Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar ve yardımcısı Sipahi yargılanıyorlar... Bu ilginç bir dava

Beşiktaş Belediyesi’ne bir önceki dönem yapılan yolsuzluk operasyonu neticesinde açılan davanın 18 Ekim 2023 günü Çağlayan Adliyesi’nde ikinci celsesi vardı duruşma iki gün sürdü; tanıklar ve sanıklar ifade verdi.

Haberin Devamı

Sonra davaya ilişkin beyanları alındı. Mahkemeye Av. Murat  Hazinedar ve yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi başta olmak üzere diğer tanık ve sanıklar katıldı.

Mahkeme heyetinin önünde ilginç ifadeler verildi; Hüseyin Avni Sipahi’nin önemli bir tespiti vardı: Tanıklar ilk verdikleri ifadelerinin hepsini unutmuştu. Heyete hitaben Sipahi şöyle dedi:

“Siz soruyorsunuz ancak hiçbiri hatırlamıyor, neredeyse tamamı alzaymır hastası olmuş. Biz bu ifadeler neticesinde tutuklandık. Tek bir şikâyetçi burada değil, niye hapis yattık! Ben beraatimi istiyorum.”

Eski Başkan Av. Murat Hazinedar sert bir savunma yaptı; anlaşılan elindeki belgeler sağlam. “Benimle ilgili tek bir suçlama yok, vâkıfa bağış yapanlar içinde tek bir şikâyetçi yok, ben Beşiktaş ilçesinde imar rantına karşı durduğum için başıma bu geldi” derken, -eski bir vekili adını vermeden bir arsa spekülatöründen bahsetti- salondakiler arasında fısıldadı. Ancak biz adını yazmayalım. (Biz de hakkındaki yolsuzluk ve usulsüzlükleri gündeme getirince Belediye Meclisi’nde dediklerini unutmuyoruz)

Haberin Devamı

Şöyle devam etti: “Beşiktaş Belediyesi’nde şu an benim dönemimin on misli inşaat ruhsatı veriliyor, rantın önünde kimse duramaz.” (Şimdiki başkan Rıza Akpolat döneminde, verilen ruhsat sayısının talep edilmesini istedi) “Benim yıktığım yer şu anda restoran olarak hizmet veriyor” diyerek isim vermeden Rıza Akpolat’ı eleştirdi.

Sipahi’ye dönerek “Kendisi beni ‘Böyle gidersen toslarız, toslarsın’ diye defalarca uyardı” dedi. Son olarak kendisi tarafından özellikle Beşiktaş Belediyesi’ne getirilen, başkan yardımcısı yapılan Rıfat Örnek’e dönerek dolaylı kendisine ihanet ettiğini, kendisinin ifadesi yüzünden tutuklandığını söyledi.

Örnek ise ilk ifadesini hatırlamadığını, baskı altında olduğunu söyledi. Duruşma 14 Şubat 2024 tarihine ertelendi.

BOMBACI OĞUZ DEMİR NEREDE

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, gazeteci, yazar Uğur Mumcu suikastının bombacısı Oğuz Demir hakkında Ankara 5. Ağır Ceza  Mahkemesi’nde yargılama yapıldığını hatırlattı. Mahkemenin suikastın 30. yılında hâlâ Demir’i bulamadığını söyleyen Kılıç “Bombacı Oğuz Demir nerede? Peki kimdir bu Mustafa Doğan İnal? Mumcu davasının katillerinin avukatlığını yapmış isimdir aynı zamanda. Mumcu davasını karanlıkta bırakanlar, yargıdaki çürümenin baş mimarı oldular” dedi.

