Yeter söz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Çağdaş işletmelere teşekkür borcum var

Türkiye'de evcil hayvan beslemek her yerde sorun olduğu gibi özellikle tatile çıkmakta daha büyük bir sorun haline dönüşüyor. Örneğin sizi köpeğinizle kabul edecek bir otel veya restoran aradığınızda 2. sınıf vatandaş muamelesi görüyor ve reddediliyorsunuz.

Kıyaslamak hoşuma gitmiyor ancak Avrupalı bunu çoktan aşmış, sokaklarda bile belli yerleri evcil hayvanların ihtiyaçlarına ayırmış.

Bu yıl uzun bir arayıştan sonra köpeğimizle bizi kabul eden Side-Titreyengöl Kaya Otel'de çok iyi bir tatil geçirdik. Daha da ilginci, İstanbul-Antalya yolculuğu sırasında her zaman nöbetleşe yemek yemek zorunda kaldığımız halde bu yıl Özdilek firmasının duyarlı ve düşünceli bir yeniliği sayesinde ailece Bursa'da kahvaltı, Afyon'da mükellef bir öğle yemeği yeme olanağını bulduk. Evcil hayvan sahiplerinin bu habere çok sevinecekleri inancındayım. Özdilek tüm tesislerinde bahçe veya otoparkında değişik büyüklüklerde kafesler yapmış, kedinizi ya da köpeğinizi oraya koyuyorsunuz, asma kilidini elinizle kilitliyor, anahtarı yanınıza alıyor ve keyfinize bakıyorsunuz.

Ben şahsen Türkiye'de buna ilk kez rastladım. Sözünü ettiğim tüm otel ve firma yetkililerine önce kendim, sonra da tüm evcil hayvan sahipleri adına bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyor, bu tür girişimlerin yaygınlaşacağına inanıyorum.

Silva TANEL-İSTANBUL

Ve turizm

teröristleri

34 yıldır Paris'teyim; çok ülkeler gezdim. Bu yıl İspanya'da idim. Ama İstanbul'da son yıllarda gelişen bir turizm anlayışından söz edersem; tam bir Arap işi... Topkapı, Sultanahmet ve Kapalıçarşı'yı gezerken insan azap çekiyor. Hele bir işportacının önünden geçin, ya da bir vitrine bakın, yandınız. Üzerinize çullanıp sizi kaçırmak, ya da mağazaya sokmak isterler; kazıklamak için... İstanbul'a çok kişi gönderdim, ‘‘bir daha gitmem’’ diyen çok oldu. Bunlar cennet ülkemizin yüz karasıdır. Turizm nedir bilmeyen, eğitilmemiş, esnaflıkla alakası olmayan bu insanlar, 'turizm teröristleri'dir.

Turizmle ilgili kurumlar bunları engellemezse, yakında turist avına çıkmak zorunda kalacağımızı bilelim.

Hamdi ŞENTÜRK-PARİS

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Beni korkutmaya, kaçırmaya çalışıyorlar. Daha çok beklerler.’’

(DYP Genel Başkanı Tansu Çiller)

Sibel Can, bu parayı Almanya'da kazansa...

AH Sibel Hanım ah... Gelin siz Almanya'da 'Servetim kimseyi ilgilendirmez' deyin bakalım. Finanzamth -Vergi Dairesi- sizi nasıl didik ediyor; A'dan Z'ye kadar bütün malvarlığınızı masanın üstüne yatırıyor.

Bir görün, ünlü tenisçi Steffi Graf'ın bütün servetine el kondu. 20 milyon marktan fazla geri ödediği halde, paçasını daha kurtaramadı. Şimdi sıra Boris Becker'de, bakalım onu ne yapacaklar?

Almanya'da vergi dairesi kazanılan karın yüzde 76'sına kadar vergi kesebiliyor. Türkiye'de böyle bir şey olsa hemen 'komünist devlet' damgasını yapıştırırlar.

Halbuki vergi bir devletin ayakta kalabilmesi için en önemli unsurdur. Türkiye'de bunu kime anlatabilirsin?

Şevki UYANIK-Betzdorf/ALMANYA

- BİR okuyucumuz, GAMA’nın M.Ereğli'de doğa cinayeti işlediğini aktarmıştı. Ancak GAMA yaptığı açıklamada, ‘‘Okuyucunuzun belirttiği mevkiide şirketimizin herhangi bir çalışması yoktur; bu bölgedeki çalışmalar başka bir firma tarafından yürütülmektedir. Şirketimiz M.Ereğli'deki şantiyesinde 1966'dan bu yana proje öncesinde hazırlanan ÇED raporunda belirlenen sınırlar içinde çevreye hiçbir zarar vermeden çalışmalarına devam etmektedir. Bu raporda öngörülen periyodik ölçümler uluslararası bağımsız kontrol firmaları tarafından sürekli izlenmektedir. Kapsamımızdaki deniziçi kazı çalışmaları, BOTAŞ sınırları içerisinde Mayıs 1998 tarihinde bitirilmiştir.’’

- DÜŞÜNCEYE Özgürlük Girişimi'nin, 'Düşünce Özgürlüğü İçin Sürekli Savaşım' kampanyasının 'Düşünceler Özgürdür-Eşber Yağmurdereli 1' sokak şenliği bugün 12.00'de Ortaköy Meydanı'nda...













Yazarın Tüm Yazıları