Yuvası’nda korunma bakım altında bulunmaktadır. Karadeniz Teknik Üniversitesi Maliye bölüm 4.sınıf öğrencisidir. Bu ay mezun oldu.

Ben eylül ayında aynı iş yerimde çalışan G. ile evlendim. Fakat hiçbir desteğim yoktu. Eşim G.’in de bir desteği yoktu. Zor şartlar altında evlendik şu an hayli zorlanıyoruz.

 

Haberin Devamı

Benim desteğim olmadığı için öğrencilik yıllarımda da hayli sıkıntı çektim. Ondan sonra toparlanamadım. Kardeşim, ben ve eşim aile olma çabası içerisindeyiz ama şu an çok kötü durumdayız.

Evliliğimi yoluna koyup hayatımızı düzene sokmak istiyoruz. Bir desteğe ihtiyacımız var. Bu destek için de maalesef hiçbir tanıdığımız hiçbir yakınımız yok.

Bu sıkıntılardan kurtulmak istiyoruz artık dayanacak gücümüz kalmadı. Lütfen olumlu veya olumsuz bir cevap yazarsanız size müteşekkir kalırız.

Bu maili size yazmamdaki amacım kendimi acındırmak veya başka bir art niyet değil. Gerçekten acil olarak ihtiyacımız var. Benim ve eşimin psikolojisi çok bozuldu, çaresiziz. Belki direk yardımcı olamayabilirsiniz fakat sizin tanıdığınız çevreniz vardır. Yukarıda da belirttiğim gibi bizim herhangi bir şeyin fazlasına ihtiyacımız yok sadece aile olma çabası içerisindeyiz. Kız kardeşim şu an okulunda Trabzon’da yatılı olarak kalıyor ve o da hafta sonu geliyor ve bizimle yaşamaya başlayacak.

Ve bizim için her şey daha da karmaşık hale gelecek. Çok şükür benim bir maaşım var ama eskiden beri birikip gelen sıkıntılar peşimizi bırakmıyor ve zorlanıyoruz.

Sadece bir destek arıyoruz toparlanmak için başka bir niyetimiz ve de isteğimiz yok. Sadece kısa süreli bir destek arıyoruz toparlanmak için.

Haberin Devamı

Kardeşim de katılınca bize her şey daha karmaşık hale gelecek toparlanamazsak.

Yukarıda da belirttiğim gibi bizim art niyetimiz yok ve hiçbir şeyin fazlasına da kesinlikle ihtiyacımız yok.

Sadece aile olabilme yolunda toparlanmak istiyoruz ve etrafımızda hiçbir akraba desteğimiz de olmadığı için bu mümkün olmuyor. Çırpındıkça tükeniyoruz. Umarım sesimiz size ulaşır. Köşenizde yayınlarsanız ismimizi yayınlamazsanız sevinirim, bu maili size yazarken bile çekiniyorum. Birçok insana verdiğiniz destek için size minnettarım.

Saygılarımı sunar, iyi çalışmalar dilerim.

 

R.

 

CEVAP: Sevgili R., Allah kolaylık versin. İnşallah bundan sonra kardeşin ve eşinle çok güzel bir hayatınız olur. Benim canım okur dostlarım da eminim toparlanma sürecinizde size yardımcı olacaklardır. Öpüyorum sizleri.

Haberin Devamı

….

 

ESKÄ°ÅžEHÄ°R'DE Ä°Åž ARIYORUM

 

Merhaba Ayşe Ablacım;

Benim 1,5 yaşında kızım var.

Eskişehir'de yaşıyorum.

Kızımla gidebileceğim yapabileceğim bir iş arıyorum.

İktisat Fakültesi mezunuyum.

Ön Muhasebe departmanında çalışmaktayım.

Ama kızımla gidebileceğim bir iş olursa çok sevinirim.

Manen ruhen bitik durumdayım.

Bana da YetiÅŸ AyÅŸe.

Lütfen yardım edin.

AyÅŸe

 

CEVAP: Sevgili adaşım, Eskişehirli okur dostlarımdan destek olmak isteyenler olursa sana yönlendireceğim. Kolaylıklar dilerim.

 

.......

 

RABBÄ°M BENÄ° OÄžLUMA BAÄžIÅžLADI

 

Sevgili Ayşe Hanım,

Eşimle 2 ay önce ayrıldık, daha doğrusu terk edildim. Bunun

bunalımıyla işi bıraktım, depresyona girerek intihara teşebbüs ettim. Şükürler olsun ki Rabbim beni oğluma bağışladı. Yeni işe başladım fakat bu arada 2 aylık faturalarım birikti. Faturalarımın toplam tutarı 350TL’lık.

