Yeter! Döz milletin

Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Dürüst işadamı alınganlık göstermez

‘‘Çikolata ve şekerde hayali ihracat vurgunu'' başlıklı yazımıza, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu ve Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer yaptıkları açıklamalarla üzüntülerini bildirdiler. Bu iddiaların Gaziantep için ağır ithamlar içerdiğini, ancak illerinde böyle kötü niyetliler varsa, bunların bertaraf edileceğini bildirdiler.

GTO'nun açıklamasında, ‘‘Gerçekle ilgisi olup olmadığı belirsiz ya da münferit olaylardan dolayı Gaziantep'in karalanmasına sessiz kalmak mümkün değildir. Her toplumda kötü niyetli insanlar çıkabilmektedir. Ancak bu insanları bir de Doğulu ayrımı yaparak suçlamanın yanlışlığıyla beraber konuyu Gaziantep'le özdeşleştirmek son derece yanlıştır'' denilerek, hayali ihracatın yaygın olduğu dönemde bile Gaziantepli hiçbir işadamının böyle bir davranış içinde olmadığı vurgulanıyor. Üzüntülerini bildiren GAGİAD'cılar da, Gaziantep'in yeni bir hayali ihracat dalgasının merkezi gibi gösterilmesinden rahatsız olduklarını belirterek, ‘‘Yazınızda ele alınan iddiaların doğru olduğu kabul edilse bile, birkaç kişinin hatasının bütün bir kente ve insanlarına mal edilmesi son derece büyük bir hatadır. Böyle bir durumun söz konusu olması halinde, bu kişilere gereken cezanın herkesten önce yine Gaziantepli sanayiciler ve işadamları tarafından verileceğinden kimse kuşku duymamalıdır.''

Gaziantepli sanayici ve ticaret erbabının girişimcilik ruhunu, çalışkanlığını ve becerilerini karalamak olamaz. Amacımız, okurumuz olan bir grup işadamına, bazı 'uyanıkların' nasıl bir çarkı döndürdüklerini aktarmaktan ibarettir.

Burada unutulan bir şey var. Habur Sınır Kapısı'nda nelerin döndüğü yıllarca gazete sütunlarında yer aldı. Un yerine toprak götürenler biliniyor. Dışta Türkiye'nin imajını bozan 'vurguncu' ve 'fırsatçı'ları niye aramızda barındırıyoruz? Münferit de olsa, böyle bir olayın daha baştan üzerine gidilmesi gerekirken, ille de somut bir 'vurgun'un ortaya çıkarılması mı bekleniyor? O zaman bizim gümrük kapılarında nöbet tutmamız gerekiyor.

Dürüst işadamının bundan alınganlık göstereceği bir şey olamaz.

Sıra yurttaşın güvenoyunda...

Aydınlık için Yurttaş Girişimi'nden (Tel: 0-212-249 07 90) açıklama: Hükümet programında ve hükümeti dışardan destekleyen CHP'nin açıklamalarında yer alan 'Çete pisliğinden arınmadan devlet çarkı işletilemez' görüşüne tümüyle katılıyorum. Tüm dünya biliyor ki, ışıklarımı geceler boyu bu inançla yakıp söndürdüm. Bu doğrultuda atacağınız her adımın destekçesi olacağım. Ama bilin ki, yurttaşın güvenoyunu almak için Susurluk pisliğini tümüyle temizlememiz şart!

Ucu nereye bulaşmış olursa olsun, Susurluk olayı her yönüyle açığa çıkartılmadıkça, sanıklar yargılanmadıkça, suçlular cezalandırılmadıkça; seçilmişi, atanmışı, sivili, askeriyle herkes, her kurum -yani bizatihi devlet- temizlenip arınmadıkça, bu ülkede hukuk devletinin varlığından söz edilemez. Biz milyonlarca yurttaş, destek vermek ya da hesap sormak üzere sizi gözlüyoruz.

Haydi temizleyin şu işi, aydınlık bir Türkiye'ye birlikte ulaşalım!

(Bu metni aşağıdaki fakslardan birine gönderiniz, çevrenizde yaygınlaştırınız:

M.Yılmaz: 0-312-417 04 76, B.Ecevit 419 83 17, İ.Sezgin 232 04 94, ANAP Meclis Grubu: 420 52 55, DSP Grubu 420 66 46, DTP Grubu 442 12 63)

Biz, kesintisiz 8 yıla başladık bile

Marmaris, Bozburun yakınında şirin bir balıkçı köyü olan Selimiye'de oturanlar olarak, köyümüz okulunun kesintisiz 8 yıllık eğitime geçmesine karar verdik. İster kesintisiz, ister ortaokul olsun, okulumuzu genişletmek ve çocuklarımızı yağmur çamurda 25 km öteye göndermemek kararındayız. Okulun bir bölümüne ek yapıyoruz. Çabamıza, sağolsun Yeşil Marmaris seyahatin sahibi Sayın Doğan Tugay katıldı. Okulu bitireceğiz. Ancak öğretmen lojmanına ihtiyacımız var. Yer de ayırdık, projesini hazırlattık ama para kaynağımız kurudu. Kararımız kesin, 8 yıllık eğitime bu yıl geçeceğiz; ne olur eğitim sevabı işlemek isteyenler bize yardım etsin. Bunun için Ziraat Bankası'nın Marmaris Şubesi'nde 'Selimiye Köyü Tüzel Kişiliği Hesabı' açtık. Yardımlarınız, geleceğin gençliğinin yetişmesine katkıda bulunacaktır. Muhtarımız Bayram Şahin ve başöğretmenimiz Yaşar Albayrak, yardım edecek her kişi ya da kuruluşa gelişme konusunda bilgi ulaştırabilecektir. (Bilgi için: Muhtarlık, Tel: 0-252-446 41 71)

Desteğinize şimdiden teşekkür ediyoruz. Sağolunuz.

Selimiye Köyü Halkı-MARMARİS

ŞİLE'de Resort Oteli'ne gittik hafta sonu... Boğulma tehlikesi geçirilen 6-7 olayla karşılaştık, üzüldük. Biri boğuldu, diğerleri kurtarıldı. Cankurtaranlık görevi verilen 2-3 çocukla önlem alınamaz. Şamandıranın bulunduğu bölge çok geride, oraya kadar giden zaten çırpınmaya başlıyor. Sınır niye öne alınmıyor? Bir deniz motoru ve gözetleme kulesi yok. Otel günlük 100 dolar yatak ücreti alıyorsa, belediye Şile'ye girişte 400 lira ayakbastı parası alıyorsa, bu işin sorumlusu kimdir?

Yüksel KILIÇTURGAY-İSTANBU

GÜNÜN SÖZÜ

‘‘Düşünce suç değil ki, affedilsin.''

(Cezaevindeki gazeteci Işık Yurtçu)

Yazarın Tüm Yazıları