Dönüşüm mü, güçlendirme mi, yenilenme mi: Gözler Ataköy 1. Kısım’da

Kentsel dönüşüm, güçlendirme ve yenilenme sorununu her gün yazmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Bu İstanbul’dan deprem bölgesine kadar ciddi bir sorun olarak gündeme geliyor. Etiler’i, Levent’i, Levazım bölgelerini ciddi şekilde anlatın veya ilgili kişilerden dinleyin, depreme karşı ciddi bir yapı oluşturulamadı. Yerel seçimlerden sonra konunun daha sorunsal olarak gündeme geleceğini hiç unutmayalım. Bakırköy Belediyesi’nin gelecekte başını en çok ağrıtacak bu konu olacak. 1. Kısım’a dikkat edin. Turizm Bölgesi ilan edildi diye, herkesin gözü burada. Kaşla göz arasında imar durumu çıktı. Yaklaşık 60 daireyi bekliyorlar. Vatandaşlar buraların şimdiki haliyle kalmasını istiyorlar, ‘açıkgözler’ ise betonlaşma istiyor, yani yapı istiyorlar, rant deniyor açıkça. “Bu bloklara dokunulmasın” diye binlerce dilekçe verildi belediyeye. Şimdiki belediye başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu bu işlerin önünü niye engellemedi? “Ataköy’ü mevcut hali ile güçlendireceğiz” diyenlere karşı bir şeyler demesi gereken belediye başkan adayları da var. AK Parti’den Ali Talip Özdemir, CHP’den Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, ZP’den Tolga Topaloğlu, DP’den Necmettin Dönmez. İşler karıştığından, işin içinden nasıl çıkılacak? Seçimden önce bu beyanda neden bulunmuyorlar?

Haberin Devamı

Demokrat Parti döneminde Menderes ve Medeni Berk’in yarattığı Ataköy’e lütfen dokunmayın, modern mimarının gerekli örneği olarak literatüre girmiştir. (Prof. N. Yöney, Prof. Dr. Güzin Kaya, Dr. Ercan Koç, Prof. Dr. Ayataç)

Biliniz ki, Ataköy kahır içindedir bugün.

HAYAT HATAY PROJESİ NEDİR

SİPARİŞ NASIL VERİLİYOR

Hayat Hatay Projesi’nin, Hatay Valiliği’nin deprem yaralarını sarmak adına, üreten, çalışan, ekonomiye katılımını artırarak toplumsal kalkınmaya önemli katkılar sağlayan bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu gördük. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 26.06.2023’te Hatay’a koordinatör vali olarak atanan Mustafa Masatlı’nın Amasya’dan getirdiği idareci ekibi tarafından kapalı spor salonunda yaptıkları düzenleme tam bir lojistik mahareti sayılıyor. Çalışanların hepsi eğitimden geçirilmiş, raflar nedir, ürünler posta ile nasıl gönderilir hepsi bir düzen içinde. En değerli ürün zeytinyağı. Zeytinyağının litresi 270’ten 350 liraya kadar değişiyor. Pahalı ama marketler fiyatlarının altında olduğunu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Reçelden turşuya, sabundan kurabiyeye kadar her şeyi sipariş verebilirsiniz. 106 ürün düzenli şekilde istif edilmiş; siparişler sonucu toptan olarak Türkiye’nin her yerine gönderiliyor. 15 ilçede 40 kadın kooperatifinin 280 üyesinin 18 farklı kategoride ürettikleri 105.987 adet yöresel ürün “Hayat Hatay” markası ile www.hayathatay.com adlı e-ticaret sitesine sipariş verilebiliyor.

TEV’İN ÜSTÜN BAŞARI BURSLARI AÇIKLANIYOR 

TÜRK Eğitim Vakfı adına Mütevelliler Heyeti Başkanı Ömer M. Koç’un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek basın daveti merakla bekleniyor. “Türkiye’nin eğitime gönül veren köklü kuruluşlarından biri olarak, 2007 yılından bu yana verdiğimiz Üstün Başarı Bursları ile geleceğin parlak liderlerini desteklemekten gurur duyuyoruz” diyen Koç, yüzlerce yeni öğrencinin daha aralarına katılacağını bildiriyor. Harbiye, Asker Ocağı Cd. No: 01, Şişli’deki etkinlik yarın saat 11.00-13.00 arasında TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ve Mütevelliler Heyeti Başkanı Ömer M. Koç’un ev sahipliğinde yapılacak.

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

-MİLAS Kıyıkışlacık (İasos) köyünde ambulans istasyonu kurulumunda emeği geçen Hülya Scobie, Dr. Hülya İşmen ve muhtarımıza sonsuz teşekkür ederiz. En önemli iki ihtiyacımızdan biri idi. İkincisi olan su kesintisi de inşallah sayenizde çözülecek. Emeği geçenlere çok teşekkür.

İASOS Mahalle Meclisi Derneği

GÜNÜN SÖZÜ

“Diyelim ki; beşikten mezara kadar okuyun. Aklın ve bilimin ışığından ayrılmayın. Çünkü cehalet, yoksulluk, yobazlık ve ölümdür!”

CAVİT ÇAĞLAR KİTABINI HULUSİ TURGUT YAZDI

İŞİNSANI, eski Bakan ve Milletvekili Cavit Çağlar, gazeteciler başta olmak üzere geniş bir gruba verdiği iftar yemeğinde, 60 yıllık gazeteci dostumuz Hulusi Turgut’un 8 yılda hazırladığı Doğan Kitap’tan çıkan ‘Cavit Çağlar-Fırtınalı Bir Yaşam Öyküsü’ kitabını tanıttı. Çağlar, 752 sayfalık kitabı dostlarına imzaladı. Kitabın 10 bin baskı yaptığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Cavit Çağlar, kitabın sunuşunda “Turgut’un anılarını heyecan içinde okuduğunu” söyledi. Bize göre en heyecanlı sözü; “DYP Genel Başkanlığı’na aday olmamakla yanlış yaptığı”ydı.

Çağlar’ın Beşiktaş’taki kendi otelinde yaptığı sunuşunda eşi, kızları ve oğlu ile üç torunu da yer aldı. Kitaptan ilginç bulduğumuz bilgi ve öyküleri sırası geldikçe aktarmak istiyoruz.

BİLİYOR MUSUNUZ?

SEVDANIN VEDASI OLMAZ  

-İKİ dönem Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Kadir Albayrak’ın veda turlarına başlarken, 11 ilçedeki mesajda “Kalplerimiz bir, gönüllerimiz bir, sevdamız bir. Bu sevdanın vedası olmaz. Allah’a ısmarladık” dediğini, bu arada yeni aday, eski milletvekili Dr. Candan Yüceer’in ‘büyük bir özveri ile çalışan Kadir Albayrak’ı ziyaret ederek “Seçildiği günden bu yana Kadir başkanımızın onurla taşıdığı hizmet bayrağını daha ileriye götürecek, Tekirdağ’ımızı hak ettiği yere hep beraber taşıyacağız” dediğini.

 

Yazarın Tüm Yazıları