Sayın Aral, Ben F.K.,..." /> Sayın Aral, Ben F.K.,..." />

Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

ÖĞRETMEN  BEY SİZİ CİDDİ ANLAMDA UYARIYORUM

 

Sayın Aral,

Ben F.K., ……….Üniversitesi’nde öğretim elemanıyım.

Sizin iyi bir gazeteci, iyi bir araştırmacı, iyi bir yazar en önemlisi duyarlı ve iyi bir insan olduğunuzu biliyorum. Bu yüzden de size yazıyorum.

.......... Güzel Sanatlar Lisesinde öğretmenlik yapmakta olan ........... isimli, evli şahıs lisedeki bir öğrencisine zorla tecavüz ediyor ve karısından boşanıp onunla evleneceğini söyleyerek onun polise gitmesine engel oluyor.

Sonra da onu yıllarca kullanıp atıyor. Aynı zamanda bu kız bu adamın arkadaşının kızı.

Kızın hayatıyla oynadı. Hayatını, geleceğini üniversite dördüncü sınıfta bitirdi. Kız ondan kurtulmaya çalıştıysa da buna izin vermedi. Lütfen bu cemiyet düşmanına gereken cezanın verilmesi için bize yardım edin. Başka kızların da başına gelmesin. Kim bilir sesini çıkaramayan daha nice kızlar var, bu olay bir örnek olsun lütfen bana ulaşın. Telefon numaram ……..  

Haberin Devamı

Selam ve saygılarımla.

F.

 

Cevap: Sayın F.K. dün gece sizinle konuştuk. Ben bugün ayrıca mağdurun babasıyla da konuştum. Şimdi buradan bu öğretmene bir kaç lafım var. Öğretmenlerin yüz karası rezil adam, seni açık seçik tehdit ediyorum, ismin, cismin, okulunun adı yani seninle ilgili tüm bilgiler bende saklı. Seni yakın takibe aldım. Nasıl mı onu hiç bilemeyeceksin. Eğer seninle ilgili en ufak bir şikâyet daha alırsam adını soyadını her şeyini tüm ülkeye ifşa ederim. İnan ederim ve sana bir nasihat daha; acil o okuldaki görevinden ayrıl en sağlıklısı bu olacak. Seni takipteyim ve inan bu konuda ciddiyim.

 

 ……….

 

 

3 YAŞINDAKİ BEYİN FELÇLİ  OĞLUMA YARDIM

 

 

Haberin Devamı

Merhabalar Ayşe Hanım. Belgin Hanım’dan cesaret alarak yazmak istedim size. Benim de 3 yaşında beyin felci olan bir oğlum var. Orta derecede engelli, daha desteksiz oturamıyor ama en azından sürünüyor sağına soluna dönebiliyor. Ben bir kaç tedavisini karşılayabilsem de diğerlerine yetişemiyorum. Malum ev kira olunca… Berrak kadar yoğun tedaviye götürmeyi çok istiyorum. Uzay terapisi, havuz terapisi birçok şeyi yapmak istiyorum. İnanın bir ortezini yaptırdık bu ay kendimize gelemedik. O da ablalarımın sayesinde. Sizden istediğim en azından Ankara’da uzay terapisi yapan bir merkez var. 15 gün yoğun fizyoterapi alıyor çocuk günde üç saat fizyoterapi eşliğinde çalışıyor. Belki Berat bu sayede desteksiz oturup sürünebilir. Evde bile sandalyesinden sıkılınca sürekli kucak istiyor bir oturmayı öğrenebilse..

Haberin Devamı

Zaten hemen yürüyeceğini sanmıyorum, mucize beklemiyorum ama en azından yürüme umudu verebilir. Umutsuz yaşanmıyor çünkü. Böyle bir çocuğu sahip olunca her şeyi yapmak istiyorsunuz denemek istiyorsunuz ki ilerde o sorunca cevap verebilesiniz. Bir gün yürürse oğlum, hayal etmesi bile çok güzel onunla sınırsızca koşup oynamak istiyorum hiç durmamak.

Beni yakalayıp sarılmasını çok isterdim, daha çok cümle kurabilirim keşkeyle başlayan. Benim de hayırseverlerden istediğim Berat için de uzay terapisi ve havuz terapisi için yardım etmeleri. Pendik’te oturuyorum. Ulaşmak isterlerse 0536 426 27 97 ve oğlumun resmini yolluyorum size

 

[ http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs475.ash1/26016_377280923631_663483631_3605834_5697470_s.jpg ] [ http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs498.snc3/27167_354291513631_663483631_3519802_3394722_s.jpg ]

Haberin Devamı

 

Cevap: Canımsın  elimden ne gelirse yapacağım, yardım etmek isteyenler için mail adresini yayınlıyorum ( badsevval@hotmail.com)  ama senden bir ricam var Ankara’daki şu merkezin iletişim bilgilerini bana yollar mısın arayıp kendim konuşacağım. Acil şifalar, sakın ümidini kesme, artık hep yanında olacağım.

