Emekliler ayaklanıyor

Tüm Emekliler Sendikası Kadıköy, Beykoz/Şile, Ümraniye/Ataşehir, Esenyurt, Boğazköy/Bahçeşehir, Avcılar, Üsküdar, İstanbul 2. Bölge temsilciliği ve şubeleri bir açıklama yaparak sendikalarının kapatılmak istenmesine karşı çıkarak, bugün 12.00’de Kadıköy Rıhtım’da, 30 Nisan’da da Ankara’da sorunlarını açıklayacaklarını duyurdular.

Haberin Devamı

Sıkıntı, Emekli Sendikaları’nın 30 Nisan’da kapatılmak istenmesinden doğuyor. Neden mi? Yasalarda, “emekliler sendika kurabilir” hükmü yokmuş. Yalnız işverenler ve çalışanlar sendika kurabiliyormuş. Yasa yapmak sizin göreviniz değil mi? Çıkarın yasanızı o zaman.

Yasalarda, ‘emekliler sendika kuramaz’ hükmü de yok. Dört ayrı uluslararası sözleşmede imzanız var. ‘Herkes sendika kurabilir, sendikalara üye olabilir’ diye. Üstelik, Anayasa’nın 90. maddesi, anlaşmazlık durumunda, ‘uluslararası sözleşmeler geçerlidir’ diyor. 30 Nisan’da, Ankara İstinaf Mahkemesi’nde duruşma var. Daha, iki ay öncesinde bu mahkeme, oybirliği ile, “emekliler sendika kurabilir” kararı vermişti. Yargıtay bu kararı bozdu. Dosyayı yeniden İstinaf Mahkemesi’ne gönderdi. Şimdi, İstinaf Mahkemesi üyeleri, ya kararlarında direnecekler; ya da, Yargıtay’ın bu kararına boyun eğecekler.

Haberin Devamı

Emeklilerin tepkisi şöyle: “Sorunlarımızla ancak örgütlü olursak baş edebiliriz. Emeklilere verilen yüzde 7-8’lik zam, bir ay içinde eridi. Tüketim zamları, yüzde 50’lerde seyrediyor. 65 yaş üzerine getirilen yasaklar, bizleri çileden çıkardı. 27 Nisan’da 115 şube ve temsilcilerimizle eşzamanlı olarak meydanlarda olacağız. Kapıdan kovsanız bacadan gireceğiz. Çünkü biz 13.5 milyon emekliyiz. Ardımızda, 5.5 milyon da EYT’li arkadaşlarımız var.”

En acısı da emekli olacakların tazminatlarının fona devrilecek olması!

GÜNÜN SÖZÜ
Biden suçludur

“ÖNCELİKLE bilinmelidir ki; soykırım, uluslararası hukukça suç olarak kabul edilen ve cezası (varlığı) Uluslararası Yargı Kararı ile hüküm altına alınan uluslararası hukuksal bir konudur. Biden! Türk halkına karşı insanlık suçu işlemiştir. Soykırım konusunda ancak yargı karar verir.”

Av. Sedat VURAL

AMERİKA’YA EN ANLAMLI CEVAP

AMERİKAN terör örgütünün FETÖ şubesi elemanları sözde Ermeni soykırımı için Ermeni lobileriyle işbirliği yapadursun, Türkiye’nin Amerika’ya vereceği en iyi cevap, FETÖ’nün bir ‘Amerikan Terör Örgütü’ (ATÖ) olduğuna dair yargıda zaten var olan tüm bilgi ve belgelerin değerlendirilmesi; Yargıtay’ın bir içtihat mahkeme kararı çıkarması ile bu durumun hukuken tescillenmesi ve tüm dünyaya duyurulmasıdır. Tahir ÇALGÜNER

SEYİRCİ KALMAYIZ!...
Biden’a bir tek şey diyeceğim:

Haberin Devamı

SAYIN Başkan, dedelerimi töhmet altında bırakacak idiysen, bir zahmet önce kendi dedelerinizi töhmet altında bıraksaydın!

