Yetiş Ayşe

38 beden kıyafet, 37 numara ayakkabı
Günaydın Ayşe Hanım,

Haberin Devamı

Fırsat buldukça köşe yazılarınızı takip ediyorum. Elinize, yüreğinize sağlık.
Dolabımda ufak çapta bir bahar temizliği yapıyorum ve verilecek 38 beden epeyce üst baş (takım elbise, pantolon) ve 37 numara ayakkabı var.
Özellikle yeni işe başlayacak bir genç kızın işine yarayacağını düşünüyorum.
Beni böyle ihtiyaçlı biri ile buluşturabilirseniz çok sevinirim.

Siz bana adres ve telefon yollarsanız ben koli ile ihtiyaçlı kişiye kargo yaparım.

Sağlıcakla kalın.

Oya


CEVAP: Oyacığım, hepimize böyle bir bahar temizliği lazım. İnan herkesin dolabında bir nedenden giymediği ama giyilebilir durumda o kadar çok kıyafet var ki başka birini mutlu edebilecek. Hadi hep beraber temizlik yapmaya.

……….

AYŞE HANIM LÜTFEN YARDIM EDİN

Sizin yazılarınızı ilgiyle takip eden bir okuyucunuzum. Ayşe Hanım özellikle Yetiş Ayşe başlıklı yazılarınız için size teşekkür ederim. Yardıma ihtiyacı olan insanlara köşenizde yer vererek onlara derman olmaya çalışıyorsunuz.
Ayşe Hanım,
Size İstanbul/ Bağcılar'da çocuklarıyla birlikte hayatta kalma mücadelesi veren bir anneden bahsetmek istiyorum. 34 yaşında bu genç anne, eşi kazandığı tüm parayı kumara verdiği için bir ay önce boşanma davası açtı.
Tam boşanma davasını açmışken bu genç kadının bel fıtığı patladığı için acilen ameliyat olması gerekiyordu. Yardımsever biri sayesinde o ameliyat yapıldı ama şu an eski çalışma gücüne henüz kavuşamadı.

Haberin Devamı

Boşanma davası açtığı kocası bir senedir ne ev kirası, ne faturaları ödemediği için bugün kadına, eve bakan avukat ihtarname vererek, bir hafta içinde evi boşaltmasını istemiş.

Bu kadıncağızın yüzde 53 engelli raporu olan 13 yaşında bir kızı ve 2. sınıfa giden bir kızı daha var. Ailesi ise eşinden boşandığı için reddettiler bu genç kadını.

Siz de bilirsiniz ki iki çocuğun bakımını üstlenmek kolay iş değil. Devlet kurumlarına başvuru yapıldı ama kadın sığınma evine yerleşirse 13 yaşındaki engelli kızı devlet elinden alıp başka bir yerde barınmasına izin veriyormuş.

Bu çocuklar sayesinde hayata tutunan bir kadının elinden çocuğunu her ne şekilde olursa olsun alarak ona iyilik değil kötülük yapılmış olmaz mı?

Haberin Devamı

Eğer bu anne ve çocukların barınacak bir evi olsa kendi alın teriyle az çok bir şeyler kazanıp o çocuklara her şekilde bakabilir. Ev kirası ödeyecek derecede maddi durumu iyi olmadığı için şu an çaresiz bir durumda kaldı anne ve çocuklar.

Emin olun ki bu anne ameliyat yüzünden şu an doğru düzgün çalışamıyor ama bir kaç ay sonra sağlıklı bir şekilde çalışmaya da başlayabilir. Bu mağdur anneye yardım edecek herhangi bir kurum ya da hayırsever vatandaşlarımızın bizimle irtibata geçmesini rica ediyorum. Böyle bir fırsatı verdiğiniz için teşekkürler Ayşe Hanım.
Mağdur annenin ismini ve telefon numarasını gerçekten yardım edeceğine inandığınız kişilerle paylaşabilirsiniz.

Ş.

Haberin Devamı

(Bu numara yakın zamanda bayanın, eşi tarafından bilindiği için ve tehdit edildiği için iptal edilebilir.)

CEVAP: Sevgili Ş., gerçekten zor bir durum. Benim canım okur dostlarım elbette bu hanıma yardım edecektir. Ancak daha kalıcı çözümlere ihtiyaç var gibi duruyor.