Haberin Devamı

‘CUMHURİYET VE AYDINLANMA’

Eyüp Kömeçoğlu’nun girişimleri ile ‘Marmara Üniversitesi Mezunları ve Akademisyenleri Yeni Oluşum Platformu’ tarafından 21 Ekim’de Prof. Dr. Emre Kongar ile ‘Cumhuriyet ve Aydınlanma’ konulu konferans düzenlendi. Akademisyen ve mezunların konferans sonrası soru cevap kısmı etkileyici idi. Ayrıca Kongar’ın, Zülal Kalkandelen’le birlikte yazdığı ‘Devrimin ve Karşı Devrimin Yüz Yılı’ adlı 3 cilt kitap imzası yoğun ilgiyle karşılandı. Kitabın derinlemesine analiz ve yalın gerçekler ile tüm dinleyenlerin üzerinde etki bırakması dikkat çekti.

Marmaralı mezunlar Kongar’a teşekkür ederek fotoğraf çektirdiler.

GÜNÜN SÖZÜ

“İnsanlık kaza yaptı, edep ağır yaralı, ahlak yoğun bakımda.”Nasuh DOĞAN

Haberin Devamı

RAUF TAMER’İN ARDINDAN

Gazeteci-yazar Rauf Tamer’in vefatıyla basınımızın bir rengi daha soldu. Sadece usta bir yazarımızı değil, Babıâli geleneğinin son temsilcilerinden birini daha yitirdik. Onu son yolculuğuna Zincirlikuyu’da cami avlusunu dolduran büyük bir kalabalık uğurladı. Ömrünü verdiği ve son nefesine kadar kalemini bırakmayan yazı ustası için görev yaptığı gazetelerin patronları oradaydı. Yazarıyla muhabiriyle çok sayıda meslektaşı, eski ve yeni bakanlar, milletvekilleri, sanat, kültür ve spor camiasından dostları oradaydı. Oğlu Emir ve gelini Ayça ve torunu Defne başsağlığı dileklerini kabul ettiler. (Cenazeye katılanlar: Sema-Aydın Doğan, Süleyman Soylu, Fikret Ercan, Nazlı Ilıcak, Cengiz Çandar, Mustafa Sarıgül, Mehmet Ağar, Mehmet Sevigen.)

Haberin Devamı

Rauf Tamer yarım asrı aşkın süredir, insan ve yurt sevgisini önceleyen yazılarıyla Babıâli tarihine damga vuran ‘kalem ustası’ olmanın yanında, hayatına dokunmayı başardığı birçok meslektaşı için güven abidesi, iyi bir ağabey olmuştur. O benim de Rauf Ağabeyimdir. Sorun çözen, her sıkıntıda yanımızda olan bir ağabey.

Rauf Ağabey ile bir-iki gazetede daha yollarımız kesişti en çok da benim meslekteki yeni sayıldığım Tercüman yılları unutulmazdı. Tirajın yarım milyonun altına düşmediği, onun köşe yazılarının ortalığı kasıp kavurduğu yıllar. Haber merkezinde iyi bir ekiptik. Rauf Ağabey her gün yazıya başlamadan önce mutlaka gelir, şakalaştıktan sonra gündemi sorardı. Biz öne çıkan bir iki konudan söz etmeye başlayınca kıvrak zekasıyla yazacağı yazıyı tasarlar ve “Gazı aldım gidiyorum” diyerek kahvesini bile bitirmeden kalkardı. Rauf Tamer gazeteci gibi gazeteci, insan gibi insandı. Onu özleyeceğiz. Nur içinde yat Rauf Ağabey. Mekanın cennet olsun.                        Mustafa EŞMEN

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

- Cumhuriyet’in 100. yılında yazar ve şair Sunay Akın’ın ‘Cumhuriyet Yolunda’ gösterisinin yarın Beşiktaş MKM 20.30’da Beşiktaş halkına sunulacağını...

MESAJ PANOSU

- 29 Ekim Kadınlar Derneği Genel Başkanı Şenal Sarıhan diyor ki: “Cumhuriyet’e değer katmış kadınlar, laiklik vurgusu öne çıkarılacak. Süreç içinde yerelde ve yedi bölgede laik yaşam mitingleri düzenlenecek.”

Yazarın Tüm Yazıları