………….

 

 

VAJİNİSMUS  

 

 

Canım Ayşe Ablacım,

 

Yazımı yayınlamışsın, az önce okudum o kadar mutlu oldum ki anlatamam sana.

Çok çok, binlerce kez teşekkür ederim.

 

Derdime bir çare bulunur mu bilmiyorum ama derdimle ilgilendiğin için beni dinlediğin için sana minnettarım.

 

Evet vajinismus hastalığının geçici bir rahatsızlık olduğunu biliyorum ama iki üniversite bitirmiş olsam da böyle bir rahatsızlığın geçici olduğunu bilsem de insan ister istemez umutsuzluğa kapılıyor hele ki işin içine maddi imkansızlıklar girince ümitler daha da kırılıyor.

Haberin Devamı

 

Benim senden bir ricam daha olacak biliyorum belki çok oluyorum ama ne olur beni kırma yazımı yayınlamandaki mutluluğumu bin kez daha fazla olarak yaşat bana ne olur.

 

Ben ilk tedavimi sana yazdığım doktora yaptırmak istiyorum ne kadar başarılıdır bilmiyorum ama ilk tedavimi o doktorda yaptırmak istiyorum sana doktorun iletişim adresini versem bana yardımcı olması için konuşur musun kendisiyle? Ne olur en azından bir kez olsun o doktoru denemek istiyorum.

 

Bu arada senden bir de söz istiyorum Allah nasip eder ve o günlere gelirsek seni düğünüme davet etmek istiyorum gerçi seneye temmuz gibi evleneceğiz ama ben şimdiden söz almak istiyorum, tabii sen müsait olursan ve işin olmazsa. Biliyorum yoğunsun inşallah o gün geldiğinde işin olmaz :):):):)

 

Seni çok çok çok seviyorum ablacım yüce Rabbim bütün dualarını kabul etsin bütün işlerin yolunda gitsin inşallah!

 

Doktorun iletişim bilgilerini sana yazıyorum ve yine tekrar edeceğim ama şimdiden çok teşekkür ediyorum benim de derdimi dinlemekle ve ilgilenmekle beni nasıl mutlu ettiğini tahmin bile edemezsin.

 

Dr. Murat Ulusoy -Cinsel ilişki ve vajinismus terapisti -Kuşadası / Aydın

 

Not: Kuşadası’na gitmek için bir yardım istemiyorum ablacım senden tek ricam bu doktorla benim için bir kez olsun konuşman. Eğer bir yardımı olursa tedavim için gidiş dönüş ve konaklama sorunlarını kendim bir şekilde halledebilirim yeter ki tedavi ücreti ödeyebileceğim bir miktara inebilsin.

  

Her şey için çok teşekkür ederim iyilik meleğimiz.  

 

Şimdilik hoşçakal.

 

Cevap: Canımsın, güzel sözlerin için teşekkürler canım. Bu beladan kurtulacaksın buna inan, daha önce bildiğin gibi bir okur dostumuzla sevgili psikolog  Zeynep Hanım sayesinde bunu yendik. Senin gitmek istediğin doktordan cevap geldi aşağıda yayınlıyorum.

 

 

 

İYİ Kİ VARSINIZ SAYIN DR. MURAT ULUSOY

 

 

Ayşe Hanım merhaba,

  

Vajinismus ile ilgili okuyucunuzdan gelen ve yayınladığınız yazıdan bir hastam tarafından haberdar edildim. Okuyucunuz haklı olarak içine düştüğü durumu anlatıyor.

 

Bir kaç noktada size ek bilgi vermek istiyorum;

 

1- Nişanlı çiftleri tedaviye almıyor ve evlenmelerini bekliyorum, çünkü koruma duygusu ile yetiştirilen kızlarımız nişanlılık döneminde ilişki yaşamak istediklerinde bilinçaltı otomatik bir savunmaya geçebiliyor. Bu nedenle evlendikten bir ay sonra da sorunları devam ederse terapi öneriyorum.

 

2- Hastanın yazısında tek garanti veren, mutlak çözeceğini söyleyen hekim diye bahsedilmişim, bu yanlış bir tanımlama, yıllardır % 100 çözerim diyenlere karşı savaş açmış durumdayım.

Tıpta hiçbir şeyin % 100 garantisi yoktur. Oturulup, emek sarf edilip en iyiyi oluşturmak için çalışılır. Bunu gerek telefonda, gerek mailde, gerekse de sitede hastalarıma aktarırım. Sitedeki bu konu hakkındaki yazımız http://www.drulusoy.com/Default.asp?P=0&L=1&K=0&K1=122 ve ayrıca http://www.vajinismustedavisi.com/vajinismus-nedir-nedenleri-ucreti.htm sayfanın altında önermediklerimiz başlığında yer almaktadır.

