Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu'na ağır eleştiriler... Meclis’te muhafazakâr ve sağcı sayısı 400’ü buluyor

CHP’li kesimlerden eleştiriler alıyoruz. Bir grupla konuşurken şu ağır eleştirilerde bulundular: “Babacan, Davutoğlu, Karamollaoğlu, DP gibi partilerin oy oranı çok düşük, vizyonları Altılı Masa’ya hâkim ama bunların toplumda ne karşılığı vardır?” diye çıkıştılar. Bu sözleri, BBC’ye konuşan, ABD’deki Berkeley Üniversitesi’nden öğretim üyesi ve yazar Prof. Cihan Tugal’e atfen söylediler.

Haberin Devamı

Bu partilerin seçim öncesinde harcadıkları emeklere teşekkür eden partili grup, “Ama ortada bir çarpıklık mı yoksa beceriksizlik mi var, anlaşılmıyor. Ama şunu söylemek gerekiyor. Millet İttifakı TBMM’de beklediği sandalye sayısına ulaşamadı. Buna göre ne dememiz gerekiyor?” diye soruyor.

İDEOLOJİDEN SAPMALAR

Sakarya’dan tecrübeli siyasetçi Bülent Akkar da çeşitli uyarılar yaptı, seçime bu partilerle girilmesinin anlamsız olduğunu belirtirken “Emin olun, CHP tek başına girseydi daha başarılı olurdu, ideolojisinden sapmalar olmazdı” diye konuştu.

TBMM’DE MUHAFAZAKÂR VE SAĞCI SAYISI 400’Ü BULUYOR

Akkar, aldığı bir istihbaratı da bildirirken, “Meclis’e bakalım, bunu CHP çevreleri söylüyor” diyor ve devam ediyor:

“Sağ ve muhafazakâr kesimli Meclis üyelerinin sayısının 400’e ulaştığı biliniyor mu? CHP açısından iyi bir durum değil. Enver Aysever’in söylediklerini dinlediniz mi? 20 dakikalık videoyu lütfen izleyin. Neler yaptıklarını göreceksiniz. Tuncay Özkan’ın yaptığı herkesin tepkisini çekiyor. Bunları herkesin bilmesini isterim.”

Haberin Devamı

MİLLET İTTİFAKI İŞLEMEDİ

Prof. Dr. Tugal, CHP’nin Millet İttifakı stratejisinin işlemediğini şöyle anlatıyor: “Türkiye içindeki dengelere gelirsek; bütün bu yıllar boyunca merkezin içi boşalırken CHP gibi odakların bunu kabullenip yeni bir strateji geliştirmektense, merkez sağın 1980’lerde ve 2000’lerde yaptıklarına bir öykünme geliştirerek bu durumu kurtarmaya çalıştığını görüyoruz. Bu strateji de işlemiyor. Altılı Masa’yı parti teşkilatı ve lider olarak CHP sürüklüyor. Ama kimin vizyonu sürüklüyor diye sorarsanız, ‘Özalcı, Davutoğlucu, Babacancı’ bir ufukla Altılı Masa’nın yönetildiğini görüyoruz. Babacan’ın ve Davutoğlu’nun partilerinin oy oranı çok düşük fakat vizyonları Altılı Masa’ya hâkim.

Ve hep şu hesapla yapılıyor bu: ‘Sürekli bir sağa kayış var, biz de biraz sağa kayarsak bu kayan seçmeni toparlarız.’ Fakat böyle olmuyor, merkezin içi boşalmaya devam ediyor. Sol, buna karşı strateji geliştirmedikçe kendi seçmenini de kaybetmeye devam ediyor. İşçi sınıfının bütün umutları giderek daha çok YRP örneğinde gördüğümüz gibi aşırı sağda toparlanmaya başlıyor.”

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ 

YAŞAM boyu taşıdığımız ne çok yükümüz var bizim! Taşıdığımız en ağır yükler, kafanızdaki düşüncelerdir. Onlardan kurtulun.”

