İndirimlere dikkat

11 Kasım’da Bekârlar Günü ile başlayan indirimli alışveriş dönemi, 24 Kasım Çılgın Cuma ve 27 Kasım Cyber Monday ile devam edecek.

Haberin Devamı

Kasım ayı boyunca indirim ve kampanyalardan faydalanmak isteyen vatandaşın bu dönem çok dikkatli olması gerektiğini belirten TOBB E-ticaret Meclisi Üyesi, Ticimax E-ticaret Sistemleri Kurucu CEO’su Cenk Çiğdemli, gerçek olamayacak kadar güzel olan indirim ve kampanya tekliflerine karşı uyarıda bulundu. 

Çiğdemli, online alışveriş yaparken siber saldırıların hedefi olmamak ve güvenli alışveriş yapabilmek için şu ipuçlarını paylaştı: 

- Alışverişi kendi cihazlarınızla yapın. İster bilgisayarınız ister tabletiniz veya akıllı telefonunuz olsun, alışverişte kendi cihazınızı kullanın. Cihazın davranışındaki tuhaflıkları ayırt etmek sizin için çok daha kolay olacaktır.

- Halka açık wi-fi noktalarından alışveriş yapmamaya çalışın. Her internet bağlantısı, online ödemeler için yeteri kadar güvenli değildir. Online alışveriş için çarşı ve alışveriş merkezlerindeki halka açık wi-fi noktalarını kullanmayın. 

Haberin Devamı

- Kredi kartı veya sanal kredi kartı kullanın. Kredi kartı kullanarak yapılan satın alma işlemleri, vadesiz veya tasarruf hesaplarınızda tuttuğunuz paranızı kapsamadığından, daha güvenlidir. Hatta limiti sınırlanmış sanal kredi kartı kullanırsanız, riski minimize etmiş olursunuz.

- Güvenlik yazılımınız güncel olsun. Halen yapmadıysanız, birden fazla koruyucu katmana sahip güvenilir ve güncel bir internet güvenliği çözümü yükleyin.

- Online adres çubuğunu her zaman kontrol edin. Tanınmış bir siteyi gördüğünüzde bile tedbiri elden bırakmayın. Dolandırıcılar orijinal emsalleriyle neredeyse tamamen özdeş olan sahte web siteleri oluşturabilirler. Gözünüz URL’nin yani adres çubuğunun üzerinde olsun. Sahte siteler, taklit etmeye çalıştıkları resmi sitelerden farklı internet adresleri kullandıkları için kolayca tespit edilebilirler.

- Alışverişten sonra ekstrelerinizi kontrol edin. Banka ve kredi kartı hesap bakiyelerini kontrol etmek, özellikle normale göre yoğun alışveriş yapılan dönemlerin ardından her zaman iyidir.

ATATÜRK’ÜN “GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER” DEDİĞİ GEMİ

KARTAL İSTİMBOTU ‘ANIT’ OLDU

Haberin Devamı

Mustafa Kemal Paşa’nın, İstanbul’un işgal edildiği 13 Kasım 1918’de, işgalcilerin arasından geçerken güverteden “Geldikleri gibi giderler” diye haykırdığı Kartal istimbotunun öyküsünü belgeselci Serkan Koç’tan dinliyoruz:

“Gemiyi Tuzla açıklarında bulduk ve kurtardık; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim ettik. Bu gemiyi kurtardıktan sonra bir yıl süren restorasyon sonucunda ‘anıt gemi‘ statüsünde gemilerden biri haline getirdik. Bu süreç Devrim Erbil, Doğan Hasol, Bingür Sönmez, Kardak kahramanları, sanatçı ve 5 bin yurttaşın katkısı ile gerçekleşti.

Belgeselin galası pazartesi günü Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Anıt yapı Ayasofya, Kız Kulesi, Galata Kulesi ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü gibi İstanbul’un en önemli birkaç eserinden biri olacak. Sergileme alanı olarak, tarihi anlamına uygun olarak Beşiktaş Deniz Müzesi’nin hemen yanındaki açık alan seçildi. Ancak bilinmeyen nedenlerle anıt, kendisine yakışacak yere taşınmıyor!”