………


YETİŞ AYŞE KÖŞESİ

Ayşe Hanım Yetiş Ayşe köşesini perşembe gününe alırsanız daha çok kişiye ulaşır mesela kitap ihtiyacı olan okulların sesini daha çok kişi duyar. Basılı materyalin etkisi daha büyük olur. Kanısındayım siz ne dersiniz?
İyi günler. İyi çalışmalar.
Sevgi

CEVAP: Sevgiciğim, tabi ki çok daha etkili olabilir. Bu talebini de Hürriyet yönetimi dikkate alacaktır. Ancak internetin de artıları var. Burada köşemin boyut sorunu, sayfa sınırlaması olmadan yayınlayabildiğim kadar çok epostayı sizlerle paylaşabiliyorum. Böylece çok daha hızlı bir şekilde epostalara gerekli yardımlar ulaşabiliyor.


………


ÜÇÜZLERİM HAKKINDA

Merhaba;

Haberin Devamı

Sevgili Ayşe Hanım,
Ben İstanbul Silivri’den Ö. 21 aylık üçüz kızlarım var, Allah bağışlasın.
Doğdukları günden bu güne çok zor günlerden geçtik, eşimi işten çıkardılar, şu anda günlük işlerle geçinmeye çalışıyoruz. Evimiz kira ve kızların inanılmaz masrafları oluyor. Devletimize defalarca başvuru yaptık, defalarca fakslar çektik, inanın bir kere olsun halimizi sormadılar.
Sizden ricam bize süt, bez, gıda ve kıyafet konusunda yardımcı olmanız. Eğer ilgilenir de desteklerinizi sunarsanız çok mutlu olurum. Hoşçakalın
Ö.

CEVAP: Sevgili Ö., geçen hafta yine üçüzleri olan başka bir okurumun epostasını yayınlamıştım ve ona oldukça fazla yardım talebi geldi. Bu nedenle ona gelen taleplerin yarısını sana yönlendireceğim. Bundan sonra yeni yardım talepleri gelirse onları da aranızda eşit olarak paylaştıracağım. Kolaylıklar diliyor ve üçüzlerini öpüyorum sarılarak.

………

2,5 YAŞINDAKİ ÜÇÜZLER

Haberin Devamı

Ayşe Hanım merhaba,
19 Mart 2012 de köşenizde çıkan “2,5 yaşındaki üçüzlerim için giysi” başlıklı yazı için iletişim bilgilerini gönderir misiniz? Kendi ismimin gazetede çıkmamasını tercih ederim. İyi günler diliyorum.

CEVAP: Benim isimsiz melek okur dostlarım, harikasınız, iyi ki varsınız. Sevgiler.

………


2,5 YAŞINDAKİ ÜÇÜZLERE YARDIM ETMEK İSTİYORUM

Ayşeciğim merhaba,

18.03.2012 tarihli “Yetiş Ayşe” köşenden “2,5 yaşında üçüzlerim için giysi” başlığı ile yardım talebinde bulunan okuruna elimden geldiğince kıyafet göndermek istiyorum.

İletişim bilgilerini hemen iletirsen memnun olurum.

Öptüm.
 
Zuhal

CEVAP: Zuhal’ım, her zamanki gibi harikasın. Elinden geldiğince bütün yardım taleplerine koşmaya çalışıyorsun. Allah senden de razı olsun canım benim. Bilgileri gönderdim, hatta biliyorum ki sen de bu yazı yayınlanana kadar kıyafetleri yerine ulaştırdın bile. Sevgiler.

………

ÜÇÜZLERE KIYAFET

Ayşe Ablacığım,

4 yaşında oğlum var, bir kenara ayırdığım kıyafetleri duruyor. Lakin üçüzlerin hepsi kız mı, yazıda 2 kızından bahsediyordu, bebeklik kıyafeti olsa kız çocuğuna da olur oğlumunki ama 2,5 için zor? Bilgini rica ediyorum.
Arzu

CEVAP: Arzucuğum, bu hafta bir üçüz annesinden daha talep aldık. İnan giyilebilir durumda kıyafetler her ikisinin de çok işine yarayacaktır. Zaten artık kıyafetler de hep uniseks, kız erkek fark etmiyor bile. Seni de eposta ile yönlendireceğim.