Amerikalı dostlarım, bana, “Profesör Yarman, neden bu kadar sert konuşuyorsunuz?” diyorlar, sıklıkla... Onlara: “Ben, sizin en bıçkın bilim tornalarınızdan geçmiş bir bilim adamıyım. Oralar benim, hele zaman ilerledikçe, daha da çok özlediğim, bilim cennetleri. Bu ne kadar böyleyse, şimdilerde bölgemizde, her yıl bir milyon insanın kanını içerek yaşayan savaş makinesinin parçası olmayı reddediyoruz...” Cumhuriyeti özümseyen milli vicdanlar, emperyalistlerle kol kola, macera peşinde koşmaz. Bir de tabii dik durur. Dik... Dik durmak içinse, boyundurukta olmamak gerekir. Asla seyirci kalmayacağız. Allah yardımcımız olsun.

Haberin Devamı

Prof.Dr. Tolga YARMAN

CHP Kurultay Onur Üyesi

MESAJ PANOSU
ANLAŞMA GÖSTERMELİK Mİ?

SPUTNIK V aşısının ortak üretimi için 8 ay önce yapılan anlaşmanın bugün (dün) Rusya tarafından yeni yapılmış gibi duyurulduğunu belirten CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Rus aşısının ithal edileceği iddiamız doğrulanmış oldu” dedi. Emir, Bakan Koca’ya “İkinci kez önümüze sunulan anlaşma göstermelik bir sözleşme mi? Üretimi kasten mi geciktirdiniz? İthalat yoluyla yine aracılar milyon dolarlar mı kazanacak?” diye sordu.

DÜNYANIN en prestijli doğrudan satış haber sitesi Direct Selling News, Farmasi’nin dünyanın en büyük doğrudan satış şirketlerinin yer aldığı 2021 Global 100 listesinde, 30. sıraya yükseldiğini açıkladı, 2020 gelirlerine göre, firma 447 milyon dolarla dünyanın en çok satış yapan şirketleri arasında bulunuyor.

Haberin Devamı

TRAKYA bölgesinde yayın yapan bazı internet siteleri ve son olarak Yeniçağ gazetesinde yer alan haberlere göre, Bill& Melinda Gates Vakfı Türkiye’den toprak alıyor. Satın aldığı 56 bin dönüm tarım arazisinin 22 bin dönümünün Kırklareli ve Edirne sınırlarında bulunduğu belirtiliyor.

TELE-1’de önceki akşam Ankara Kulisi programında, Mustafa Balbay ile konuştuk. Kemal Kılıçdaroğlu 24 Nisan öncesi niçin ABD yönetimine uyarı mesajı yazdı? Biden, Erdoğan’a FETÖ’nün iadesi konusunda ne cevap erdi? AKP iktidarı, Türkiye’nin ağırlığını ve caydırıcılığını nasıl tüketti. Erdoğan niçin sessiz? https://youtu.be/LI8cV_OBBxs Yurter ÖZCAN

BİLİYOR MUSUNUZ?

ETİYOPYA Havayolları’nın, kendi merkezinde (Addis Ababa Bole Havaalanı’nda) yüksek donanımlı COVID-19 test laboratuvarı açtığını...

Haberin Devamı

CUMHURİYET Kadınlar Derneği Genel Başkanı Prof.Dr. Tülin Oygür’ün ‘Ermeni Soykırım Yalanı’ ile ilgili olarak bugün Ankara Çankaya Sanatlar Merkezi’nde 12.00’de bir basın toplantısı yapacağını...

TÜRK Halk Müziği sanatçısı bağlama virtüözü Erdal Erzincan’ın, 7-12 yaş grubu çocuklara ‘Temel Bağlama Eğitimi’ sağladığını; ayrıca 2018’de kurduğu gezici bağlama atölyesiyle Erzurum, Erzincan, Tunceli illerinde yaşayan yaklaşık 300 kişi arasından seçilen 25 çocukla başlatılan gönüllülük esasına dayalı bir eğitim modeli oluşturduğunu...

 

Yazarın Tüm Yazıları