Partiler listelerinde temsilcilerimize sırtını döndü: Rumeli ve Balkanlılar kırgın

Bilimsel olarak kanıtlanmış 32 milyonluk nüfusumuza rağmen, TBMM’de yer alan partilerimizin ‘üst akılları’nın bizleri yine yok sayarak aday listelerinde yer vermediğini ve yok sayıldığımızı görmenin kırgınlığı içindeyiz.

Haberin Devamı

- Partilerimizin her vatandaşımıza ulaşma, derdine derman olma ve helalleşme iddiasına rağmen, gönülleri yapacak, ‘Halil İbrahim Sofrası’nda camiamızı temsil edebilecek, sevilen, sayılan ve liyakatli Rumelili adaylara seçilebilecek sıralarda yer bulunamaması, vicdanları yaralamış ve temsilcisi olduğumuz insanlarımızın infialine sebep olmuştur.

- Vatan ve millete hizmet amacı ve STK’larımızın desteğiyle, sorumluluk alarak, elini taşın altına koyan temsilcilerimizin yok sayılmasını, partilerimizin akıl tutulması olarak değerlendiriyor, en kısa zamanda bu yanlışın düzeltilmesini bekliyoruz.

- Yüzde 0.5 oyu dahi olmayan partilere büyük ödünler vererek yanlarına alma çabalarına rağmen, Türkiye nüfusunun yüzde 37’sini temsil eden Rumeli camiasının temsilcilerine sırtını dönen siyasi partilerimizin genel başkan ve yetkili kurullarına; yıllardır uygulanan “Adaylar bizden, oylar sizden” mantığının sürdürülemeyeceğini, siyasetin her kademesinde içimizden çıkan adayları görmek, hak ettiğimiz oranda temsil edilmek istediğimizi önemle hatırlatıyoruz.

Haberin Devamı

Kamuran ATAKAN 

Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı

ATATÜRKLÜ ARMA YENİDEN SÜPER LİG’DE

Yılport Samsunspor, 11 yılın ardından hak ettiği yere, Süper Lig’e döndü. Formasında Atatürk armasını taşıyan tek kulüp olan Samsunspor, yılların özlemini bu sezon dindirdi ve 11 yılın ardından Süper Lig’e geri geldi.

Eyüpspor’un kendi sahasında Gençlerbirliği’ne 2-0 yenilmesinin ardından, Spor Toto 1. Lig’de sezonun bitimine 6 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Vefakâr taraftarları kutlamalara başladı.

Samsunspor’un başarısında en büyük pay, kuşkusuz kayyumda iken kapanma aşamasında olan kulübü sahiplenen Başkan Yüksel Yıldırım’ın. TFF 2. Lig’de Başkanlığı üstlenen Yüksel Yıldırım, kesenin ağzını açarak çok sayıda oyuncuyu takıma kazandırdı. Önce Spor Toto 1. Lig’e, 11 yıl sonra Spor Toto Süper Lig’e taşıdı Atatürk armalı takımı. Bayram Bektaş’ın istifası üzerine doğru tercihle teknik direktörlüğe getirilen Hüseyin Eroğlu başarının mimarlarındandı. Eroğlu, Altınordu’da uzun süren hocalık döneminde bugün Avrupa’da top koşturan Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder’in yanı sıra Barış Alıcı ve kaleci Berke Özer’i Türk futboluna kazandırdı. Hüseyin Eroğlu, Samsunspor’u şampiyon yaparak kariyerini tepeye taşıdı.

Haberin Devamı

BU İSİMLERİ UNUTMAYIN

Kurulduğundan beri ‘Kırmızı Şimşekler’in başarılarında iz bırakan ve unutulmayan efsane başkan, hoca ve oyuncular adları şöyle:.

- Başkanlar: Hasbi Menteşoğlu, Yılmaz Ulusoy, Nüzhet Ulusoy, Hakkı Tomaç, Fehmi Sağlamer, Emin Kar, İsmail Uyanık, Kazım Yılmaz.