Haberin Devamı

Bu kadar emek gösterilmiş, dünyanın bağımsızlık savaşı veren bir ülkenin sembolü olmuş bir geminin kendi yerinde sergilenmesi daha uygun olmaz mı?

Beşiktaşlılar bu geminin taşınması istiyor.

MESAJ PANOSU

PROF. ARAL OKAY’I UĞURLADIK

Dünyanın en etkili biliminsanları arasında yer alan Prof. Dr. Aral Okay hayatını kaybetti. Okay, Stanford Üniversitesi ile Hollanda merkezli bilimsel yayın şirketi Elsevier’in 2020’de dünyanın en etkili biliminsanları listesindeydi. 66 İTÜ’lü akademisyenle birlikte Kariyer Boyu Etki listesine adını yazdırdı. Georg Forster Araştırma Ödülü, 1968’de TÜBİTAK Teşvik Ödülü, 1992’de Sedat Simavi Fen Bilimleri Ödülü, 2002’de TÜBİTAK Bilim Ödülü alan Okay, 1996’da TÜBA asli üyesi, 2009’da Amerika Mineraloji Derneği Şeref Üyesi seçilmişti.

Haberin Devamı

ARAP KÜLTÜRÜ YOK MU EDİLİYOR!

NTV’de Ceyda Düvenci’nin konuğu dizi yapımcısı Saner Ayar, şöyle diyordu: “Arap ülkeleri Türk dizilerini yasakladı. Oysa tüm diziler izlenme birincileri. Niye diye sorduğumuzda bize “Bu diziler güzel ama Türk kültürünü aşılıyor. Arap kültürünü yok ediliyor” yanıtını verdiler.

GÜNÜN SÖZÜ

“Eski odun yakın, eski şarap için, eski arkadaşınıza itimat edin ve eski eserleri okuyun.”

(Bir Türk atasözü)

BİLİYOR MUSUNUZ?

-AVRUPA Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından verilen ve alanında en prestijli ödüllerden biri sayılan ‘Şeref Bayrağı’ ödülüne Beşiktaş Belediyesi’nin layık görüldüğünü...

-CHP Milletvekili Aylin Yaman’ın çok sayıda sağlık çalışanının atama beklediğini belirterek atamaların bir an önce yapılması gerektiğini söylediğini...

Haberin Devamı

-NİĞDE Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, ekonomik krizin vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak amacıyla, gelir vergisi oranlarının revize edilmesi için kanun teklifi hazırladığını...

-TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın üçüncü kez adaylığa soyunduğunu, buna karşılık geçen üç dönemin milletvekili, Özgür Özel’in başından beri destekçisi olduğu bilinen Dr. Candan Yüceer’in, pazar günü adaylığını açıklayacağını, bu arada Çorlu’da üç kez belediye başkanlığı yapan Dt. Ünal Baysan’ın Albayrak aday olmazsa yarışa katılacağını, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un yine aday olduğunu, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın TBB Başkan adaylığını düşündüğünü...

- AKP’nin Hatay’a İbrahim Güler’i aday göstereceğini...

- ESKİ eğitim sendikacısı Mehmet Balık’ın, CHP Serik Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını ilan ettiğini...

- ‘ENERJİ gelecektir’ mottosu ile her yıl gerçekleşen EIF Fuarı’nda bu yıl bir ilk gerçekleştirilerek; Sürdürülebilir ve Temiz Enerji alanında faaliyet gösteren ASUNIM firması öncülüğünde, fuarın kurulumunda çıkan atıkların 15-17 Kasım arasında CNR Fuar Merkezi’nde sanatçı Adnan Ceyhan tarafından bir sanat eserine dönüştürüleceğini...

- MAYIS ve kasım aylarında iki taksit olarak ödenen Emlak veya Çevre Temizlik Vergisi 2. taksit ödemelerinin 30 Kasım Perşembe günü sona ereceğini...

Yazarın Tüm Yazıları