Haberin Devamı

Bu ayki alacağım ilk maaşımla kiramı yatıracağım ki tam maaş alamayacağım çünkü ayın ortasında başladım işe.

Sıfırdan başlamak istiyorum ablacım her şeye senin ve okurlarının yardımıyla.

İsmimi yayınlamazsan sevinirim teşekkürler.

B.

 

CEVAP: Sevgili B., okur dostlarımdan destek olmak isteyenler olursa sana yönlendireceğim. Sakın ola öyle intiharı falan düşünme, oğlunun elbette sana ihtiyacı var. Öpüyorum sarılarak.

…

 

ÖDEMELERİMİ YAPAMIYORUM

 

Ayşe Hanım,

Bu maili gönderirken inanın çok düşündüm herkesin kendine göre birçok sıkıntısı var. Benim sıkıntım bazı ailevi sorunlardan dolayı bir borcun altına girdim.

 Şu an aylık ödemelerimi yapamıyorum ve evime haciz gelmek üzere. Ben bu sıkıntıdan kurtulacağıma inanıyorum ama şu anki acil ödemelerimi yapabilmem için yardıma ihtiyacım var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler…

Haberin Devamı

Fatih

 

CEVAP: Fatih Bey, kolay gelsin. İnşallah sorununuz kısa zamanda çözülür. Melek okur dostlarımdan destek olmak isteyenler olursa sana yönlendireceğim, sevgiler.

…

          Â

YARDIM ETMEK Ä°STÄ°YORUM

 

Ayse Hanım Merhaba,

Umarım keyfiniz yerinde ve iyisinizdir.

Daha önce de size yazmış ve okurlarınızdan bir öğrenciye burs vermeye başlamıştım, o devam ediyor.

Bu arada bugünkü yazınızda (24 Haziran) yer alan İnci Hanım’ın bahsettiği aileye de bir miktar yardım yapabileceğimi sanıyorum.

Lütfen iletişim bilgilerini bana iletebilir misiniz?

İsmimi her zaman olduğu gibi yayınlamazsanız Sevinirim.

Sevgiler, selamlar.

 

S.

 

CEVAP: Benim isimsiz meleklerim, iyi ki varsınız. İletişim bilgilerini en kısa zamanda ileteceğim. Öpüyorum sarılarak.

 

…

 

 

YARDIM ÇEYİZ * RUMUZ GELİN

 

Merhabalar,

 

Ben de 2 yıllık evliyim ve 8,5 aylık hamileyim. Borç ile evlendim, hala kredi ödemekteyiz.

Benden 5 ay sonra yine aynı şekilde borç ile ablam evlendi. Ayrıca biz evlendikten 3 ay sonra babama akciğer kanseri teşhisi konuldu. Her şey üst üste...

Biz kardeşler babamızın tedavisi için elimizden geleni yapıyoruz, çok da uzatmak istemem ama maddi imkânsızlıklar için sevdiğinden vazgeçmeyi düşünmesi çok üzücü.

Paramız olmasa da başımı yasladığımda huzur aldığım bir eşim var.

Şu hayatta her şey sağlık.  Çok şükür annem yapıcı bir kadındı ve bizi en iyi çeyiz ile çıkarttı, her şeyin fazlası hiç açılmadan duruyor. Uyku seti, nevresim takımı v.s. gönderebilirim. İletişim bilgilerini paylaşmanız rica olunur.

 

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/23570439.asp

 

Duygu

 

CEVAP: Duygu’m, harikasın.  İletişim bilgilerini en kısa zamanda ileteceğim. Öpüyorum.

 

…

 

MEMLEKETİME DÖNEMİYORUM

 

Çok zor durumdayım Ayşe Hanım. Okul bitti ve memleketime dönemiyorum, çok acil paraya ihtiyacım var. Bursumu yurt kirasına verdim ve param bitti.

O yüzden memleketim dönemiyorum, babamla görüşmüyoruz, benimle ilgilenmiyor.

Annem ise çalışmıyor, dedem bakıyor bize, onun da emekli maaşı evi zor geçindiriyor.

Elif

 

CEVAP: Elif’im, okur dostlarımdan destek olmak isteyenler olursa sana yönlendireceğim. Başarılar dilerim.

 

…

 

Yazarın Tüm Yazıları