- Hocalar: Kamuran Soykıray, Nuri Asan, Metin Türel, Abdullah Gegiç, Gigi Multescu, Hüseyin Kalpar, Yücel İldiz, Ertuğrul Sağlam.

Basri Dirimli, Lefter Küçükandonyadis ve Turgay Şeren de Atatürk armalı Samsunpor’da kısa dönem hocalık yaptı.

- Oyuncular: Avrupa Gol Kralı Tanju Çolak, Abidin Akmanol, Temel Keskindemir, ‘Çolak’ lakaplı Ömer Kuranel, ‘Dobi’ lakaplı Hasan Şengün, Serkan Aykut, Celil Sağır, Ercan Kol, Hayri Kol, Kemal Dikmener, kaleci Tekin Üstündağ, Cazip Sezer, Rıfat Usta.

Haberin Devamı

TASARRUFA DEVAM

İski verilerine göre, İstanbul barajlarında doluluk oranı uzun süreden beri ilk kez 41.93’e, önceki akşam da yüzde 44.38’e yükseldi. Son aylarda yaklaşık yüzde 4.5 oranında bir artış sağlandı. Bu veriler hâlâ 2022’ye göre yaklaşık yarı miktarda düşük. Yani tasarrufa devam diyoruz!

GÜNÜN SÖZÜ

Demokrasi bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar.” (Platon)

GENÇ YÜZLER İSTANBUL’DA

Gençlerin sesini, özgür ve demokratik şekilde topluma ve siyasi partilere duyurmak üzere başlatılan sivil gençlik oluşumu ‘Gençliğin Yüzleri’ kapsamında İstanbul Siyasal Forumu gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Gençlerin milletvekilleriyle buluşacağı ve önerilerini karşılıklı olarak tartışabileceği İstanbul Siyasal Forumu, 16 Nisan Pazar günü CHP Gençlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili adayı Gökçe Gökçen, İYİ Parti Kurucu Genel Başkan Yardımcısı Taylan Yıldız ve HDP İstanbul Milletvekili Adayı ve Gençlik Meclisi Sözcüsü Dersim Dağ katılımıyla Dedeman İstanbul Otel’de gerçekleşecek. İstanbul Siyasal Forumu’na AK Parti, DEVA Partisi ve Türkiye İşçi Partisi’nden de katılım bekleniyor.

SU HAVZALARI İMARA AÇILMAZ

Kentsel dönüşüm gerekçesiyle İstanbul’un su havzalarını imara açmak, en az deprem kadar ağır sonuçlar doğurabilecek çevre sorunlarına davetiye çıkarmaktır. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmaktır. Kentsel dönüşümü, mevcut yapılaşmış alanların dışına taşmadan yapabilmektir, doğru olan. Faruk ÇEBİ

Haberin Devamı

THY ZARARINI KİM ÖDER

11.04.2023 günü THY’nin TK965 uçuşu ile Kahire-İstanbul uçuşu gerçekleştirilirken, uçak pist başına gelmeden yolcunun biri uçuştan vazgeçti ve uçak park etti, yolcu indirildi. Bu nedenle uçak 1.5 saat rötar yaptı. Uçak en yeni model A350 tipti. Yolcunun THY’ye verdiği zararın 100 bin dolar olduğu öğrenildi. Bu yolcu yüzünden uçakta transit yolcuların uçuş programları altüst oldu. Peki bu görünmeyen zararı kim öder? THY’ye soralım, bu tip yolcular kara listeye alınıyor mu? Oluşan zarar, engelleyen yolcudan alınıyor mu? Bu tür engellemeler dava konusu oluyor mu?

BİLİYOR MUSUNUZ

- 28. Dönem Bağımsız Milletvekili adayı İsmail Uslu’nun, “Muğla için Muğlalılar ile birlikte hizmet üreteceğiz. Muğla’da un var, şeker var ama helva yapacak irade yok” dediğini...

Yazarın Tüm Yazıları