 

3- Geçmişte 145 hastayı net üzerinden ücretsiz destek ile başarıya ulaştırdım. Gazeteniz yazarı Mesude Erşan tarafından da bu durum haber yapıldı. Bu benim sosyal sorumluluk olarak üstlendiğim bir durumdu. Bugüne kadar Türkiye’de benim dışımda bunu yapan birey ya da kurum bulunmamaktadır.

 

4- Tedavi bedelimiz hastanın durumuna, (sosyal ve vajinismusun ağırlığına ) göre değişkenlik gösterebilmektedir. .......TL üst sınırdır.

 

Ancak yayınladığınız yazıda sanırım dikkatinizden kaçtı, ücret bilgisi girilmiş, bu sizin köşenizi severek okuyan okurların ücret bilgisini gördüğünde bu tedaviden ve tekniğimizden daha sormadan araştırmadan uzaklaşmasına neden olabilir. Bu nedenle sizden istirhamım olası bundan sonraki yazılarda belirttiğim husus konusunda beni dikkate almanız.

 

Ayrıca sizin ve okurlarınız için yapabileceğim bir şey olursa her zaman mailim ve telefonumun size açık olduğunu belirtmek isterim.

 

Her şey gönlünüzce olsun, sevgi ve sağlıcakla kalın.  

 

Dr. Murat Ulusoy

 

Klinik Hipnoz ve Psikoterapi

Kuşadası / Aydın

 

 

GSM: 0 505 911 21 51

www.drulusoy.com

 

Yaşamda Her Şeyin En İyisini Yaparak İnsanlara Mutluluk Veriniz...

Dr. Ulusoy

 

 Cevap: Murat Bey dürüstlüğünüz için teşekkür ederim, bu zamanda pek bulunmuyor maalesef. Sizinle bugünkü telefon konuşmamızda bana bu konuda her daim destek vereceğinizi söylediğinizde inanın çok mutlu oldum sağolun varolun.

 

 …………….

 

Ayşe Hanım Merhaba,

Vaginismus problemi için yönlendirme yapmak isterim. Ancak mail adresim ve bilgilerimin yayınlanmamasını rica ederim.

 

Teşekkürler  

Y.

 

CEVAP: Teşekkürler maili göndereceğim sana.

                  

………………

 

MNG KARGO DAN % 50 İNDİRİM ALDIK.

Bir olumlu gelişme de sevgili Feyza ŞAHİN sayesinde gerçekleşiyor. Yetiş Ayşe köşesinde birbirine yardım etmek isteyen okurlara gönderecekleri kargolarda %50 indirim sağlanacak.

MNG Kargo şubelerine giden kişiler kampanya ismini ve müşteri numarasını vererek bu indirimden faydalanabilecek.
Bu konuda Hürriyet Gazetesi’nin de onayı ve gerekli yasal prosedürleri uygulaması gerektiği için henüz kampanya başlamadı. Tekrar duyuru yapacağım

Kampanyamızın adı: Hürriyet Gazetesi-Yetiş Ayşe Yardım Kampanyası

Mng Kargo’ya ve bu işi organize eden Feyza Şahin’e tekrar teşekkürler.


………….

 

HPV VİRÜSÜ 

 

 

Sevgili Ayşe,

Sana hpv virüsü ile ilgili mail atan bayanın Yetiş Ayşe'de yayınladığın yazısını okuyunca, sanki kendimi gördüm, sanki o yazıyı ben yazmışım da bir an aklımdan çıkmış gibi geldi. Eğer mail adresini falan verirsen, belki konuşup dertleşiriz o arkadaşımla. Aynı şeyleri yaşıyoruz çünkü ve birileriyle konuşmadan çok zor geçiyor.

Haberini bekleyeceğim Ayşecim, öpüyorum.

Kendine çok iyi bak e mi?

Busem                  

 

Cevap: Harikasın sana hemen diğer okur dostun mailini veriyorum, ne olur ona anlat herkesin başına gelebileceğini, kendini çok çaresiz hissediyordu, sayende umarım biraz rahatlar, öperim seni Busem.

 …………

 

GEMİ SERBEST BIRAKILDI 

 

 

Ablam günaydın.

 

Yetiş Ayşe’de yazdığın gemi serbest bırakıldı dün sabah.

Teşekkür ederiz.

Tekrarı yaşanmaz umarım.

Özge YILDIRIM

 

Cevap: Çok mutlu oldum, geçmişler olsun ve inşallah bir daha yaşanmasın.

 

 …………..

