Livaneli’nin açıklamaları üzerine Hacaloğlu dedi ki: ‘Gerçek CHP’liler sizi affetmeyecek’

CHP’den Kadıköy bölgesinden üç dönem milletvekilliği ve devlet bakanlığı yapan Algan Hacaloğlu, son günlerde Zülfü Livaneli’nin CHP ve eski genel başkanlar Bülent Ecevit ve Deniz Baykal haklarındaki, kendi sözleriyle ‘kabul edilemez, siyaset bilimi doğruları ile tarihi gerçekleri tahrif eden’, iddiaları üzerine şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Ben, köklü bir CHP’li olarak, sadece tarihi gerçeklere ve Sayın Deniz Baykal’ın TBMM zabıtları ile CHP’nin basılı haldeki dökümanlarında yer alan gerçek sözlerine atıfta bulunarak, siyaset dünyamızda yaratılmak istenen, hangi amaca hizmet etmek istediği şimdilik çok net olmayan komplo ve kargaşalara kendi penceremden açıklık kazandırmak istiyorum.

Sayın Livaneli, Deniz Baykal hakkında söylediklerinizi size hiç yakıştıramadım. Kesinlikle katılmıyorum. Bugün (önceki gün Ahmet Hakan’ın köşesinde yazdıkları), benim de paylaştığım görüşlerin, aydın bir kişi olarak sizi derin düşünmeye, düşündüklerinizi yeniden irdelemenize yol açmasını diliyorum.

Hatırlar mısınız; 22. dönem seçilmiş olan CHP İstanbul milletvekillerini eşleri ile birlikte Çankaya’daki evimizde ağırlamış, kaynaşmalarına katkıda bulunmayı amaçlamıştım. Geçenlerde koronavirüsten kaybettiğimiz ağabeyim Çetin Hacaloğlu ve eşi Gülden (Öymen) Hacaloğlu vasıtasıyla Paris’te oluşan dostluğunuz, ilişkimize ayrı bir derinlik kazandırmıştı.

Haberin Devamı

Ancak o gün bir sözünüzü hiç unutamıyorum: ‘Keşke siyasete hiç girmeseydim, milletvekili seçilmemiş olsaydım...’ Evet aynen böyle söylemiştiniz. Belli ki CHP milletvekili olmanın ‘sorumluluk ve duyarlılıklarını’ taşımakta zorlanmakta idiniz. Evet keşke, sanatçı-aydın kişiliğinizle gönüllerimizde taht kurmaya devam etseydiniz.

Bilmediğiniz, içselleştiremediğiniz siyasetten uzak dursaydınız.

Atatürk’ün kurucusu olduğu Partimiz hakkında, dünü ve bugünü ile hak etmediği saldırılarda bulunmasaydınız.

Birileri sizi affedebilir ama gerçek CHP’liler, sosyal demokratlar sizi hiçbir zaman affetmeyecek.”

GÜNÜN SÖZÜ

“Sen taşla toprakla bir şeyler yaparsın, o bir yapıdır. Ama birden bir şey yüreğime dokunur, ah ne güzel derim. İşte o mimaridir.” Le Corbusier

107 BİN İMZA TEMİZ HAVA HAKKI İÇİN MECLİS’TE

İklim Değişikliği Politika ve Araştırma Derneği, kömürlü termik santrallerin filtresiz çalışmaması için atılan 107 bin 139 imzayı, parti yöneticileri, grup başkan vekilleri ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine teslim etti. Dernek açıkladığı raporla, 2020 yılının başında kapatılarak altı ay sonra yeniden açılan kömürlü termik santrallerin hâlâ çevre yatırımlarını tamamlamadan geçici izinlerle çalışmaya devam ettiğini ortaya koydu.

Haberin Devamı

Çevre yatırımlarını tamamlamayan kömürlü termik santrallerin havayı ve suyu kirletmeye devam etmemesi için yürütülen #izinvermeyin kampanyası ile 1-1,5 yıldır çevre ve insan sağlığına zarar vermeye devam eden tesislere dikkat çekilerek, bacadan çıkan emisyon değerlerinin paylaşılması çağrısında bulunuluyor.

İŞÇİYE GÜNDE 1 TL YEMEK ZAMMI AYIP DEĞİL Mİ?

İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (AYEDAŞ) işçileri, firmanın yetersiz ve komik zam teklifini EnerjiSA’nın Maltepe’deki binasının önünde toplanarak protesto etti. Şirketin zam teklifinde en dikkat çeken ise günlük yemek için 1 TL zam artışı; yani 19,50’den 20,50 olarak artış yapılması. Sosyal yardım aylık 150 TL; zam oranları ise yılın ilk altı ayı yüzde 6, ikinci altı ayı yüzde 5, ikinci yılın ilk altı ayı yüzde 4, ikinci altı ayı yüzde 4, üçüncü yılın ilk altı ayı yüzde 4, ikinci altı ayı yüzde 4 olarak teklif hazırlanmış.

Haberin Devamı

Özel enerji dağıtım şirketleri sadece çalışanları değil vatandaşı da çok mağdur ediyor, bilhassa bu salgın döneminde borcunu ödeyemeyen milyonlarca vatandaşın sözleşmesini feshederek icralık yaptı. Yeni sözleşme yapılınca yine para alınıyor, sonuç olarak Devlet bir an evvel bu işe el atsın, vatandaşı bu şirketlerin elinden kurtarsın. Erdal KESKİN

NE TARIMA NE TURİZME FAYDASI VAR

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Finike-Demre-Kaş-Kalkan Devlet Yolu’nun yapımını TBMM’ye taşıdı. “Batı Antalya’da Finike-Demre-Kaş arasında yapılması planlanan, verimli tarım arazileri, doğal ve arkeolojik sit alanları, endemik canlı ve bitki türlerinin yaşam alanlarından geçen, ne tarıma ne turizme hiçbir faydası olmayan 4 şeritli otoyol projesinin iptalini istiyoruz” diyen Subaşı, “Bu proje yap-işlet-devret modeliyle mi inşa edilecektir? Hangi firmalar bu proje için teklif vermiştir? Aralarında Makyol şirketi var mıdır?” diye sordu.

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

- #MÜZİKYAŞATIR sloganı ile nitelikli sanat etkinliklerine imza atan Bozcaada Belediyesi, pandeminin yarattığı olumsuz havayı dağıtmak için bugün 21.30’da Bozcaada Kalesi’nde piyano virtüözü Gülsin Onay’ın konserine ev sahipliği yapacak.

- DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu 4. Yargı Paketi için “Hukuk devletini reddeden iktidarın hukuk reformu yapacağım demesi ancak trajikomiktir” dedi.

400 BİN SPUTNİK V SORGULANIYOR

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Rusya ile yapılan 50 milyon dozluk anlaşma kapsamında ilk partide alınan 400 bin doz Sputnik V aşısı, aradan üç hafta geçmesine rağmen halen kullanılmaya başlanmadı. Bunun nedeninin kamuoyuna açıklanması gerekir. Yoksa aşılarda bir sorun mu çıktı? Öyleyse Rusya’ya ödenen paralar geri alınabilecek mi?” diye sordu.

Yazarın Tüm Yazıları