………

ÜÇÜZLER

Ayşe Hanım merhaba,

Çocukların giysilerinin ne kadar pahalı olduğunu ve bir o kadar da kısa zamanda küçük geldiğini çok iyi bilirim. Benim de 1,5 yaşında bir oğlum var.
Ben bir tanesiyle zor ilgilenirken Allah kolaylık versin 3 tane 2,5 yaşındaki kız annesine.

Üçüzleri olan bayana kıyafet göndermek isterim. O yaşlarda yeğenim var, onun kıyafetlerinden de göndereceğim, kendim alıp yenilerinden de.
İletişim bilgilerini gönderir misiniz?

Teşekkürler.

Ceren

CEVAP: Cerenim, tabi ki hemen göndereceğim. Oğluşunu da yeğenini de öperim. Sevgiler.

………


Sayın Ayşe Hanım,

Ben Figen, üçüzlere kıyafet göndermek istiyorum. Çok değil belki ama gene de her yerden azar azar bile gelse birçok kıyafet olur. Adres gönderebilirseniz veya nasıl gönderilecekse o şekilde gönderelim.
 
CEVAP: Figenciğim, eposta ile yönlendireceğim. Seni de çok öperim.

………

2,5 YAŞINDAKİ ÜÇÜZLER

Ayşe Hanım merhaba,

2,5 yaşındaki üçüzlerine kıyafet isteyen ailenin iletişim bilgilerini alabilir miyim? Benim 5 yaşında bir kızım var, temiz kıyafetlerinden göndermek isterim.


Aslı

CEVAP: Aslıcığım, eposta ile bilgileri göndereceğim. Güzel kızını da seni de öperim.


………

ÜÇÜZLERE YARDIM


Ayşe Abla,

Bugünkü Yetiş Ayşe’de üçüz kızlarına yardım isteyen annenin iletişim bilgilerini rica ediyorum.

Teşekkürler.  

Özge

CEVAP: Özge’m sen de iyi ki varsın, her zaman bana ve okur dostlarıma destek olduğun için tekrar teşekkürler. Öpüyorum.


………


YETİŞ AYŞE


Merhaba Ayşe Abla üçüz kızları için yardım isteyen arkadaşın iletişim bilgilerini yollarsan sevinirim.

CEVAP: Benim isimsiz melek okur dostlarım, iyi ki varsınız, Allah da sizden razı olsun inşallah. Bilgileri ileteceğim.

………


EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

Sevgili Ayşe Aral,

Emeklilikte yaşa takılan bir mağdur olarak yayınladığınız mail için teşekkürler.
Yazılarını takip ediyorum, dilerim o gönlündeki eve sahip olursun inşallah.

Bu kadar insanın sesi oldun, o kadar kişiye mail attık bir iki isim dışında herkes bizi nedense görmezden geliyor. Mağdurlar adına söyleyebilirim ki tüm dualar sana. Sen bizleri nasıl mutlu ettiysen dilerim ki seni de başka birileri sevindirsin. Allah 1000 kere razı olsun, yolunu bahtını açık etsin inşallah.
Semiha

CEVAP: Semiha Hanım, sizin epostanızı geçen haftaki yazımdan sonra bana gelen onlarca teşekkür epostası adına örnek olarak yayınlıyorum. Derdim tabi ki bana gelen bir teşekkürü yayınlamak değil sizlerin seslerinizi tekrardan duyurabilmek.


………


BANA DA BİR EL UZATIN LÜTFEN

Merhaba Ayşe Abla,

Kusura bakmayın abla dediğim için ama sizi ablam olarak gördüğüm için o şekilde hitap ediyorum.

Ayşe Ablacığım, ben geç evlendim.
Dünya tatlısı bir yavrum oldu Allah’a şükür.
Ama beklediğimizden erken oldu, 7 aylık oldu.
Gebelik zehirlenmesi yaşamışım, burada doktorlar bilemedi. Antalya’ya gönderdiler ambulansla ve o gece kızım dünyaya geldi 1.300 gram, 40cm boyunda.
Benim gözlerim görmedi aylarca, karaciğerim zor toplandı, böbreklerim iflasın eşiğinden döndü, sizin anlayacağınız ben 1 ay hastanede kaldım.

