Hiçbir eserimiz kalmayacak

Hani arkeologlar yıllar öncesinin eserlerini araştırır ya bugünkü teknoloji ile yapılan hiçbir şey gelecekte araştırılamayacak. Neden mi?

Haberin Devamı

Çünkü bugün ürettiğimiz birkaç ürün türü hariç hiçbir şey gelecekte varlığını korumayacak.

Nasıl mı?

Ürünlerin yapımında kullanılan malzemeler bu yok oluşun tek nedeni. Plastik ve lastik gibi petrol ürünleri, petrol ürünlerinden elde edilen tutkallar kullanılarak üretilen eşyalar, tekstil ürünleri, aksesuarlar, yapı malzemeleri. Beton kullanılarak yapılan binalar, köprüler, yollar...

Hiçbir şey mi kalmayacak?

 Hayır. Cam, seramik, bazı taş türleri ve oksitlenmeyen metal türlerinden imal edilen şeyler kalacak.

İşte, bu süreçte dünyaya bırakabileceğimiz tek şey bu.   Murat SEVGİ

GÜNÜN SÖZÜ

“Çocuklarınıza dünyalık bırakma telaşını yaşamayın, çocuklarınıza yaşanabilecek bir dünya bırakın.” Coşkun ARAL

ASKERİ LİSELER AÇILMALIDIR

GEÇEN günlerde “Kuleli Askeri Lisesi açıldı” haberi yayılmıştır. Ancak askeri liseler yerine harp okulları hazırlık sınıfları oluşturulmuş ve bütün hazırlık sınıfları topluca Kuleli yerleşkesinde eğitim ve öğretime başlamıştır. Bu uygulamayı Kuleli Askeri Lisesi binasında yapılmakla da askeri liselerin açıldığı algısı yaratılmıştır. Kuleli, Erzincan, Işıklar Askeri Liseleri, Heybeliada Deniz Lisesi, İzmir Hava Lisesi, Türkiye’nin en önemli liselerindendir. Bu liselerde askerlikle ilgili özel ders verilmez, fen liselerinin öğretim ve eğitim planı uygulanır.

Haberin Devamı

Askeri liselerde askerliğin yazılımı, harp okullarında ise askerliğin donanımı verilmektedir.

Subay olmak üzere seçilen gençlerin harp okullarına hazırlanmaları bir yıllık hazırlık sınıflarıyla değil, askeri liselerde sağlanmalıdır.

Askeri liseler, Türk ordusunun nitelikli insan gücü kaynağıdır. Askeri okullarda kardeşlikten öte, silah arkadaşlığı, dürüstlük, vatanseverlik, görev bilinci, şeref, gurur, güven ve itaat duygusu verilir. Askeri okullar sivil akademisyenlerce değil, kendi kuvvet komutanlıklarının ilgili akademik birimlerince denetlenip değerlendirilmelidir.

Büyük Atatürk, “Bir ordunun değeri, subaylarının ve komuta kademelerinin değeriyle ölçülür” demiştir.

Askeri liseler zaman geçirilmeden açılmalıdır. (Emekli P. Kd. Alb. Cumhur UTKU’nun ‘Askeri Liseler derhal açılmalıdır’ başlıklı yazısından)

Haberin Devamı

DP’NİN 7. BAŞKANI’NDAN ÇIKIŞ

6’LI Masa’nın altındakilere, arkasındakilere, üstündekilere bakıyoruz, yeni bir söylemleri yok, manifestoları yok, toplumu heyecanlandıran bir tek projeleri yok. Tek ortak yanları, Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin! Bu gibi aklı evvellere biz geçmişte ‘Vatan Cephesi’ olarak bir cevap şamarı vurmuştuk, galiba şimdi ikincisinin vakti geldi. 1946 kuruşlu orijinal Demokrat Parti’nin 7. Genel Başkanı Yalçın Koçak’ım ben. Bunu söyleme gereği duydum.

