Yeter ki istesinler

HANGİ dalda olursa olsun ‘‘dünyanın 1 numarası’’ olmak büyük bir onurdur. Akbank Private Banking TED Open Turnuvası’nın dünyadaki 129 eşdeğer Challenger serisi turnuva arasında 1'inci seçilmesini mutlulukla karşılıyoruz.

55 yıldır bu etkinliği kuşaktan kuşağa yaşatan TED Kulübü yöneticilerini ve mensuplarını kutlarken, bu birincilikte büyük katkısı olan sponsorlara teşekkür ediyoruz.

Özellikle son 3 yılın ana sponsoru Akbank Private Banking’in istikrarlı desteği, co-sponsorlardan Mövenpick Otel'in hizmet anlayışı; TED (Tenis Eskrim Dağcılık) ekibinin tecrübeli ve disiplinli çalışma anlayışı bu dünya birinciliğini getirmiştir. Başarıda pay sahibi olmak çok güzel bir duygu olduğu kadar günümüzün ekonomik yapı ve anlayışı için de artı bir değerdir. TED Open'ın aldığı sonucun bu yönü çok önemli. Çünkü Türkiye'de sponsorların spora ne kadar büyük katkı yapabileceğinin mükemmel bir örneği oldu. TED'e ve sponsorlarına şimdi yeni bir yol açıldı.

Dünyanın en iyi Challenger ödülü Türkiye'nin en eski spor etkinliği olan Uluslararası İstanbul Tenis Turnuvası için asla yeterli sayılmamalıdır. Bu birincilik artık hedef büyütme aşamasına gelindiğini gösteriyor. Bir büyük kulüp ve bir büyük banka isterse neler olmaz ki. Hele hele turnuva finallerine gelen, ödül dağıtan bankalar ve belediye başkanları bu etkinliği bir de destekleseler esas o zaman İstanbul Uluslararası Tenis Turnuvası dünyada hak ettiği yere gelir.

‘Haydi Tenise’

Tenis oynamak isteyenleri bilgilendirmek amacıyla geçen hafta yayınlanan ‘‘Haydi Tenise’’ başlıklı yazım beklediğimden çok daha fazla ilgi gördü. Bu; ülke genelinde tenis oynamak isteyenlerin çığ gibi büyüdüğünü gösteriyor. Okurlarımdan pek çok e-mail, telefon ve faks aldım. Konuya tekrar dönecek, tenisseverlere ayrıntılı bir şekilde yol göstermeye devam edeceğim.

VTB'nin başarısı

Bir büyük tenis olayını Antalya'da yaşamaya hazırlanıyoruz. Onlarca ülkenin yüzlerce tenisçinin katılacağı Veteranlar Tenis Şampiyonası'nın hazırlıkları tamamlanıyor. Bu büyük etkinliğin Türkiye'de yapılmasını sağlayan VTB'nin başkanı Ali Kurt ve yönetim kurulu üyeleri olayın heyecanı içinde çalışıyorlar.

Bu konuda Ali Kurt, ‘‘Nicedir bu şampiyonayı ülkemizde yapabilmek için uğraş veriyorduk. Bunu başardık. Şimdi konuklarımızı en iyi şekilde ağırlamak ve dünya tenis toplumundan olumlu bir not almak istiyoruz’’ dedi. Temennimiz TED'in, TED Open'da kazandığı başarıyı VTB'nin (Veteran Tenisçiler Birliği) Antalya Alibey Tatil Köyü'nde de tekrarlaması.
Yazarın Tüm Yazıları