 

 

 

 ZAYIFLAMAK İSTİYORUM

 

Merhaba Ayşe Hanım.

Dün akşam siz face’de online oldunuz diye bir sevindim bir sevindim ama sonra öğrendim ki asistanınızmış.

:(

Neyse umarım tatil sizi eğlendirmiştir, dinlendirmediğini biliyoruz.

:)

Şimdi benim size yine işim düştü. Biliyorsunuz benim maddi durum bu ara iyi değil ve profilimden de gördüğünüz gibi gayet kiloluyum ve rejim yapıyorum. Her gün yürüyorum fakat düzenli spor yapamadığım için maalesef kilo kaybım yok. 3 haftadır nasıl dikkat, nasıl dikkat ama sonuç sıfır.

:(

Bostancı’da oturuyorum ve Club S. var. Fakat 1 yıllık üyeliği 1500TL.

Ben şu an bunu ödeyemem. Sizin bir tanıdığınız var mı ya da konuşsanız acaba bir kontenjan sağlarlar mı? Gerçekten artık kilolarımdan sıkıldım. Her tanıştığım kişi kilolarımı söylüyor. Böyle giderse hayatıma daha uzun yıllar kimse girmeyecek. Haa beni böyle beğenen beğensin diyorum ama o da olmuyor. Yaş kaç oldu bende daha aday adayı yok :( Şimdiden teşekkürler.  

Didem B.

 

Cevap: Selam, valla bunu okuyup sana destek vermek isteyen bir spor salonu olursa onlarla bağlantını sağlarım ama gerçek fikrimi soruyorsan, zayıflamak için illa spor salonuna gitmen zorunlu değil. Önce bir test yaptır tiroit hormonlarına ve şekerine baktır. Sonra internette mesela Ender Saraç’ın sitesine gir, rejim listeleri var. Hemen uygulamaya başla sabah akşam da birer saat yürü tamamdır. İddiaya girerim seninle.

 

 …..

 

  

 İŞİMDEN MEMNUN DEĞİLİM

 

Merhaba Ayşe Hanım,

 

Hiç düşünmezdim benim de bir gün bir gazeteye yazıp da bu zamana kadar kendimin ve konuyu paylaştığım insanların gösteremediği yolu hiç tanışmadığım birinden göstermesini isteyeceğimi ama olabiliyormuş, bu ilkmiş.  

 

Aslında "Yetiş Ayşe" diyebileceğim net bir şey yok, kafamda uçuşan düşünceler, aidiyetsizlikler ve bunların getirdiği umutsuzluklar var.  29 yaşında, özel üniversite mezunu, İstanbul'da finans piyasasında çalışan, arkadaş çevremle kıyasladığımda ortalamanın üzerinde bir maaş alan, nankörlük yapmak istemeyen fakat her güne inanılmaz mutsuz başlayan bir insanım.  

Kesinlikle yanlış bir iş yaptığımı ve bize bir kerelik sunulduğuna inandığım hayatin bu rutinde sürdürülmesinin ziyan olacağını düşünüyorum. Ancak benim sorunum gerçekten ne yapmak istediğimi bilememem.  Kafamda uçuşan, tamamlanamamış hayaller var ama dürüst olmak gerekirse de size kendimi genç bir girişimci gibi de tanıtamam :)

Çevremde duyduğum meslekler, insanin karakteriyle özdeşleşen ve dolayısıyla kişinin başarı ibresini de yukarı çeken birçok is var, eminim bana da uygun bu memlekette zevkle yapacağım ve kendimden de bir şeyler katacağım bir is var, bir yerlerde.  Şu an çalıştığım iş yerinde, bu kadar mutsuzlukla bile kendimce bir şeyler başarabiliyorsam zevkle yapacağım bir işte daha da başarılı olacağımı ümit ediyorum ama acaba nerede hangi işte?

 

Bir de ikinci sahne var tabi ki. Olur da ne istediğimi yapmaya karar versem bile bunu uygulama aşamasına geçmek de o kadar kolay değil. Bu sefer işin içine maddi sebepler giriyor, evliyim, kirada yaşıyoruz. Her ay evimize girmesi gereken sabit bir maaş ihtiyacı var, ileride bebek düşünüyoruz, bunun için belli bir altyapı kurmak gerekiyor. Bu da demek oluyor ki ben şu an sahip olduğum imkanlardan çok da rahat vazgeçemem. Sonuçta bulunduğum sektörde 4-5 yıllık bir tecrübem var ve yeni bir sektöre sıfırdan başlayacak olmak demek başlangıç maaşlarına geri dönmek demek. Bu da istediklerimizi yapmak konusunda bizi ürkekleştiriyor, ister istemez bulunduğun yerde devam deyip, mutsuzluğu ve motivasyonsuzluğu normal belleyip her ne istiyorsam ondan uzaklaşmak demek oluyor. En iyimser senaryo ise şöyle işliyor, 1 senelik kemer sıkma döneminden sonra, 1 yıllık yeni sektör tecrübenle "tanıdıklar" rüzgârıyla çok da darbe almadan ilerleyebilmek. Ama bunun için de o "rüzgar”ı tanımak gerekiyor.

