Yazın vazgeçilmez ritüeli; ayak bakımı

Yapılan araştırmalar, ayakların yaşam boyu tam 128 bin kilometreyi geride bıraktıklarını ortaya koyuyor.

Eh, o zaman böylesi bir rekorun da ödüllendirilmesi gerekir. Nasıl mı?

Araştırma sonuçlarına devam... Bir futbolcu, 90 dakikalık süre içinde yaklaşık 10 kilometreyi geride bırakıyor. Eğer ayakların gün boyu yere yaptığı basınç ölçülecek olursa inanılmaz bir rakam çıkıyor karşımıza; 2 bin 520 ton... Ve şimdi de sözümüz iflah olmaz moda tutkunlarına. Ortopedi uzmanı İngiliz profesör Maffulli’nin elde ettiği sonuç özellikle yüksek topuktan hoşlananlara; ortalama 60 kilo olan bir kadının topuklarıyla yaptığı basınç 2.6 tonluk bir filin ayağıyla yaptığının tam 28 katı. Bu ve buna benzer araştırmalar ayaklarımızın bizim için önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Vücudumuzun bu en hassas bölgesinde kemikler dışında, beyinle sürekli bağlantı halinde olan çok sayıda sinir ucu bulunduğunu da hatırlatmakta fayda var. Ve tüm bunlar vücudumuzun sağlığı konusunda beyni bilgilendiriyor.

YIKA VE ÇIK

Çin tıbbına göre vücudumuzdaki tüm bölgeler aynı zamanda ayaklarımızın altında da bulunuyor. Bir organ zayıfladığında ya da hastalandığında ayakların altındaki ona ait akupunktur noktası da ağrımaya başlıyor. Son yıllarda giderek yaygınlaşan refleksoloji masajları bu noktalara yapılan basınç teknikleriyle rahatsızlıkları ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Ayaklar yaşam boyu tam 128 bin kilometreyi geride bırakıyor... Bu aynı zamanda yürüyerek dünyayı üç kez kat etmeye denk geliyor. O zaman nasırdan da kaçış yok demektir. Nasırdan kurtulmanın en pratik yollarından biri ayak peeling’i uygulaması ya da banyo sonrasında ponza taşıyla nasırı yok etmek. Tabii, sonrasında ayakları rahatlatmanın yolu 10 dakikalık bir rahatlatıcı banyodan geçiyor. Esansiyel yağlarla hazırladığınız özel banyo, tırnakların yumuşamasını da sağlıyor.

Bazıları düz saç sever

Mükemmel buklelere kim hayır diyebilir ki? Ama kimileri için yaz melteminde uçuşan düz saçlar makbul. Öyleyse şimdi kıvırcıkları düzleştirme zamanı.

Yeni gelişmeler saçlara da el atıyor. Bunlardan sonuncusu olan teflon kaplı saç maşaları mükemmel oyunda en büyük yardımcılarımız. Ama dikkat! Saçlarınız fazla ıslak olmasın ve sıcak maşa uzun süre saçlarda kalmasın. Tabii buna ek olarak meyve asidi ekstreli ya da silikon içeren bakım serileri fön sırasında saçları sıcaktan koruyor. Eğer kıvırcıklarınızı sıkça düzleştiriyorsanız saç tipinize uygun bakım şampuanı ihmal etmeyin. Buklelerinizden uzun süreli ayrılmak niyetindeyseniz kuaförünüzün kimyasal uygulamasıyla saçlarınız düzlüğünü üç haftaya kadar koruyabilir. Bu tür uygulamaların saç tellerini kuruttuğunu, uçlarını kırdığını unutmayın.

Ayakkabınız ayağınızı kokutuyor mu?

Yürüyüş sırasında topuklarda, vücut ağırlığının beş katı basınç vardır. Spor sırasında ise dokuz katı... Bu yüzden ayakta meydana gelebilecek hasarları önlemek açısından ayakkabı ayağı iyi sarmalıdır. Ayaklar, nem ve kokuyla birlikte kendini belli eden yaklaşık 90 bin ter bezi üretir. Bunu önlemek için uzmanlar, özel ayak pudraları ya da spreyler öneriyor. Ürünlerin içeriklerindeki alüminyum tuzları teri buharlaştırarak kötü kokuları önlüyor.

Yüksek topuklar

l Beğendiğiniz ayakkabı ne kadar şık olursa olsun, önemli olan ayakkabının ayağınızın ölçüsüne kesinlikle uygun olması. Eğer ucu sivri modellerden hoşlanıyorsanız, satın alacağınız ayakkabının ayak numaranızdan bir numara büyük olmasına dikkat edin. Böylelikle ayak parmaklarınızın uç tarafta sıkışmasını engellemiş olursunuz.

l Eğer yüksek topuklularınızla sıkça ve uzun bir yolda birlikte oluyorsanız, o zaman leğen kas sisteminizin ömrünü kısalttığınızı hatırlatalım. Ayakuçlarınızda yükselerek bacak germe egzersizlerini sıklıkla yapmalısınız. Tüm ayak parmaklarınızı aşağıya doğru kıvırın, kısa bir süre bekletin, bırakın.

ÜRÜN MARKET

Güneş keyfinize gölge düşmesin

Çoğumuz yazı bile beklemeden sıcaklık arttıkça dışarıda çok daha uzun süre vakit geçirmeye başlıyoruz. Ancak yaşlılık belirtilerinin ve çizgilerin yüzde 90’ı UV ışınlarından kaynaklanmakta. Clinique geliştirdiği yeni UV-response face cream SPF30 Güneş Koruma, uzun dönemde oluşabilecek yaşlanma belirtilerini önlemeye yardımcı oluyor ve anti-oksidan’lara karşı koruma sağlıyor. Yeni UV-response body gel-lotion SPF15 Güneş Koruma ise güneşin yoğunluğuna göre artan aktif-güneş teknolojisiyle anti-oksidant onarım sağlıyor.

Anti aging güneş bakımı

Her geçen gün etkisi daha fazlalaşan güneşin zararlı ışıklarından ve yarattığı yaşlanma etkilerinden korunabilmenin en pratik yolu anti aging güneş bakımı formülleri. İlk leke önleyici teknoloji Estee Lauder laboratuvarlarında geliştirilen A.S.P : Anti Sun Protection, anti aging güneş formülleri arasında önemli bir yere sahip. Kolay sürülen, su geçirmeyen ve nemlendiren A.S.P : Anti Sun Protection yaşlanmanın görünen izlerini bu günden engellenmesine yardımcı oluyor.
Yazarın Tüm Yazıları