‘Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’ makamı üzerine yorumlar

MERAL Akşener’in ‘savaş ilanı’ çıkışı ve CHP’nin bunu masaya yatırması yerel seçimlere giderken en önemli çıkış sayılabilir.

Haberin Devamı

Akşener, milletvekili seçimleri öncesinde de ‘altılı masayı’ devirmiş, sonra dönüş yapmıştı.

Ama burada bir dönüş olmayacak ve altından çok şey çıkabilir yorumları da yapılıyor. Akşener; Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na ‘Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ makamlarını önererek masayı kurtarmış gibi yapmıştı. Bu sözlere Yavaş “Zoruma gidiyor’; İmamoğlu da “Haddini aşan cümleler” karşılığını verdiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ülkemizin tüm değerlerini kucaklamaya çalışıyoruz” sözüne de dikkat etmek gerekiyor. Geçen seçimlerde ‘millet ittifakı’ CHP için çalışmıştı, bugün de ‘Cumhur İttifakı’nın AKP’ye çalışacağı anlaşılıyor.

MURAT KURUM-TEVFİK GÖKSU

Bir kaynağım fazla kurcalama diye uyardı. “İstanbul’da İmamoğlu’na karşı kim aday gösterilir” diye sordum.

Haberin Devamı

“Murat Kurum niye olmasın? İstanbul’un yönetimi kendisine verilir, belediyelerin idaresi de Tevfik Göksu’ya. Geride de Tayyip Bey olacak tabii. İlk projeleri de Kanal İstanbul olur, kaynak yaratılır.”

Murat Kurum nasıldır?”
dedim, “Bakanlık yaptığını unutma, pişti” dedi:

“Esas olarak da Erdoğan Bayraktar’ın öğrencisidir. Her iki isim de Tayyip Erdoğan’la çalışmıştır. Erdoğan Bayraktar geçenlerde müteahhitliğinin 50. yılını kutlamıştı.”

GÜNÜN SÖZÜ

“Aileye önem veriliyorsa asgari ücret hesaplanırken tek kişi değil, ailenin ekonomik geçimi hesaplansın.”

Prof. Dr. Aziz KONUKMAN

Rıza Akpolat’a sorulacak çok soru var

İMAMOĞLU ADAY YAPACAK MI?

“BENİM Fatih adayım Mahir Polat...” İstanbul’da yüzlerce ilçe belediye başkan adayı (400’e yakın) var. Henüz hiçbiri hakkında karar PM’den geçmedi. MYK’da ve İstanbul İl Başkanlığı’nda konuşulmadı.

İmamoğlu niye İBB Genel Sekreter Yardımcılığı’ndan istifa edip Fatih ilçesine aday adayı olan Mahir Polat için aday aramaya gerek yok, diyor. İstanbul belediye başkanının tüm aday adaylarına aynı mesafede olması gerekmiyor mu?

Görünen o ki İstanbul’da Parti Meclisi’nin söz hakkı yok, gerçi nasıl olsun ki birçoğu İBB’nin maaşlı çalışanı!

AKPOLAT ADAY OLUR MU?

- Okurumuz Tolgahan Erdoğan’ın yazısından sonra başka bir konuya geçmek istiyoruz. T.A. şöyle diyor:

Haberin Devamı

“Efendim bu yazıyı sosyal medyada okudum, bir şey eklemek istiyorum. İmamoğlu’nun Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ı aday yapacağı kendisine atfen konuşuluyor. Evet, bütün adaylara aynı mesafede midir Akpolat! Köşenizde yayınlayarak Sayın Başkan’a sorabilir miyiz:

Rıza Bey, belediyeyi ne kadar borçla almıştır, bugün ne kadar borcu vardır. Siz (Y.B.) babasının ve kendisinin kaçak imarlarını yazdınız, niye hiç cevap vermedi? Kendisini hiç sorguladınız mı? Medyada yer alan hakkındaki hoş olmayan iddiaları da... Onları (Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel dahil) Bahçelievler’den getiren milletvekili Erdoğan Toprak’la bu hususları hiç konuştunuz mu? 30 milyon borcu nasıl yaptı, emekli olanların paralarını niçin zamanında ödemedin diye hiç kulağını çekmiş midir? Kendisini Beşiktaş’a başkan yapmayı düşünüyor musunuz? Yaparsanız kaç dönemdir Beşiktaş’ta oturan bir adaya hiç oy vermediğim için sizi kınayacağımı ve oy vermeyeceğimizi biliniz.” T.A.

Haberin Devamı

İSMAİL ÜNAL BEYOĞLU’NA

- BEŞİKTAŞ’tan söz etmişken, sizden önce Beşiktaş’ta iki dönem başkanlık yapan Beşiktaş Kulübü idarecilerinden Mimar İsmail Ünal’ın Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na aday olmak istediğini öğrendim. Belediyeyi de bilir, planı da bilir, insanlık yönü güçlüdür. Beşiktaş’ta adı şaibeli bir belediye başkan yardımcısı varmış, o mu Beyoğlu’na aday olsun!

- MERSİN Büyükşehir Belediyesi aday adayı MHP’li Nihat Öz “Mersin kazanacak, Mersinli kazanacak” sloganını kullandı.

- TRAKYA’da heyecanlı ön seçimin Tekirdağ ve ilçelerinde olacağı belirtiliyor. Trakya’da nüfusun 1.5 milyon kişiye yükseldiği, en büyük yarışın Tekirdağ ili ile en büyük kenti olan Çorlu ilçesinde geçeceği anlaşılıyor. AKP, her iki kentte sürpriz yapmak istiyor, ama zor gibi gözüküyor. Muğla ile Tekirdağ’da, Kılıçdaroğlu’nun son günlerinden itibaren iki ismin Genel Merkez’deki bazı isimler tarafından ‘değişecek’ isimler sınıfına sokulması özellikle Kadir Albayrak’ın tepkisine yol açtı. Yaptığı ‘başarılı’ projeleri Genel Merkez’e ve büyükşehir belediye başkanlarına anlatması kırgın olduğunu gösterdi. Kadir Albayrak 3. kez adaylığını koydu. Aynı şekilde 3. dönem milletvekilliği yapan ‘değişimci’ ekipten Dr. Candan Yüceer ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, büyükşehir için adaylıklarını ilan ettiler. Eski milletvekili ve Saray Belediye Başkanı öğretmen kökenli Erdoğan Kaplan da büyükşehire aday adayı...

Haberin Devamı

BİLAL ÇETİN’İ DE KAYBETTİK

CUMHURİYET’ten Ankaralı meslektaşımızdı. Bir arkadaşım, eşi için dedi ki “Sevgili Bilal Çetin, Semra’yı yalnız  bıraktın. Olmadı be arkadaşım. Niye bu kadar erken veda ettin. Oysa şimdi bol bol kitap yazma, gazetecilik günlerini anlatma vaktiydi.”

Düzgün bir gazeteciydi iyi bir insanı kaybettik. Ekonomi medyası önemli gazeteciyi  yitirdi. Emekliliğini geçirdiği Cunda adasında, yakın arkadaşları tarafından toprağa verildi.

Yazarın Tüm Yazıları