 

Ben neden "Yetiş" diyorum? Bir yerler vardır eminim, psikolog gibi, karşısına oturup senin karakter analizini yapmana ve sana uygun olan işi bulmana, en azından sen neye daha yakınsın, tek yaşamlık hayatını nasıl kendine ve etrafa faydalı geçirmek istiyorsun bulmana yardımcı olacak ama bunu yaşam koçluğu adi altında milyarlık faturalarla sunmayacak. (Aslında o mesleğe saygım var ama o mesleğe saygı duyarken verecek o kadar param yok :()

 

Varsa beni yönlendirebileceğiniz böyle bir yer, ya da konuyla ilgili verebileceğiniz bir akıl çok memnun olurum, bakarsınız ben de bir gün yeni mesleğimle önce kendime sonra çevreme faydalı bir insan olduğumda bir yerlerde bir daha karşılaşırız, başarı hikâyemde adınız geçer :)

 

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

 

İyi çalışmalar diliyorum.

 S.

 

PS: İsmimi yazmazsanız sevinirim, etrafımdakiler beni tanıyıp ne kadar umutsuz olduğumu anlamasınlar :)

 

Cevap:Sevgili S. Eğitiminden yaptığın işten bahsetmişsin ama gerçekte nelerden hoşlandığından bahsetmemişsin. Bu durumda nasıl bir işin seni mutlu edeceğini söylemek gerçekten zor. Bence yüksek maaşlı işinin güvencelerini tehlikeye atmadan öncelikle kendine yeni hobiler bul veya ileride mesleğe dönüştürebileceğini düşündüğün kurslara yazıl. Böylece gerçekte ne istediğini anlayıp bu alanda fikir ve bilgi sahibi olabilir ve hayatını değiştirmek isteyip istemediğine karar verebilirsin. Örneğin yemek yapmaktan hoşlanıyorsan bir yemek kursuna yazılmak ve ileride bir cafe açmak gibi..

 

………

 

KADINA KARŞI ŞİDDET KAMPANYALARI 

 

 

Ayşe Ablacım, bahar başı gibi kadına şiddet kampanyaları ile ilgili yazışıyorduk ama yaz döneminde bir duraksama oldu. O zamanlar 7 sene önce geçirdiğim trafik kazası nedeniyle hala sol bacağımdan muzdarip olduğumdan aktif olarak hiç bir moh yapamamıştım. Şu anda da o bacak kesilmesine rağmen göz göre göre ameliyat sonrasındaki ihmallerden ötürü enfeksiyon geliştiğinden hala protezim takılamadı. O yüzden evde kös kös oturmaktan ve okumaktan başka bir şey yapamıyorum yapmak istesem de. Kampanyaların süreci ve yararlanışlar konusunda kısaca bilgilendirirseniz bahtiyar olacağım.

 

İlker Hindistan

 

p.s Sizi çok seviyorum, modrum modrum yazılarınızın 3’ünü de keyifle okudum ben twiterdaki : odtu_mentality1 kardeşiniz İlker  

 

Cevap: Sevgili İlker öncelikle geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum sana ve kendi hastalığında bile başkalarını düşündüğün için de takdir ediyorum. Gelişmeler konusunda daha sonra ayrıntılı yazacağım. Sevgiler.

…………..

 

 

 FARKLILIKLARA SAYGI DUYMAK

 

Ayşe Abla,

 

Babanıza bu vesile ile (ve amcanıza da aynı zamanda) Allah(cc)'dan rahmet diliyorum. Mekânı, maverâda Cennet eylesin inşallah. "Her nefis ölümü tadıcıdır" buyuruyor Yaratan. Şüphesiz her faninin tek gerçeği. Her ne kadar bahaneler olsa da, muhakkak bir gün karşılaşacağız o gerçek ile. İnşallah son nefeste imân ile teslim ederiz, emaneti sahibine.

Sizi, doğrusu yazılarınızı takip etmeye çalışıyorum, ta ilk yazınızda size sitem yüklü elektronik postamı göndermiştim " Herkese nasip olmaz, köşenizi günlüğünüz gibi neden kullanıyorsunuz" diye. Aslında öyle olmadığını zaman ile anladım tabii ki. Hayat yüklü neşeli bir insansınız, o her hâl üzere belli olmakta.

