“Bana yaşını söyle sana hangi çiçek olduğunu söyleyeyim” Kadın her yaşta çiçektir

Kadınlar neden çiçeğe benzer? Kadınlar çiçeğe benzer çünkü bir kadın tıpkı bir çiçek kadar hassas, zarif, kırılgan ve narindir.

Haberin Devamı

Bir çiçeğe ne kadar iyi bakarsanız size o kadar güzel açar. Hayatınızı renklendirip moralinizi yükseltir. Ama ona iyi bakmazsanız boynunu büker ve solar. Peki, ama acaba siz yaş aralığınıza göre hangi çiçeksiniz ve sizin duygularınızı hangi çiçek ifade ediyor?
İşte yanıtları...

 “Bana yaşını söyle sana hangi çiçek olduğunu söyleyeyim”  Kadın her yaşta çiçektir

Anemon çiçeği

“Bana yaşını söyle sana hangi çiçek olduğunu söyleyeyim”  Kadın her yaşta çiçektir

20’li yaşlar: Rüzgârın kızı

Acabalar ve zikzaklar dönemi

20’li yaşlardaki bir kadın, gençliği ifade eden anemon çiçeğine benzer. Anemon çiçeği Türkiye’de dağ lalesi, Yunancada ise şekli sebebiyle rüzgârın kızıdır.

Haberin Devamı

Biyolojik olarak: Yirmili yaşlarda artık hormonlar oturmuş, cildin yapısı belirlenmiştir.

Fiziksel olarak kas yoğunluğunun artışı bu yaşlarda yavaşlar ve kemik gelişimi durur. Cildin yağ oranı düşer ve ince çizgiler ufak ufak oluşmaya başlar.

Piskolojik olarak: Bu yaşlar gençliğin en kritik yaşları olurken kişinin hayatında zikzaklar çizdiği, acaba dediği bir dönem olarak da nitelendirilir. 20’li yaşlardaki bir genç kız, rüzgâr gibidir. Bu yaşlardaki bir kadının ruhsal durumu bazen doğudan bazen de batıdan eser.

Papatya

“Bana yaşını söyle sana hangi çiçek olduğunu söyleyeyim”  Kadın her yaşta çiçektir

Sevgi kadını

30’lu yaşlar: Farkındalık ve bolluk dönemi

 Papatya çiçeği temiz sevgi, bolluk ve sıhhat anlamlarını da ifade eder. Sevginin ifadesi olan papatya ilkbaharın gelmesiyle kırlarda kendini gösterir. 30’lar bir hanımefendi için aslında bolluğun ve bereketin yaşıdır.

Biyolojik olarak: Bu yaşlar birçok anlamda yaşlanmanın ilk belirtilerinin yaşandığı zamanlardır.

Sağlık anlamında cildin kolajen (elastikiyet) miktarı azalır ve ilk kırışıklıklar kendini gösterir. Bir yaşlanma belirtisi olan saçlardaki ilk beyazlar da yine bu yaşlarda kendini gösterirler.

Haberin Devamı

Psikolojik olarak: Otuzlu yaşlar bir kadının hayatında evlilik, ilk annelik heyecanı, hatta ikinci veya üçüncü kez anne olmak gibi çok özel duyguların da yaşanmasına denk gelen unutulmaz bir dönemdir. Hormonlar sürekli değişiklik gösterdiği için bu yaşta bir kadın zaman zaman kendini artık yaşlanıyor gibi hissedip duygusal dalgalanmalar yaşayabilir.

Sarı lilyum

“Bana yaşını söyle sana hangi çiçek olduğunu söyleyeyim”  Kadın her yaşta çiçektir

40’lı yaşlar: Mantık kadını

Kendine güven ve mantık dönemi

 Sarı lilyum; sevgi ve güven anlamını ifade eden nadir bulunan bir çiçektir

Biyolojik olarak: 40’lı yaşlardaki bir kadını sağlık açısından değerlendirdiğimizde artık sindirim sistemi fonksiyonlarının iyice yavaşladığını görürüz. Aynı zamanda bu yaşlarda ciltte sarkmalar da meydana gelir. Ciltteki çizgiler ve kırışıklıkların da iyice belirginleştiği bu yaşlar yine saçlardaki beyaz oranının git gide arttığı dönemdir.

