Yemeğin salçalısı J-Lo’nun kalçasızı

Dr. Hasan Fındık bir estetik cerrah. Yüzlerce kadın ve erkeği başkalaştırıyor. Doğal olarak sohbetimiz yemeklerin güzelliğiyle insanların estetiği arasında dalgalandı durdu. Yemekleri salçalı seviyor ama çoğunluğun bayıldığı Jennifer Lopez’in poposunu beğenmiyor.

Haberin Devamı

Estetik cerrahlar zayıf mı olmalı?
- Hayır ama sağlıklı görünmek, fit olmak durumundalar. Yaptığımız işin gereği bu.

Yemekle aranız nasıl?
- Çok iştahlı biri değilim ama aram iyi, yemek yapmayı da severim. Yemek yapmanın insanı dinlendirdiğini düşünürüm. Küçükken bir kitap okumuştum, güzel bir ajan romanıydı, adını hatırlamıyorum şimdi. Adam bilinen tüm istihbarat örgütlerini dolandırıyordu, çok zeki biriydi. Kitapta yemek tarifi vardı...

Kitabın ismi ‘Papaz Her Zaman Pilav Yemez’di sanırım...
- O adama bir hayranlığım vardı, çok akıllıydı ve dinlenmek için yemek yapıyordu. Benim de hep öyle oldu. Hanımları çok iyi anlıyorum.

/images/100/0x0/55eb3259f018fbb8f8b19ddeMutfağa çok sık giriyor musunuz?
- Sık olmasa da giriyorum. Yemeklerin çoğunu bilirim. Yaprak sarma yaparım, ana hatlarıyla tarifini verebilirim. Yaprak sarmanın zeytinyağlı değil de, güney usulü, içinde küçük kıyma parçaları olanını severim. Kimyonu, karabiberi illa bol olacak. Yemek salçalı olmalı ekmek banmalı yani.

Haberin Devamı

Kızınıza yemek yapıyor musunuz?
- Beraber yapıyoruz. Mutfağı tanısın, keyifli bir şey olduğunu fark etsin, zihnini arıtsın ya da yaprak sarma sabrını geliştirsin. Onunlayken tabii daha çok kurabiyemsi şeyler yapıyoruz.

TANTUNİYİ EVDE YAPMAK KOLAY

Mersinlisiniz. Tantuniyle aranız nasıl?
- Muhteşem. Örneğin tantuni evde yapılması en kolay yemeklerden biri aslında, dışarıda da lezzeti yakalaması en zor yemeklerden...

Tantuni estetiği bozuyor mu?
- Miktarla ilişkili. Yani sağlıklı beslenip, uygun miktarda yiyorsanız, sporunuzu da yapıyor, kalorinize dikkat ediyorsanız hiçbir şey estetiğinizi bozmaz. İsterseniz kuzu tandır yiyin.

Sık sık yağ aldırmak doğru mu?
- Doğru değil, yağ aldırmak hayatta bir kez yapılan bir şey aslında. Yağ aldırmak, zayıflamak değil şekil vermektir. Yiyeceksiniz, yiyeceksiniz, yiyeceksiniz sonra estetik cerrahın yolunu tutacaksınız, olmaz.

Hangi meslek grubu hangi estetiği daha çok yaptırıyor?
- Üst yönetici olanlar ve akademisyenler daha çok yüze yönelik yaptırıyorlar. Ama sosyal konumları gereği operasyona endişeli geliyorlar. Bir kısmı gizlice yaptırıyor, muayenehanenin boş olmasını istiyor. Mankenler en sık meme, bacak operasyonu ve liposuction yaptırıyor. Öğrenciler arasında meme büyütme, liposuction, burun estetiği revaçta.

Haberin Devamı

VENÜS GAMZESİ ÇEKİCİLİĞİ ARTIRIYOR

Ameliyat yaparken müşterinizi çirkinleştirmekten korkuyor musunuz?
- Korkmam ama ne kadar memnun olacağı konusunda endişe duyarım. Estetik cerrahide geri dönüş yoktur, anlık karar vermek zorundasın. Siz kendiniz için bir kadın yaratmayı düşündünüz mü? Burnu şöyle, dudakları böyle olsun gibisinden.

Kadınlar ayak bileklerini neden düzelttirir?
- Kalın olduğu için. Kışın çizme ve bot giymekte zorlanıyorlar yani fermuarın yukarı çıkmadığını söylüyorlar.

/images/100/0x0/55eb3259f018fbb8f8b19de0İdeal ayak bileği nasıl olmalı ki?
- İdeal ayak bileğinde kemik çıkıntıları kendini çok göstermeyecek, tendonların hatları ve toplardamarlar çok belli olmayacak ve daha pürüzsüz bir deriye sahip olunacak.

Haberin Devamı

Peki bel ve kalçaya yaptığınız Venüs gamzesi ne işe yarıyor?
- Fonksiyonel olarak hiçbir işlevi yok ama çekiciliği artırıyor. Ben de çok hoş göründüğünü düşünüyorum. Özellikle düşük belli pantalon modası sonrasında, poponun üst kısmı ortaya çıktığı için oradaki iki çöküntünün kadınsı özelliği daha çok vurguladığını düşünüyorum.

Kadınlar en çok kimin bacağına, kalçasına, yüzüne özeniyorlar?
- Bacak olarak özendikleri bir kişi yok, sadece kendi bacaklarına odaklanmışlar. Popo olarak, Jennifer Lopez’in poposunu birçok kadın sevmiyor, ben de sevmiyorum çünkü oran olarak vücuduna göre büyük. O şeklin küçüğü makbul. Jennifer Lopez’deki o popo, onu olduğundan küçük gösteriyor çünkü o popo bacaktan çalıyor.

Haberin Devamı

Peki sizce dünyada ideal ölçelerdeki kadın ve erkekler kimler?
- Adriana Lima’yı yüz olarak beğenirim. Bence sempatiklik güzellikten daha önemli. Demi Moore’u da beğenirim. Erkeklerde George Clooney, Richard Gere’nin yaşlılığını, Al Pacino’yu beğenirim.

KADINDAN ERKEK YAPMAK DEĞİŞİK ŞEYLER HİSSETTİRİR

Yaptığınız en ilginç estetik hangisi?
- Mesela kaburga kemiğinden kulak yapıyorsunuz, koldan burun yapıyorsunuz, ayak kemiğinden çene... Olmayan bir şeyi yeniden yapmak insanı daha mutlu ediyor. Cinsiyet değişimi de ilginçtir, yani değişik bir operasyondur. Kadından erkek oluşturmak çok değişik şeyler hissettirir cerraha.

 

Yazarın Tüm Yazıları