Ezcümle, tatil anılarınız benim hayat tarzıma aykırı durumlar içermekte. Herkes yaşadıkları ile sorumlu tabii o ayrı, insanların hayatlarına saygım sonsuzdur. Kimseyi eleştirmek gibi bir hakkımız yok. Maalesef bizde tatil denince, bangır bangır müzikler çalınan, gece yarılarına kadar içkili partiler, eğlenceler, gecenin bir vaktinden sonra ayrı partiler anlaşılıyor. Müzik ruhun gıdası mıdır? O da tartışılır bana göre.

Tatil anlayışı çok garip bir milletiz. Tatil denince, isterim sakin, huzur dolu bir ortam olsun. İnsanın az olduğu. Zaten sene boyu her türden canlı yaratık ile karşılaşıyorsun. Canını sıkan da oluyor, ruhuna iyi gelen de. Bence biz eğlenmenin ölçüsünü bilmeyen bir milletiz. Dün gece bizim oralarda bir eğlence vardı, bayağı ötemizde ama saat 12'ye gelmesine rağmen müzik hâlâ durmamıştı!..

Sanki sizin Bodrum'un bir sokağı... Ve ertesi günü iş günü, herkes dinlenmek durumunda. Bizim insanlarımızın ölçüsünü bilmeme huyu var ya acaip ifrit oluyor, kızıyorum. Ahmet Hakan'a yazacağım bunun ile alakalı. Köşesinde yazıyor ya bir de bunu eklesin: Ne zaman akıllanırız?

 

Ümidim olmasa da belki ötelerdeee birileri sesimi duyar kim bilir (:

 

Sevgiler ile,

Pelin

"Çilesini çekmediğin dert senin değildir".

Ömer OKÇU

 

Cevap: Beğenmesek de birbirimize saygı duymak zorundayız. Siz eğlenenlere saygı duyacaksınız, doğal olarak eğlenenler de sizin dinlenme hakkınıza saygı duyacak, gürültüyü zamanında kesecek, yaşayıp gideceğiz bu fani dünyada birbirimizi kırmadan.

 

 

 ……………

 

 PANİK ATAK

 

Ayşe Hanım, tekrar merhaba. Bu e-postayi ayırmamın sebebi buradan yolladığım yazının benim için yerinin apayrı olması.

 

7 sene kadar önce teyzemi kaybettim. Bir kızı ve bir oğlu vardı. Kızı ileri derecede panik atak hastasıydı ve annesini kaybedince ne hale geldiğini siz tahmin edin. Kötü niyetli bir halası vardı, iki kuzenimi de herkesten uzaklaştırdı, görüşmemizi engelledi. Mart ayında yanılmıyorsam, rahmetli teyzemin kızı doğum yaptı, 3 gün sonra da panik atak nöbeti geldi ve 6. kattan aşağı düşerek vefat etti. Bebeği daha kuvözdeyken kendisi diğer tarafa gittiğinden, hayatta bıraktığı hatırası olan oğlu Deniz için yazmıştım bu yazıyı. Diğerlerinden biraz daha duygu yüklü, biraz daha anlamlı geldiği için ayırıyorum. Tekrar teşekkürler, hoşçakalın.

 

Mert ÇELEBİ                        

 

MERT’İN YAZISI

 

Bu cümle, daha önce onlarca kez ağzımdan dökülmüştü ama hiçbiri bu kadar gerçekçi değildi. “Sen çok güçlüsün...”

Biliyor musun? Gerçekçiliğinin uzun süre farkına varamayacaksın. Belki on, on beş sene alacak bunu anlaman. Belki de diğerleri gibi, sen de bunu asla kabul etmeyeceksin. Bardağın boş tarafına bakacaksın. İçindeki gücü fark etmediğin anlarda, kendini aciz hissedeceksin.

Olsun, sen öyle hissetsen de asla öyle olamayacaksın. Güçsüzüm diye haykırsan da dünyaya, etrafına baktığın zaman göreceksin ne kadar güçlü olduğunu.

Sadece biraz dikkat etmelisin, topa basıp etrafına bakmalısın. Şu an gözlerin kapalı, hiçbir şeyden habersiz, kuvözünde uyuyorsun.

 

Öyle güçlüsün ki, baban şu an varlığınla ayakta duruyor. Kaybettiğin annen, senin gücünle iyileşirken kaderine yenik düştü; yukarıdan anneannenle seni izliyor.

 

Evet, hiçbir zaman annenin varlığının sende yaratacağı duyguyu bilemeyeceksin ama merak etme, senin adın kadar engin akrabaların, yakınların var.

Seni seven yüzlerce insan var, senin gücünle ayakta duran babacığın var. Senin doğumunla mutlu olan her insan, bugün senden aldığı güçle ayaktaydı anneni son yolculuğuna uğurlarken.