NEDEN ADAY OLMALI

ALTILI Masa’nın cumhurbaşkanı adayı merak konusu. CHP PM  Üyesi Eren Erdem Twitter hesabından bu konu ile ilgili bir video paylaştı. Partisinin genel başkanı Kılıçdaoğlu’nun aday olması gerektiğini ifade eden Erdem, paylaşımına “Tüm sorulara tek tek cevaplarıyla; ‘Neden Bay Kemal Cumhurbaşkanı olmalı?’” notunu düştü. Erdem videosunda, “CHP’de mevzu bitti zaten. Kemal Kılıçdaroğlu partinin adayıdır” dedi.

Haberin Devamı

SUDA HESAPLAŞMA 2030’LARDA

ORTADOĞU’nun şekillendirilmesinde su belirleyici neden olabilir mi?

Su politikaları uzmanı ve stratejist Dursun Yıldız bu soruyu şöyle yanıtlıyor:

“Bölgede su ve enerji üzerinden bir hesaplaşma yaşanacak. Senaryolar, 2030’da su sorununun artacağını söylüyor. Yaşanan enerji ve su yollarının kontrolüne ilişkin bir hesaplaşma. Arena, Doğu Akdeniz, Rusya buradan çekilmek istemiyor. Bu nedenle bölgedeki istikrarsızlık küresel güçlerin bölgeye müdahalesine yol açacak. Bölge daha sıcak günlere gebe.”

OKUYUNUZ
İki kitap

NASIL ki Atatürk’ü fesligillerden okumuyoruz. Atsız’ı da eski Marksistlerden, dönme kriptolardan, Kürdistancılardan okuyup öğrenemeyiz. Atsız’ı da izinden giden öğrencilerinden Hayri Yıldırım’ın 650 sayfalık kitaplarından okuyoruz. ‘Son Türkçü Atsız’ Ansiklopedisi, 1. cilt özet, Genişletilmiş yeni baskı (Hitapevi).

Haberin Devamı

GAZETECİ Altan Öymen’in yeni kitabı ‘Kuşaklar Arası’nı özetlersek;
90 yıllık bir hayatın birikimi, gazetecilik, siyaset ve Türkiye’nin yakın geçmişi üstüne bir sohbet... Konuşan, Atahan Ünal (Doğan Kitap).

BİLİYOR MUSUNUZ?

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in planlı, kurallı, kimlikli kent hedefiyle 45 ayda hayata geçirdiği 80 proje ve hizmet için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla toplu açılış töreni düzenleneceğini; ‘Antalya ikinci yüzyıla hazır’ başlığıyla yapılacak toplu açılış töreninin bugün 15.00’te Cam Piramit’te gerçekleşeceğini...

UNESCO himayesinde Kadıköy’de gerçekleşen ve Erkan Can, Nilüfer Açıkalın, Serdar Taşçı, Bahtiyar Engin, Emre Altuğ gibi sanatçı ve akademisyenlerin jüri üyesi olduğu Uluslararası İstanbul Nartugan Film Festivali’nin ödül töreninin bugün Kadıköy Kozzy AVM’de yapılacağını...

Haberin Devamı

11 KANALDA 54 KONUŞMACI

ÖNCEKİ akşam TV’lerde siyasi 11 kanalda Kılıçdaroğlu, İmamoğlu, Akşener, Saraçhane ve 6’lı Masa gibi esas başlıklar dışında bir tek LGBT konusu üzerinde, toplam 11 televizyonda tam 54 siyasetçi ve gazetecinin tartıştığını...

MESAJ PANOSU

YARGIÇLAR vicdani kanaatlerine göre karar veremediği sürece adalet gerçekleşmez ve halkın yargıya olan güveni giderek azalır. Yargıç, yasa kuralını uygularken bilgi ve deneyimi ile vicdanının sesini dinleyerek karar verme sorumluluğunu asla unutmamalı. İşte bu nedenle yargı tam bağımsız olmalı, siyasallaşmamalı. Av. Erol TÜRK

LÜLEBURGAZ
Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde Lüleburgaz Pancar Bölge Şefliği arazisinin satılmaması için yürütülen mücadele devam ediyor. Her gün başka bir oluşumun destek verdiği nöbet eylemi 133 güne ulaştı.

Yazarın Tüm Yazıları