Yeni Rakı'nın kapağına ‘akşamcı ayarı’

BİLYELİ kapakların zor açılıp kolay akışı sağlamaması üzerine akşamcıların tepkisini çeken Yeni Rakı’nın kapakları yeniden ayarlandı.Mey İçki’nin CEO’su Galip Yorgancıoğlu, ‘Müşterilerin uyarılarıyla bilyeli kapakları yeniden ayarladık. Artık, Yeni Rakı’nın kapağını açıp, bardağa doldurmak için şişeyi hafifçe sallamak yetiyor’ dedi.SAHTE rakı üretiminin önüne geçmek için 30 milyon dolarlık ek yatırımla ‘bilyeli kapak’ uygulamasını başlatan Mey İçki, bu kez de yeni kapaklarda akma ve açılma sorunu yaşadı. Bilyeli kapakların zor açılıp, kolay akışı sağlamaması üzerine akşamcıların tepkisini çeken Yeni Rakı’nın kapaklarında, yeniden ayarlamaya gidildi. Mey İçki’nin CEO’su Galip Yorgancıoğlu, ‘Müşterilerden gelen uyarılar doğrultusunda, bilyeli kapaklarda yaşanan sorunu ortadan kaldırdık. Artık, Yeni Rakı’nın kapakları açıldıktan sonra, bardağa doldurmak için şişeyi hafifçe sallamak yeterli oluyor’ dedi.ŞİŞEYLE UYUM SORUNU: Özelleştirmenin ardından piyasaya sürülen sahte rakkıların toplu ölümlere yol açması üzerine, Mey İçki, piyasadaki tüm rakıları toplama yoluna gitmişti. Toplama işleminin ardından 30 milyon dolarlık ek bir yatırım yapılarak, yeni şişe ve bilyeli kapak uygulamasına geçildi. Arkadaşımız Ceyhun Kuburlu’nun yaptığı araştırmaya göre, bu kez de İtalya’da özel olarak ürettirilen bilyeli kapaklarda şişeyle uyum sorunu yaşandı. Yeni şişelere takılan bu kapakların hem zor açılması, hem de bardağa kolay dolmaması, akşamcıların anında tepkisine yol açtı. Akşamcıların tepki göstermesi üzerine, sorunun bilyeli kapakları şişeye takan makinelerin ayarından kaynaklandığı belirlendi. Makine ayarlarından kaynaklanan bu sorun yüzünden kapakların zor açıldığını söyleyen Mey İçki’nin CEO’su Galip Yorgancıoğlu, ‘Makinelerin ayarları yeniden yapıldı. Artık, bilyeli kapaklarda açılma sorunu yaşanmıyor. Artık, akşamcılar Yeni Rakı’ların kapağını açtıktan sonra, şişeyi hafifçe salladıkları taktirde, kolayca bardağa dolum da yapabiliyor’ dedi. MAKİNELERE İNCE AYAR: Rakıda sahteciliği önlemek amacıyla bilyeli kapak uygulamasına geçtiklerine dikkat çeken Yorgancıoğlu, ‘En son teknolojiyle üretilen bu kapaklar sayesinde, rakıların şişelerine yeniden dolum yapılmasının önüne geçtik. Ancak, tüketicilerin bilyeli kapak alışkanlığının olmaması, yanlış kullanımlara da yol açıyor. Artık, rakıyı açıldıktan sonra, bardağa koymadan önce şişenin hafif bir şekilde sallanma alışkanlığının da edinilmesi gerekiyor’ dedi.Kapak güvenliği ön planda tutuluyorTOPLU ölümlere yol açan sahte rakı olayından sonra, piyasadaki tüm rakıları toplatıp, iki ay gibi kısa bir sürede yeni şişelerle raflarda yer aldıklarına da dikkat çeken Galip Yorgancıoğlu, ‘Artık, yeni şişelerde kapak güvenliğini ön planda tutuyoruz. Daha önce de sarı kapaklar taklit edilemiyordu. Ancak, bu kapakların da asetonla birleştirilmeye çalışıldığını tespit ettik. Bu nedenle, risk almamız söz konusu olamazdı. Biz de, dünyadaki en son teknolojiyi kullanarak, içinde bilye olan ve yeniden dolum yapılmasını engelleyen kapaklara yöneldik. Ayrıca, ek güvenlik önlemi olarak, şişelerin altına ve kapakların üzerine seri numarası basma yoluna gidiyoruz. Böylece, boş şişeler toplanarak, piyasaya sahte rakıların sürülmesini önlemeye çalışıyoruz’ dedi.
Yazarın Tüm Yazıları