Malum hem yeni evliyiz hem de erken doğum olunca düğün borçlarını ödeyemeden hastane borçları vesaire çıktı.

Ki düğünümde takılan takıları bile sırf benim aileme ve çevreye göstermelik olarak kiralamıştık kuyumcudan. Ailem eşimin ailesinin maddi durumu yok ve eşimin düzgün işi yok diye başta istemedi ama sonradan ben diretince kabul etmek zorunda kaldı.

Ama onlar da haklıydı çünkü eşimin ne evi, ne arabası, ne de devlet dairesinde bir işi yoktu. Tamam, ikimiz de üniversite mezunuyduk ama şans işte ikimiz de 600 liraya çalışıyoruz.

Neyse kendi memleketinden uzakta hasta olmak hakikaten başındaki kişi için de yatan için de çok zor, hele bir de araban, paran da yoksa.

İnanın ben 1 ay hastanede yattım kızımı görmeden çünkü o yoğun bakım odasındaydı. Gerçi istesem de göremezdim çünkü ben de gebelik zehirlenmesi yaşadığım için haftalarca karanlık odada tek başıma kaldım başımda duran kişiyi sadece sesinden tanıyabiliyordum.

İnanın benim şu an kullandığım 2 liralık ıslak mendili hastanenin kantininden 5TL’ye aldık, bu sadece bir örnek. Hele bizim gibi bir de o şehre yabancıysanız vay halinize. Allah kolaylık versin tüm hasta ve hasta yakınlarına.

Sizin anlayacağınız bizim düğün borçlarına, düğünde takılan bilezikler zaten hemen geri iade edildi ama geri kalan küçük alttın vesaire paralar direk düğün yerinin kirası, çalgıcıların parası, aşçının parası, yemek için tutulan masa ve sandalyenin parası ve düğün fotoğrafçısının parası olarak kullanıldı.

Ama ne mobilyalara ne de (ev kendimize ait değil) eve para kaldı. Biz de kredi çektik. Ama benim erken doğum, gebelik zehirlenmesi derken 1ay hastanede kalmamız bizi hakikaten zor duruma düşürdü.

Ailelerden fayda yok. Çünkü kendi ailem babamın emekli maaşı ile idare ediyor. Eşimin ailesine gelince onlar da emekli parası bile yok, kayınbabam amelelik falan iş olursa gidiyor, onlar da zor durumdalar yani.

Sizin anlayacağınız eşim ayrı ben ayrı kredi çektik, kredi kartıma yüklendik kimselere muhtaç olmayalım diye ama inanın şu an resmen sıkıştık. Çünkü kartımın asgarisini ödeyemeyeceğim bu ay.

Çok utanıyorum ama ne yapayım. Kredinin birini ödeyecek para bulamayınca ben kredi kartımın limitini yükselttirdim sonra da o kart ile kuyumcuya gittik, 12 ay taksit ile altın alıp satma işlemi yaptırdık ve böylece kredinin birini kapattık ama şimdi de kartın sadece asgarisini ödedikçe anapara durmadan faiz işliyor. Hadi maaşım yüksek olsa neyse ama maaşım ile sadece kredimi ödeyebiliyorum.

Eşimin aldığı 600 TL da kızımın bakıcı parası, bez parası, ev parası, su, elektrik, yiyecek içecek vesaire.

Benim sizin değeri okuyucularınızdan ricam en azından bugüne kadar birikmiş olan kredi kartı borcumu kapatabilecek birisi. En azından birikmiş olanlar ödenirse gerisini yine taksit taksit öderiz Allah’ın izni ile.

Ödemek isteyen birisi olursa söylediklerimi belgelendirebilirim. Zaten kredi kartım da, çektiğim kredi de aynı bankadan.

Allah bu yazımı okuyandan da, yardım etmek isteyip yardım edemeyen ama dualarıyla yanımda olanlardan da binlerce kere razı olsun.

Sizlerde sağ olun Ayşe Ablacığım.

Çok öpüyorum sizi.

Kredi kartı mağduru


CEVAP:  Sevgili kredi kartı mağduru okurum, umarım okur dostlarımdan destek olmak isteyen çıkar, kolaylıklar diliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları