Yedikule Hayvan Barınağı takvimi ezber bozacak

Feyza Hanımcığım, sizden ricamız, ekiplerimizin bugün Yedikule Hayvan Barınağı’na getirdiği anneler ve bebekleri için yorgan, yastık, battaniye, mama gibi yardımlar beklediğimizi duyurmanız.

Haberin Devamı

Bir de ezber bozan Yedikule Takvimi’nin yeni sayısının hazır olduğunu hatırlatmak istedim.
Neden mi “ezber bozan” diye yazdım? Biliyorsunuz, kulaktan dolma yalan yanlış bilgilerle can dostlarından kolayca vazgeçebiliyor insanlar.
Hayvanlarını terk ederken de “Benim çocuğum veya ben daha önemliyim; sağlığım için hayvanımdan uzaklaşmak zorundayım” gibi haklı sandıkları gerekçeler belirtiyorlar ve biz gönüllü hayvanseverler gerçekleri ne kadar anlatsak da inanmıyorlar.
İşte takvimimizde bu kez yanlış bilinen veya hiç bilinmeyen, hayvanlarımızla ilgili bilimsel gerçekler yer alacak.
Çevre, aile baskısı gibi nedenlerle can dostunuzdan vazgeçmeyin istedik.
Takvimimizi barınağımızdan ya da internet sitemiz aracılığıyla temin edebilirsiniz. Kargoyla da gönderebiliriz
Meral Olcay
İletişim: 212 633 58 57- 0535 712 63 90

olcay.meral@gmail.com
yedikulebarinak@gmail.com

Haberin Devamı

Sevgili Meral Hanım, çalışmalarınızı her zaman takdirle karşılamış, barınağınızın örnek barınaklardan biri olduğunu görmekten mutlu olmuşumdur.
Bu yılki takviminizle de yine bir yeniliğe imza atıyorsunuz. Her yıl aldığım takviminizi hayvanları seven, sevmeyen tüm okurlarıma tavsiye ederim.
Eğer yararlanmama izin verirseniz, zaman zaman bu değerli bilgileri okurlarımla da paylaşmak isterim.
Çünkü gerçekten artık hayvanların terk edilmesine neden olan saçma düşüncelerden kurtulmamız, gerçek bilgilere ulaşmamız şart oldu.

Leoparın yaşam hakkı yok mu?

Ülkemizde artık neslinin tükendiği varsayılan leopara yıllar sonra yeniden kavuşurken aynı anda onu kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz.
Ancak bu hikâye, bir leoparın ölümüyle kapanmamalı.
Daha nicelerini kurtarmak için bir başlangıç yapabiliriz.
Ülkemizin doğusu, leoparlar için bir geçiş yolu. Bu nedenle nadiren de olsa bu türle karşılaşmak sürpriz sayılmamalı.
Yaşanan bu olay, nesli tehlike altında olan leoparın ülkemizdeki varlığı ve insanla karşı karşıya gelmesi halinde yaşanabileceklerin en acı kanıtı niteliğinde.
Bu türün korunması konusunda ne kadar hazırlıksız bir durumda olduğumuzun da bir göstergesi.
Yok olmanın eşiğine gelen bu türün yeniden hayata dönmesini sağlamak, yalnız kendilerinin değil, yaşam alanlarının ve beslendiği diğer türlerin popülasyonlarının da korunmasını gerektirir.
İnsanla hayvanı karşı karşıya getirmeyecek çözümler geliştirmek ve yöre halkının uğrayacağı zararları tazmin edecek girişimlerde bulunmak, yetkililerden beklentimizdir.
Doğa Koruma Direktörü Dr. Sedat Kalem

Haberin Devamı

Gündemdeki olay nedeniyle bana bu değerli bilgileri gönderen hayvan dostu arkadaşım sevgili Selma Tarhan’a çok teşekkür ederim.

Yazarın Tüm Yazıları