"Aynur Tartan" hakkında bilgiler ve tüm köşe yazıları Hürriyet Yazarlar sayfasında. "Aynur Tartan" yazısı yayınlandığında hemen haberiniz olması için Hürriyet'i takip edin.
Aynur Tartan

Yerlisinden Çeşme 2013 rehberi

Taş sokakları, eski Rum evleri, butik otelleri, kumsalları ve restoranlarıyla Çeşme sizi bekliyor.

İşte bir İzmirli’nin kaleminden merak edenlere, havasına, suyuna, kızına, plajına âşık olanlara vazgeçilmezleri ve sezon tazeleriyle Çeşme 2013 rehberi…

Gurme lezzetler
Vazgeçilmezleri
“Şifne’nin fendi Dalyan’ı yendi” diyenlere; Çeşme Dalyan Körfez Balık Restoran, Ferdi Baba, Yusuf’un Yeri...
Alaçatı’dan sonra Çeşme Marina’ya da kök salan Tuval...
Vitrine değil iklime gelenlerin buluşma noktası Mikasa ve Yaya...
Anne mutfağını özleyenlere İmren Lokantası, Yusuf Usta...
Çeşme yeme-içme kültürünün sembol isimleri: Kırçiçeği, Dost Pide&Pizza, Doruk Döner, Altınkapı...
Yaz-kış 24 saat hizmet veren Ilıca kumrucuları...
Ufak bir dondurma makinesinden yedi şubeye uzanan hikâyesiyle Veli Usta...
Sezon tazeleri
Alaçatı’nın simge isimlerinden Köşe Kahve bu sezon meyve veriyor. Köşe Kahve’nin zarif sahibesi Tomris Maravent yepyeni bir işe imza atıyor. Hem büyüyen hem de dekorasyonu değişen Köşe Kahve’nin yeni mekânında A’dan Z’ye bir eve ne lazımsa her şeyi bulabileceksiniz.
Huzur ve sakinlik arayanların buluşma noktası Yıldızburnu bu sezon balıkseverleri de unutmuyor. ‘Herkes Balık Yesin’ sloganıyla yola çıkan Yıldızburnu Balık Pişiricisi misafirleriyle buluşmak için gün sayıyor. Bakalım bu yeni mekân rakı-balık-meze üçlüsüne nasıl bir soluk getirecek?
Muhteşem avlusu, enfes yemek ve şaraplarıyla Avlu Restoran bu sezon İstanbullu ünlü gurme Levent Alpat ile işbirliği yapıyor. Belirli bir saatten sonra ‘Avlu Lounge’ olarak bara dönüşen restoran kaliteli müzikleriyle sadece bedeni değil ruhu da besliyor.
İzmirlilerin olmazsa olmazlarından ‘Mutfak Girit’ bu sezon Nars Otel’in içinde, Radika ise 128A by Neslişah Alkoçlar Oteli’nin bahçesinde sevenleriyle buluşuyor. Ege mutfağını özleyenler tası tarağı toplayıp soluğu ‘Mutfak Girit’te ve Radika’da alıyor.
Çeşme Marina’daki Hayal Kahvesi önce bayıltıyor sonra ayıltıyor. Ballı-reçelli, cep yakmayan kahvaltı keyfi saat 15.00’e kadar devam ediyor.
Büyük oteller - butik hayatlar
- Vazgeçilmezleri
Evli-mutlu-çocuklular için en doğru adres, yılların tecrübesini kaliteli bir olgunluğa dönüştüren Pırıl Otel Thermal&SPA...
Zamana meydan okuyan bir Çeşme klasiği Ilıca Otel...
Zengin tasarımı ve şifalı sularıyla Radisson Blu Resort&Spa...
‘Kişiye özel hizmet’ sloganıyla Boyalık Koyu’nda yer alan 7800 Çeşme...
Kaliteli hizmet anlayışının lüksle buluştuğu Sheraton Otel Resort&SPA...
Sade dekorasyonu, enfes Ege kahvaltısı ve dost atmosferiyle adı gibi lezzetli Kurabiye Otel...
Alaçatı’nın ilk oteli
Taş Otel ...
Tipik bir aile işletmesi, eski bir Rum evi İncirliev...
180 yıllık üç katlı taş bir bina, dört odalı bir Ege masalı Yukarı Sokak...
Sezon tazeleri
Cennet Süzer’in önderliğinde Aya Yorgi Koyu’na farklı bir otelcilik anlayışı ve taze bir soluk geliyor. ‘Genç Oteli’ konseptiyle şimdiden dikkatleri üzerine çeken Aya Yorgi Hotel koydaki konaklama eksikliğini de gidermeyi hedefliyor. Tamamen genç odaklı olan otel eşsiz manzarası ve modern tasarımının yanı sıra shuttle hizmeti gibi ekstra seçenekler de sunuyor. 200 yataklı otelin en üst katında tarihi, taş yeldeğirmeniyle geçmişe yolculuk yapıp Roof Bar’da serinlemek de mümkün. 1 Temmuz’da kapılarını aralayacak olan Aya Yorgi Hotel  bu sezon hem eğlenmek hem de dinlenmek isteyenlerin yeni adresi olmaya aday.
Erol Tabanca ve Rana Erkan Tabanca çiftinin butik oteli Alavya sezonun en merak edilenlerinden. Mütevazı ama aynı zamanda da stil sahibi olan Alavya’nın tasarımı ünlü iç mimar Hakan Ezer’in imzasını taşıyor. Mutfaktaysa dünyaca ünlü İtalyan Şef Carlo Bernardini yer alıyor. Ünlü şef otel içindeki iki farklı restoranda lezzet tutkunlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Alaçatı’nın kalbinde nefes alan Alavya’nın bir diğer sürprizi ise SPA’sı.
Haydi, şimdi eller havaya!
- Vazgeçilmezleri
Yerli-yabancı ünlü gruplar, kaliteli müzik, bir İstanbul markası Babylon Aya Yorgi...
Keyifli mönüsü, lezzetli kokteylleriyle bir İstanbullu daha Kafe Pi...
Sabah cayır cayır yanıp akşam kuduranlara Sole Mare...
Keyifli yaz bahçesiyle
Sobe...
Her geçen sezon ününe ün katan Marrakech...
Yıllardır değişmeyen playlist’i, ahşap bira fıçılarından oluşan standlarıyla bir Aya Yorgi nostaljisi Paparazzi...
Giderek unutulan canlı müziğe en net cevap Cece Bar...
Sezon tazeleri
İki tek atalım derken alışkanlık yapan mekân Tektekçi, yepyeni shot’larla sezona hızlı bir giriş yapıyor. Müdavimlerine duyurulur Girit ve Düdük sezonun hitleri!
Uzanmışım kumsala, güneş damlar içime…
- Vazgeçilmezleri
Gece eller havaya, sabah plaj olanlar; Sole&Mare Beach
Club, Babylon Aya Yorgi,
Paparazzi, Kafe Pi
- Sezon tazeleri
Paşalimanı Koyu’nda bu sezon iki kardeş mekân hayat buluyor. Çeşmeliler ve Çeşme tutkunları Fontana’yı ve Aqua’yı hatırlayacaktır. İşte bu iki taze mekân onların yerine geliyor. Üç ortak Murat Çehreli, Mert Fırtına ve Mert Işık’ın önderliğinde açılacak mekânlardan biri ‘Quente’ diğeri ise ‘Aquente’. Mis gibi kumsal, taş fırından çıkma pide ve pizzalar, en lezzetli kokteyller, House müzik… Ne ararsanız hepsi ‘Quente’ ve ‘Aquente’de.

X