İsyan edeceksin, bağırıp çağıracaksın, arkadaşlarının annelerini tanıdıkça yokluğunun yarattığı burukluğu içinde hissedeceksin. Ama asla yılma, gücünü kullan.

Bugün, sen yüzlerce insanı gücünle ayakta tuttun. Bir insan sadece senden aldığı güçle bu hayata tutunuyor. Emin ol, bu güç sende asla tükenmeyecek.

Evet, sen de yorulacaksın, başını avuçlarının arasına alıp düşüneceksin ve duvarları yumruklayacaksın, bağırıp ağlayacaksın. Ama inan ki, bunu her insan yaşıyor küçüğüm.

 

Asla unutma, artık sadece senin için yaşayan bir baban var. Seni bolluk içinde büyütecek bir babaannen ve deden var. Senin için canını verebilecek bir amcan, bir dayın var.

Ben de varım, Yusuf Ağabeyin var. Bizi henüz tanımıyorsun, açık söyleyeyim ben de seni görmedim. Ama seni kollarıma aldığım gün, kulağına bu yazıyı okuyacağım.

Sen büyüyeceksin, bizim kardeşimiz olacaksın. Seni her tehlikeden koruyacağız küçüğüm, hiç merak etme. Sen, anneciğinin bize emanetisin.

 

Düşünüyorum iki gündür ama cevabını bulamadım. Sana yeni bir beyaz sayfa mı açıldı, yoksa zaten beyaz olan sayfana birkaç çizik mi atıldı?

Bunun cevabını zamanla sen bize vereceksin. Baban bugün o minicik elini avuçlarının içine alıp, hayata seninle beraber tutunuyor.

 

Sana her baktığında anneciğini hatırlayacak. O eli hiç bırakma küçüğüm, gün gelecek, sen onun ellerini avuçlarının içine alacaksın.

O, senin hayata tutunma sebebin olacak. O senin için yaşayacakken, bir anda sen de onun için yaşamaya başlayacaksın.

 

Hayata isyan ettiğin zamanlarda, boşa yaşadığını düşüneceksin.  Sonra aklına baban gelecek ve yaşaman için bir sebep olduğunu anlayacaksın.

 

Anlarsın ya, zaman değişiyor. Şimdi o seninle hayata tutunurken, sen onunla hayata tutunur olacaksın. Hayat böyle garip, küçüğüm.

Ne yazık ki bunu doğar doğmaz yaşamaya başladın. Gönül isterdi ki hayatı en iyi şekilde yaşa. Ama doğuştan acının da tatlının da insan evladı için olduğunu çok acı bir şekilde yaşıyorsun.

Şu an sen bebeksin.  İlgiye, bakıma, yemeye-içmeye, ısıtılmaya ihtiyacın var. Baban ise genç, o sana ihtiyacın olan ilgiyi de, bakımı da, yiyecek-içeceği de, ısıtmayı da sağlayacak.

Sen büyüyüp baban gibi bir genç olduğun zaman, baban artık deden gibi bir yaşlı adam olacak. İşte o zaman roller değişecek küçüğüm.

Sen ona ilgi göstereceksin, bakacaksın, yedirip içireceksin, ısıtacaksın. Gözün gibi bakacaksın babacığına, bu günlerin hatırına.

Seni seviyoruz küçüğüm, senin bize ihtiyacın olduğu kadar, bizim de sana ihtiyacımız var. Sen bize emanetsin.

Hoşgeldin, her şeye rağmen büyük mutluluk getirdin Deniz'im...

 

Cevap: Sevgili Mert Allah’tan sabır diliyorum size, o minik yeğenine de sahip çık hain halalar aranıza giremesin bu sefer.

 

 

…………………. 

 

 YARDIM ETMEK İSTİYORUM

 

Merhaba Ayşe Hanım,

27 Temmuz tarihli yazınızda "Ekonomik destek bekliyoruz" başlıkla yazılmış mektup için irtibat bilgilerini rica ediyorum.

İyi günler diliyorum.

Ali Akagün

 

Cevap: Çok teşekkürler desteğiniz için, isim bilgilerini yayınlamamı istemediği için yayınlayamıyorum buradan, size mail ile bildireceğim.

 

………………….. 

 

 

 

BİRİLERİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEK İSTİYORUM AYŞE 

 

 

Ayşecim selamlar,

 

Bugünkü Yetiş Ayşe köşende "Et yemeyi, parfüm sürmeyi özledim, iş arıyorum" yazısıyla yer verdiğin bayanın iş bulmasına yardımcı olamam belki ama onun yüzünü güldürecek bir şeyler yapmak istiyorum.

O da bizler gibi bir kadın ve istekleri, ihtiyaçları var elbet. Ona bir paket hazırlayıp göndermek istiyorum, rica etsem iletişim bilgilerini paylaşır mısın?