Prof. Dr. Erkan TOPUZ

İŞTE CHP’NİN 37 İTTİFAKÇISI

CHP’nin Millet İttifakı’na 76 milletvekili kontenjanı vermesi tabanda büyük tepki almıştı. 14 Mayıs seçimlerinde CHP’nin DEVA, Gelecek, Demokrat, Saadet Partisi’ne verdiği kontenjanlar sonucu resmi olmayan verilere göre 37 kişi milletvekili seçildi. O partiler ve seçilen isimler şöyle:

DP: Cemal Enginyurt (Milletvekili) İstanbul 1/9, Haydar Altıntaş İzmir 1/7, Salih Uzun İzmir 2/5.

SP: Mesut Doğan (Genel Sekreter), Ankara 3/3, Şerafettin Kılıç (Genel Başkan Yardımcısı) Antalya/5, Mehmet Atmaca (Bursa İl Başkanı) Bursa 1/3, Necmettin Çalışkan (GİK) Hatay3/4, Birol Aydın (Parti Sözcüsü) İstanbul 1/5, Mustafa Kaya (GBY) İstanbul 2/5, Bülent Kaya (GBY) İstanbul 3/7, Mahmut Arıkan (GBY) Kayseri/7, Hasan Bitmez (GİK) Kocaeli/3, Mehmet Karaman (GİK üyesi) Samsun/2.

Haberin Devamı

DEVA PARTİSİ: Sadullah Kısacık (Adana İl Başkanı) Adana/4, Sadullah Ergin (GBY) Ankara/4, İdris Şahin (GBY) Ankara 2/2, Burak Dalgın (GBY) Balıkesir/3, Elif Esen (GBY) İstanbul 1/7, Hasan Karal (GBY) İstanbul 1/8, Evrim Rızvanoğlu (GBY) İstanbul 2/8, Mustafa Yeneroğlu (GBY) İstanbul 3/6, Medeni Yılmaz (Genel Sekreter) İstanbul 3/10, Seda Kaya Ösen (İzmir İl Başkanı) İzmir 1/6, Selma Aliye Kavaf (GBY) Manisa/4, Mehmet Emin Ekmen (GBY) Mersin/3, Cem Avşar (GBY) Tekirdağ/3.

GELECEK PARTİSİ: Selim Temurci İstanbul 1/10, İsa Mesih Şahin İstanbul 2/7, Doğan Demir İstanbul 3/8, Nedim Yamalı Ankara 1/5, Mustafa Bilici İzmir 2/7, Cemalettin Kani Torun Bursa 2/2, Hasan Ekici Konya/2, Prof. Serap Yazıcı Özbudun Antalya/4, Sema Silkin Ün Denizli/3, Selçuk Özdağ Muğla/4.

Haberin Devamı

İYİ PARTİ: Ahmet Ersagun Yücel CHP İstanbul 1/6.

MESAJ PANOSU

NAZAN Moroğlu İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı olarak bir kez daha soruyor: “İstanbul Sözleşmesi yeniden yürürlüğe girecek. ‘Söz mü?’”

BİLİYOR MUSUNUZ?

ALMANYA RUSYA'YI GEÇTİ

AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu’nun, Antalya turizminde Almanya pazarının en iyi yıl olarak nitelendirilen 2019’un rakamlarının üzerine çıktığını söylediğini...

TÜRKİYE’nin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle bilinen turizm merkezi Kapadokya’da nisan ayında 30.2 bin turistin sıcak hava balon turuna katıldığını...

ASRIN CEHALETİ

MİLLET Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar’ın, “Depreme ‘asrın en büyük deprem felaketi’ deniyor ama aslında en büyük felaket, ‘asrın cehaleti, acizliği ve yönetimsizliği’dir. ‘Hazineden aldığınızı depremzedelere bağışlayın’ çağrımıza neden kulak tıkandı?” dediğini...

 

Yazarın Tüm Yazıları