Haberin Devamı

Psikolojik olarak: 40’lı yaşlardaki bir kadın tıpkı sarı lilyum çiçeğinin anlamında olduğu gibi kendini daha çok sevip güven duyar. Bu sebeple 20’li veya 30’lu yaşlarındaki gibi rüzgârın etkisiyle hareket etmek yerine, daha fazla mantıklı düşünür ve kendine olan özgüveniyle hareket eder.

Kırmızı krizantem

“Bana yaşını söyle sana hangi çiçek olduğunu söyleyeyim”  Kadın her yaşta çiçektir

Keşkelerin kadını

50’li yaşlar: Kabul dönemi

yunancada ‘altın çiçek’ anlamına gelir. Sessiz istekleri ifade eder.

Biyolojik olarak: Bu yaşlarda artık besinlerden alınan kalorilerin çok azı yakılır ve bu yüzden kalorilerin çoğu yağ olarak vücutta, özellikle de bel bölgesinde depolanır!

Bu yaşlarda ciltteki kırışıklıklar da iyice derinleşmiş ve ciltteki yağ oranı azalmış olduğundan cilt sarkar. Saçların da hepsi beyazlaşır. 50’li yaşlarda menopozdan sonra göğüslerde yağ birikimi olur.

Haberin Devamı

Psikolojik olarak: Ellili yaşlarında bir kadın eskiye dönüp baktığında, “Keşke o günlerde şunu da yapsaydım. O fırsatlar şu an elime geçse..” diyerek sessiz istekler duyar.

Kardelen çiçeği

“Bana yaşını söyle sana hangi çiçek olduğunu söyleyeyim”  Kadın her yaşta çiçektir

Sabır kadını

60’lı yaşlar: Ya sabır dönemi

 Kardelen, kışın karlı günlerinde açmasından ötürü özel bir çiçektir. Karın yağmasını bekleyen bu çiçek, karın kokusunu alır almaz toprağın altından çıkar. Bu yüzden de fedakârlığı ve sabrı ifade eder.

Biyolojik olarak: Tüm vücutta ve adalelerde sarkma meydana gelir. Menopozun etkisiyle artık hareket kısıtlılığı da başlamıştır.

Psikolojik olarak: 60’lı yaşlardaki bir kadın da tıpkı kardelenin anlamında olduğu gibi sabırlı, dayanıklı ve hassastır.

Haberin Devamı

Kırmızı lale

“Bana yaşını söyle sana hangi çiçek olduğunu söyleyeyim”  Kadın her yaşta çiçektir

Tutkulu aşkın sembolü

70’li yaşlar ve üzeri:

Hayata sıkı sıkıya tutunan kadın

Doğada çok sık rastlanmayan tutkulu bir aşkın sembolü olan bir çiçektir. Yaş aralığı yetmiş ve üzerinde olan bir kadın her ne kadar her şeyden şikâyet etse de yılların verdiği tutkulu bir aşkla hayata sıkı sıkıya tutkulu bir şekilde bağlanmıştır.

Biyolojik olarak: Daha yavaş düşünme, algılamada ve yeteneklerde zayıflama, dikkatsizlik, öğrenme yetisinde azalma, motor kabiliyetlerin zayıflaması başlamıştır.

Psikolojik olarak: Kendini yalnız hissetme, hastalanma korkusu, unutkanlık yetersizlik düşüncesi, yaşlılık sendromu ve depresyon gibi duygular kendini gösterir.  

Her yaş için ortak tavsiyeler

∆ Kendinizi olduğunuz gibi kabul edin.

∆ Hayattaki küçük şeylerden keyif alın.

∆ Hayır diyebilmeyi öğrenin.

∆ Sevdiğiniz bir işte ilerleyin.

∆ Hayallerinizin peşinden gidin.

∆ Sizi kimsenin anlamadığını düşündüğünüzde gerekirse psikolojik destek almaktan çekinmeyin.

∆ Sağlıklı beslenin ve haftada üç gün spor yapın.

Tabii tüm bunları yaparken eğlenmeyi unutmayın. Bahaneler üretip tembellik yapmayın ve kendinizi etrafına mis kokular saçan bir çiçek gibi düşünün.

Anneler Günü kutlu olsun

Anneler Günü bu yıl 14 Mayıs’ta kutlanacak. Bir kadını süsü ve makyajı değil, anneliği güzelleştirir. Şimdiden tüm anne ve anne adaylarının günü kutlu olsun. Haftaya görüşmek üzere...

Yazarın Tüm Yazıları