 

Seni de çok öpüyorum, böyle bir şeye vesile olduğun için muhteşemsin diyorum ;))

 

Kucak dolusu sevgiler...

 

Cevap: sensin muhteşem! Allah ne muradın varsa versin, sarılarak öperim.

 İletişim bilgilerini istemediği için yayınlayamıyorum ama sana maille göndereceğim.

 

……………

 

KARDEŞLERE BURS

 

Merhaba Ayşe Abla

 

Çok şey demek istiyorum, diyemiyorum çünkü kelimeler yazıya dökülünce zorlaşıyor benim için durum. Keşke imkân olsa da seni arayarak telefonla sana minnetimi teşekkürlerimi bildirsem. Yazımı yayınlamışsın bana not bölümünde "harikasın " demişsin benim için sen harikasın ablacım hakkını nasıl öderim bilmiyorum helal et lütfen. Sen benim için bir meleksin bana yardım için mail atan 3 şahane insan da senin kanatların isimleri Duygu E. Aysun K. Züleyha Ö. senin gibi 3 şahane insanı tanıma fırsatı verdiğin için sana gönül borcum var ablacım, inşallah başka bir zaman da veya başka bir yerde sana borcumu ödeme imkânım olur. Hakkın çok asla unutmam iyiliğini.

 

Ablacığım fazla olmak istemem ama bir kereliğine mahsus yardım değil de (yanlış anlama ne olur buldum da bunuyorum durumu değil ) uzun vade de miktar ne olursa olsun bir kaç tane eğitim bursu bağlanmasına yardımcı olabilir misin? Gerekli bütün okul belgelerini "rektörlük imzalı" sana mail atabilirim. Kardeşim Sema için Matematik Dünyası Derneği var oraya bütün evrakları hazırladım posta yapacağım sana da göndermek istiyorum bana posta adresini verebilir misin? Senden yine bir şey için ricada bulunsam evrakları derneğe ulaştırınca bir telefon açmanı onlara referans vermeni istesem fazla mı olurum acaba...?

 

Birde ablacığım alt kısım da adı geçen NUR ÇETİNKAYA ile benim için görüşebilir misin? ( beni mümkün ise lütfen arayın ) benim numaramı da Nur Hanım’a verebilirsin.

 

Seni çok çok öpüyorum.

Allah sana, güzel kızına ve sevdiklerinle mutlu huzurlu sağlıklı uzun bir hayat nasip etsin.

Sen gerçekten bir meleksin

 

He ablacığım unutmadan söyleyeyim kitap okumayı çok seviyorum eğer roman biyografi tarih v.s fazla var ise bana da gönderebilir misin?

 

CEVAP: Ben de buradan sana mail atarak destek veren meleklerim Duygu E., Aysun K. ve Züleyha Ö.’ye teşekkür ederim kızlar harikasınız hepinizi öpüyorum.

Nur Hanımla görüşeceğim, zaten o da okuyordur bu mailini.

 

 ………………..

 

KİRA YARDIMI

Merhaba iyi akşamlar, ancak size yazma fırsatı bulabildim. Bugünkü iş görüşmem olumlu geçti inşallah en kısa sürede başlarım. Bir de bugün ayakkabı konusunda bir gelişme oldu, Feyza Hanım bize ayakkabı göndermiş. Fakat ayakkabı kalıpları farklı sanırım Ecenas’ın ayaklarına küçük geldi. Bugün Arzu teşekkür etmek için aradı Feyza Hanım’ı, ayakkabıları geri göndermesini, değiştirebileceğini söylemiş. Yarın kargo yapacağız. Tekrar bir hatırlatma yapıyorum cumartesi günü Ece’nin doğum günü siz de davetlisiniz.

 

Ayşe Ablacım biliyorum çok sıkıntı verdim sana ama şu an zor durumda olduğum için tekrar yazmak istedim. Pazartesi yeni işime başlayacağım, fakat bu ayki kiramı halen ödeyemedim, maddi olarak çok zor durumdayım, senden bu konuda yardım istiyorum ablacım, cevabını bekliyorum.

 

Bugün nete giremem belki eğer yardım etmek isteyenler olursa hesap numaramı gönderiyorum. Bu kadar ilgin için binlerce kez teşekkürler.

 

 

Tolga

 

CEVAP: Tolgacım hesap numarası yayınlayamıyoruz sadece mail adresini yayınlayabilirim ( tolga.baykaya@gmail.com ), yardım etmek isteyenler seninle temasa geçerler. Feyza Hanım’a da teşekkür ederim ayakkabılar için, iyi ki varsınız.

Ecenas’ın da doğum gününü şimdiden kutluyorum, Allah sağlıklı,vmutlu veuzun ömür versin. 

Yazarın Tüm Yazıları